Karın şişliğine ne iyi gelir ve nasıl geçer? Karın şişliği neden olur? Evde karın şişkinliğine iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemler

Güncelleme Tarihi:

Karın şişliğine ne iyi gelir ve nasıl geçer Karın şişliği neden olur Evde karın şişkinliğine iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2021 16:37

Karın şişliği sorunu zaman zaman günlük hayatı olumsuz etkileyebiliyor. Karın şişliğinin kendi içerisinde pek çok nedeni bulunur. Bu nedenler kişinin yaşadığı hayata ya da kilosuna, yaşına, beslenme şekline göre farklılık gösterir. Bazen de yemek yedikten sonra karış şişkinliği oluşur ve hazımsızlık, kabızlık gibi sonuçlar doğurabilir. Karın şişkinliğine iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretmek mümkün. Peki karın şişkinliği nasıl geçer? Evde karın şişkinliğine ne iyi gelir? Kabızlık ve karın şişkinliği nasıl geçer? Karın şişkinliği ve ağrısına ne iyi gelir? İşte karın şişkinliğinin nedenleri ve karın şişkinliğine iyi gelen öneriler...

Haberin Devamı

Karın şişkinliği pek çok kişinin hayatını etkileyen ve mide ile bağırsak şişkinliklerinin neden olduğu durumlardır. İnsan vücudunda yararlı bağırsaklar ile mide bakterilerinin meydana getirdiği bir miktar gaz bulunur. Oluşan bu gaz kişinin sağlığına herhangi bir olumsuz etki yapmaz. Ayrıca kişiyi de rahatsız etmez. Her ne kadar zararsız bir gaz gibi gözükse de eğer vücutta bu gaz miktarı artarsa bazı durumlar da ortaya çıkabilir. Özellikle kişinin vücudundan bu gaz tahliye edilmezse oluşan fazla hava nedeniyle organların duvarlarında bir gerilime meydana gelir.

Organların gerilmesine neden olan gaz, bazı komplikasyonları da beraberinde getirir. Özellikle karın şişliği halinde en fazla nefes darlığı, kontrolsüz şekilde gaz çıkarma ve karın ağrısı şeklinde bazı durumlar gözlemlenir.

Karın Şişliğine Ne İyi Gelir? Evde Karın Şişkinliğine İyi Gelen Bitkisel ve Doğal Yöntemler

Karın şişliği eğer geçici bir probleme dayanıyorsa sorunu bitkisel yöntemlerle de çözmek mümkündür. Özellikle karın şişliği için tercih edilen besinler ve bitkisel çaylar şişliği azaltmak için idealdir. Yapılan bitkisel yöntemler sonucunda halen şişlik geçmiyorsa mutlaka bir uzmana başvurmak gerekir. Karın şişliğinde en büyük yardımcı rezene çayıdır. Bir şişlik hissediyorsanız rezene çayı demleyerek günlük 1 defa içmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca zencefil çayı da şişliği azaltmak için içilmesi gereken bitkisel çaylar arasındadır.

Yoğun stres de gastrit, ülser ve spazm gibi durumlara neden olabilir. Bu nedenle stresli ortamlardan mümkün olduğu kadar uzak durulmalı.

Ayrıca karın şişkinliğine karşı Akdeniz diyeti de uygulanabilir. Bunun için bol su, sebze ve meyev tüketiminin yanı sıra hamur işi gibi gıdalardan da uzak durulmalı. Balık ve tavuk gibi protein kaynağı besinler tüketilebilir.

Haberin Devamı

Karın Şişkinliği ve Ağrısına Ne İyi Gelir?

Karın şişkinliğini geçirmek için yukarıdaki önerilere göz atabilirsiniz. Karın ağrısını geçirme konusunda daha detaylı bilgiye de aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Karın Şişliğini Azaltmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Karın şişkinliğinin ana nedeni midede oluşan ve sıkışan gazlardır. Bu gazlar tahliye edilmediği sürece sürekli karın şişliği yaşanır. Karın şişliğini en aza indirmek ve oluşumunu engellemek için bazı durumlara dikkat etmek gerekir. Özellikle yemekleri olduğundan daha yavaş yemelisiniz. Çünkü hızlı yemek yemek daha fazla havanın yutulmasına neden olur. Yemek sırasında konuşmamaya ve yemekleri sindirerek yemeye dikkat etmelisiniz.

Stresten olduğunda uzak durmalısınız. Çünkü yoğun stres gaz birikimini artırır ve diğer organlara daha fazla basınç yapılmasına neden olur. Stresli ortamlardan uzak durarak bu problemi en aza indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kabızlık ve Karın Şişkinliği Nasıl Geçer?

Karın şişkinliğini geçirmek için yukarıdaki önerilere göz atabilirsiniz. Karın ağrısını geçirme konusunda daha detaylı bilgiye de aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Karın Şişliği İçin Uzman Müdahalesi

Karın şişliğinin nedeninin doğru şekilde ortaya çıkartılması için mutlaka bir uzman desteğinden faydalanmak gerekir. Bu destek sonucunda sürekli devam eden karın şişliği için doktorlar endeskopi ve kolonoskopi gibi yöntemlere başvururlar.

Sürecin aşamasına ve kişideki hastalığa göre bireylere bir beslenme programı oluşturulabilir. Ayrıca mide ve bağırsakta farklı bir problem varsa doktor tarafından çeşitli yöntemlerle bu problemler de ortaya çıkartılır. Böylece karın şişliğinin ana nedenleri de uzman müdahalesi sayesinde anlaşılmış olur.

Karın Şişliğini Önlemek İçin Yapılması Gerekenler

- Karın şişliğini önlemek için mutlaka yağlı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmak gerekir.
- Uykudan kalkar kalmaz yemek yememeli ve geceleri yemek yemeyi bırakmalısınız.
- Fazla kilonuz bulunuyorsa mutlaka kilo vermeye özen göstermelisiniz.
- Mideniz için zararlı besinleri ve alışkanlıkları bırakmalısınız.
- Stresten ve hızlı yemek yemekten uzak durmanız gerekir.
- Sindirim sistemine yardımcı olan maden suyu içerek şişkinliği azaltabilirsiniz.

Karın Şişliği Neden Olur? Karın Şişliği Nedenleri

Karın şişliğinin nedenleri arasında;

1- Sindirim Sisteminden Gelen Rahatsızlıklar: Bağırsak sendromu, ülser ve gastrit gibi rahatsızlıklar nedeniyle bağırsak ve mide üzerinde gaz birikimi meydana gelir. Biriken gaz karın şişkinliğine neden olur.

2- Stres: Yoğun şekilde yaşanan stres özellikle bağırsak ve mide üzerinde basınca neden olur ve şişkinlik yapar.

3- Yanlış Beslenme: Karbonhidrat seviyesi yüksek besinler nedeniyle midede bir şişkinlik hissedilir.

4- Ödem: Vücutta biriken ödem yani fazla sıvı karın şişkinliğine yol açar.

Haberin Devamı

Not: Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesin tanı, teşhis ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

 

BAKMADAN GEÇME!