Estetik ve güzellik danışmanı Damla Demir Yılmaz yazdı: Cam gibi cilde nasıl sahip oluruz

Güncelleme Tarihi:

Estetik ve güzellik danışmanı Damla Demir Yılmaz yazdı: Cam gibi cilde nasıl sahip oluruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2024 11:49

Pat McGrath, Paris Moda Haftası’nda modellere uyguladığı makyajla, ışıldayan ve porselen bebek gibi görünen modeller podyumda yürüdü.

Haberin Devamı


Soyulabilir bakım maskesini airbrush tekniğiyle uygulayarak bu parlak, yansımalı görünüm, yakın geçmişte hayatımıza giren ve vazgeçilmezler arasında olan bir trendi tekrar gündeme getirdi: Glass Skin.
Cam gibi bir yansımaya sahip ciltlere verilen bu ismin altında dolgun, sağlıkla parlayan bir cilt var. Güney Kore’den gelen tüm kozmetik ürünlerinin amacı bu görünüme kavuşturmak.
Bu trend aslında kusursuz, abartılmış bir makyajla sağlanan görünümü değil, her cildin olabileceği en sağlıklı hale gelmesini amaçlıyor.
Peki, bu cam gibi cilde nasıl sahip olabiliriz?
Sağlıklı bir cildin ilk anahtarı gözden geçirmemiz gereken bazı alışkanlardır.
Öncelikle cildin kendisini yenileyebildiği saatlerde uzun, verimli bir uyku şart. Bir diğer önemli nokta da su tüketimi.
Bol su içmek, mevsiminde meyve ve sebzelerle sağlıklı beslenmenin yanında alkol ve sigara tüketimini azaltmak da cild için önemlidir.
Bu ışıl ışıl parlayan, cam cilt görünümü için, neme doymuş bir cilt önemli.
Nem kaybı olan bir ciltte, cildin esnekliğini azaltabilir, kırışıklıkların ve ince çizgilerin oluşmasına yol açabilir.
Ayrıca cildin doğal bariyerinin zayıflamasıyla cilt, çevresel etkilere karşı daha hassas hale gelir ve tahrişlere daha açıktır. Bu da mevcut akne gibi sorunların şiddetlenmesine sebep olur.
Bu yüzden cilt bakım rutinimizin ilki olan temizlik adımı, cildin koruyucu bariyerini bozmayan yani doğal yağlarından arındırmayan, agresif (AHA+BHA) olmayan formüllerle yapılmalıdır.
Cildin nefes almasının sağlanmasının ardından cildi besleyen bir tonik ve esans kullanarak cilt nemlendiriciye hazırlanır.
Ardından hafif, jel kıvamında ve yoğun nem sağlayan bir nemlendirici kullanılmalı.
Hyalüronik asit içeren nemlendiriciler, cildi dolgunlaştırmada ve cilde nem vermede en önemli aktördür.
Eşit bir cilt tonu, cam cilt görünümünün anahtarıdır. Cilt tonu eşitleyici serumlar, kremler, cilt tonunu eşitlemede ve ciltteki lekeler için faydalı olacaktır.
Niacinamide içerikler cilt lekelerine karşı iyi bir çözüm olabilir. Cilt bariyerini güçlendirerek, nemin ciltte hapsolmasını sağlar.
Şikayetçi olunan eğer gözenekler ise glikolik ve salisilik asitli formüller, kil maskeleriyle yapılan temizliğin ardından kolojen üretimini destekleyen ürünlerle cildin neme doyması sağlanır.
Işıl ışıl parlayan ciltte kusurlar yok edildiği zaman yansıyan ışık, doku bozukluklarını ön plana çıkartamayacaktır.
Haftada bir-iki kez uygulanan peeling, arındırma işlemlerini retinol ve anti-oksidan leke karşıtı olan C vitamini gibi içeriklerle desteklemek, ince kırışıklık oluşumlarını da engelleyecektir.
Bütün bu aşamalarla neme doymuş bir cildin en önemli kalkanı güneş koruyuculardır.
Gün içinde sık yenilenmesi gereken güneş koruyucularını, içeriklerini kontrol ederek seçin.
Makyajla birlikte kullanacaksak stick veya sprey formları tercih edilebilir.
Zamandan kazanmak için makyajla küçük dokunuşlar yapılabilir.
Glass skin görünümünü makyajla vurgulamak için, ışık yansıtıcı ürünler tercih edilebilir.
Cilt tonuna eşitleyen baz ürünler ıslak bitişli aydınlatıcılar, cildimizi ışıltılı ve parlak gösterecektir.
Göz ve dudak doğal bırakılarak, ciltle bütün “makyajsız gibi” görünüm elde edilebilir.

Haberin Devamı

UYGUN ÜRÜNÜ BULMALISINIZ

Haberin Devamı

Kusursuz, ışıldayan cam cilt görünümü zaman alacaktır. Cilde uygun ürünü bulmak ve etkisini anlamak için fazla ürün denemek zorunda kalınabilir.
Bu yüzden cild için uygun olan içeriği bilmek önemli.
İhtiyacı bilmeden ve uzmana danışmadan bilinçsizce ürün kullanmak hem cildimiz için hem de çevre için olumsuz sonuçlar doğuracaktır.
Kozmetikte sürdürülebilirlik kavramı tam bu noktada karşımıza çıkıyor.
Tüm üretim aşamalarında çevresel etkileri olmayan doğal, hayvan deneysiz içeriklere, geri dönüşümlü ambalajlarla ulaşmak çok önemli.
Cildimiz için uygun olmayan ürünlerle hem kendimize hem de çevreye zarar vermemek ve zaman kaybetmemek için alanında uzman kişilere danışarak, hedefe yönelik ve sadece kişiye özel tedavi planlarıyla henüz daha cilt sorunu oluşmadan glass skin görünümüne ulaşılabilir.

BAKMADAN GEÇME!