Duruş bozukluğunuzu düzeltecek 10 egzersiz

Güncelleme Tarihi:

Duruş bozukluğunuzu düzeltecek 10 egzersiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 11:15

Duruşunuz kendinize olan güveninizin aynasıdır. İnsanlar tarafından pasif biri olarak algılanmamak ve omurilik problemiyle karşılaşmamak için egzersiz şart!

Haberin Devamı

Düzgün bir duruş, hem sağlıklı bir bedene hem de güzel karın ve sırt kaslarına sahip olmamızı sağlıyor. Duruş bozukluğu sırt ağrılarının, kas zayıflaması ve krampların yanında doğru ve etkili beden dili iletişimini de olumsuz etkiliyor. Kambur duran bir kişi omurilik sorunları yaşamasının yanında içine kapanık, kendine güvensiz ve pasif biri olarak algılanıyor.

Dik duran bir kişi ise hem sağlıklı sırt ve boyun kaslarına hem de düzgün bir omurilik yapısına kavuşuyor. Ayrıca doğru duruş bir kişinin karşısındakine enerjik, kendinden oldukça emin ve özgüvenli bir yapıda olduğu mesajını veriyor. Doğru bir duruşta baş dik, göğüs kasları dışarda ve karın kasları sıkı şekilde bir pozisyon alınmalı.

Duruş bozukluğunuzu düzeltecek 10 egzersiz

Haberin Devamı

Duruş bozuklukları nasıl düzeltilebilir?

Doğru bir duruş sağlamanın ilk aşaması esneme hareketleri. Dik bir duruşa sahip olmak isteyenlerin boyun, sırt, bel ve karın kaslarını esnetecek çeşitli hareketler ve egzersizler yapması şart.

1. Boynunuzu sağa ve sola yatırın. Son harekette 5 saniye kadar bekleyin. Daha sonra başınızı sağa ve sola çevirerek son hareketlerde yine 5 saniye kadar bekleyin.

2. Sandalyede dik bir şekilde oturarak ellerinizi önde birleştirin. Ellerinizi 5 saniye kadar önde esnettikten sonra aynı hareketi arka taraf için tekrarlayın.

Duruş bozukluğunuzu düzeltecek 10 egzersiz

3. Sandalyede oturmaya devam edin ve ellerinizle ayak uçlarına dokunun. Bu pozisyonda 5 saniye kadar kalın. Daha sonra ellerinizi en yukarı kaldırarak 5 saniye de bu pozisyonda kaslarınızı esnetin.

4. Sandalyede otururken ellerinizle dizlerinizi kendinize doğru çekin ve 5 saniye pozisyonunuzu koruyun.

5. Ayakta dururken belinizi geriye doğru esnetin. Bu hareketi 10 kere tekrarlayın. Bel kaslarınız esnemiş olacak.

6. Ayaktayken omuzlarınızı geriye atın ve karın kaslarınızı içinize çekin. 5 saniye bu pozisyonda bekleyin ve hareketi 3 kere tekrarlayın.

Haberin Devamı

7. Yere oturarak bacaklarınızı birleştirin. 90 derece açıyla otururken ellerinizi iki yanda yere bastırın ve göğüslerinizi gergin tutun. 5 saniye bu pozisyonda bekleyin.

Duruş bozukluğunuzu düzeltecek 10 egzersiz

8. Sırtınız düz ve karnınız içeride olacak şekilde yere oturun. Kürek kemiklerinizi birbirine yaklaştırıp bırakın. 10 kere hareketi tekrar edin.

9. Yere yüz üstü uzanın. Kollarınızı ve ayaklarınızı hafifçe yukarı kaldırmaya çalışın ve başlangıç pozisyonuna dönün. Hareketi 10 kez tekrarlayın.

10. Ayaktayken ellerinizi başınızın arkasında birleştirip göğsünüzü ileri itin ve geri çekin. 10 tekrar yapabilirsiniz.

Ayrıca bilgisayar karşısında monitörü göz seviyesine göre ayarlamalı, sırt ve belinizi ise yastıkla desteklemelisiniz. Düzenli spor alışlanlığı edinmek de kasların esnemesi ve doğru postür oluşturma anlamında oldukça önemlidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!