Hastalığını Harry Potter ile yendi

Güncelleme Tarihi:

Hastalığını Harry Potter ile yendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 16:46

Stephanie Wickens disleksi hastalığı yüzünden okuldaki derslerinde başarısızdı. Öğretmeni ve arkadaşları tarafından kötü İngilizcesi yüzünden aşağılanan genç kız J.K Rowling'in seri olarak yazdığı kitap Harry Potter sayesinde disleksi hastalığını yendi.

Haberin Devamı

27 yaşındaki Stephanie Wickens Harry Potter serisinde Severus Snape karakterini canladıran hayranı olduğu Alan Rickman'ın ölümünün üzerine bir sağlık bloğunda disleksiyi nasıl yendiğini anlatma fırsatı buldu.

ARKADAŞLARINDAN GERİDEYDİ

İlkokula giderken öğretmenleri Stephanie Wickens'ın okuma-yazma gelişiminin arkadaşlarına göre geride olduğunu fark etti. Wickens'ın matematiği ve İngilizcesi de diğer arkadaşlarından daha kötüydü. Kendisi de bu geriliği farkettiğinde çok korkmuştu. 10 yaşındayken öğretmeni sınıfa bir görev vermişti. Bütün sınıf çalışırken Stephanie'nin kafası çok karışmıştı. Sadece oturup izliyordu. Öğretmeni herkesin içinde Stephanie'yi azarladı. Bu durumdan çok utanan Stephanie'nin yaptırdığı testler sonucunda disleksi hastası olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Hastalığını Harry Potter ile yendi

OKUL HAYATINDA AŞAĞILANDI

Orta okula başladığında diğerlerinden çok geride kalmıştı. Kompozisyon ödevi olduğunda öğretmeni kötü bir örnek göstermek için onun metnini okuyordu. Ortaokul hayatı boyunca arkadaşları tarafından aşağılanan genç kızın disleksiyi yenmesi gerekiyordu. Ailesi çocuklarının sorununu çözmek için onu haftada iki kere disleksi uzmanına götürüyordu.

DİSLEKSİ NEDİR?
Bir çeşit öğrenme bozukluğu olan disleksinin en büyük özelliği kelimeler ve harflerin tersten algılanması. Disleksi doğuştan gelebilceği gibi, doğum öncesi, doğum sırası komplikasyonlarına bağlı olarak gelişebilir. En belirgin anlamıysa kelime kullanımında yaşanan güçlük. bu problem okuma, yazma öğrenimi zamanında dikkat çeker. Disleksi hastası çocuklar yaşıtlarına göre daha geç okur ve kelime kapasiteleri daha düşük olur.

 

HİKAYELERİ ÇOK SEVİYORDU

Küçükken yatağında annesinin okuduğu hikayeleri dinlemeyi çok seven Stephanie artık bunun için çok büyümüştü. Bu bağımlılığını doyurmak 12 yaşında kendini J.K Rowling'in Harry Potter kitabının içinde buldu. Kitabı okurken sık sık tökezleyen, sözcükleri anlamakta zorluk çeken kız kitabı elinden bırakmak istemiyordu. İlk kitabın sonuna geldiğinde kendini bir dağa tırmanmış gibi hissetti. Dördüncü kitabı bitirdiğinde ise o kadar okuma aşığı olmuştu ki kitabın çıkmasını 1 yıl beklemekten nefret ediyordu.

Hastalığını Harry Potter ile yendi

 

Haberin Devamı

 HAYALİ YAZAR OLMAK

Harry Potter'ın beşinci kitabı Zümrüdüanka Yoldaşlığı yayınlandığı zaman Stephanie Wickens inanılmaz derecede kendini geliştirmişti. 607 sayfalık kitabı 42 saatin altında bir süreyle bitirdi. 16 yaşına geldiğinde eline geçen her kitabı okuyordu. Disleksi hastalığını yenen genç kız 17 yaşına geldiğinde Londra'daki Kingston Üniversitesi İngiliz Edebiyatı bölümüne kabul edildi. Bazen el yazısı dağıldığı halde Stephanie'nin hastalığı yok denecek düzeye geldi. Wickens şimdiki hayali bir yazar olmak. 

Hastalığını Harry Potter ile yendi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!