Dr. Servet Terziler yazdı: Bahar döneminde saç tipinize göre bakım ve tedavi önerileri

Güncelleme Tarihi:

Dr. Servet Terziler yazdı: Bahar döneminde saç tipinize göre bakım ve tedavi önerileri
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2023 07:00

Saçlar imajımızın ayrılmaz parçası, estetik görünümün olmazsa olmazı; önemli aksesuvarımız. Bu nedenle her insan sağlıklı, gür ve dolgun saçlara sahip olmak ister. Ancak bazen genetik faktörler, bazen de kullandığımız ürünler, sağlıksız beslenme veya vitamin eksikliği gibi faktörler saç tiplerimizi farklılaştırır. Bu nedenle de ince saçtan kuru saça; yağlı saçtan kuru saça kadar her saç tipine uygun hassaslıkta bakım yapmak ve uzmanlara tedavi ettirmek gerekir.

Haberin Devamı

İnce saçlılara ‘saç lazeri’ tedavisi öneriliyor

Yapısal olarak hassas ve kolay yıpranan saç tipi olan ince telli saçlar, özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Gün içerisinde çabuk söner ve hacmini kaybederler. İnce saç tipine sahip kişiler, daha fazla bakım ve ek ürün kullanmak zorunda kalırlar. İnce telli saçları ısı ile şekillendirmek veya çok açık tonlarda boyamak ise daha kolay yıpranmasını sebep olur.
İnce telli kişilerde sıklıkla görülen saç tellerinin zayıflaması, incelmesi ve bazı bölgelerin tamamıyla açılması şeklinde görülen saç kaybı, insanların motivasyon ve özgüvenlerinin, dolayısıyla yaşam kalitelerinin düşmesine neden oluyor.
Bu aşamada ince telli saçlı kişilere saç lazeri tedavisi öneriliyor. Saçları güçsüzleşen veya saç kaybı yaşayan kişilerin gündelik yaşamdan kopmadan istenilen dolgun saçlara kavuşmasını sağlayan saç lazer tedavisi; incelmiş saçları kalınlaştırıyor, güçlendiriyor ve dökülmeyi durdurarak saç gelişimini destekliyor.
Saçlarını daha hacimli göstermek için ince telli saçlılar, saçlarını omuz veya çene hizasında kısa tutmak ve katlı kestirmeyi tercih etmeli. Gün içinde sönen saçları tersten kurutmak ve hacim verici ürünler kullanmak, saçların daha dolgun görünmesini mümkün kılar.

Haberin Devamı

Kalın telli ve kuru saçlılara ‘Hair Nail Coctail’

Dr. Servet Terziler yazdı: Bahar döneminde saç tipinize göre bakım ve tedavi önerileri

İnce saç tipindeki saçlara göre bakımı daha kolay olan kalın saç tipinde saçlar, kolayca yıpranmazlar ve daha dayanıklılardır. Fakat kalın saç tipinde saçlar daha uzun sürede kurur, dökülme ve elektriklenme gibi problemler daha yaygın görülür. Kalın telliler saçlarını her gün yıkadığında, saç derilerindeki doğal yağları uzaklaştırarak saçlarının daha fazla kurumasına neden olabilir.
Yıkamalar arasında minimum bir gün bırakmak ilk zamanlarda zorlasa da, zaman içerisinde saçlarının daha iyi göründüğünü hissederler.
Duş sonrasında kalın telli saçlıların, saçlarını bir havlu yardımıyla dikkatli bir şekilde kurulanması önemlidir.
Sert hareketler saçların elektriklenmesine ve karışmasına neden olabilir. Mümkün oldukça kurutma makinesi, plastik saç fırça veya tarak yerine at kılı gibi malzemelerden üretilen tarakların kullanılması fayda sağlar.
Böylece saçların daha fazla elektriklenmesinin ve kırılmasının önüne geçilebilinir.
Kalın ve kuru saçlı kişiler için, saçlarına sağlıklı bir görünüm kazandıran ve güçlenmesini destekleyen Hair Nail Coctail uygulaması söz konusudur.
Hair Nail Coctail serum, saçlarda kırık oluşumunu ve uç kısımlardaki yıpranmaları azaltır. Saçın kalitesini ve canlılığını destekler. Saç derisinin nem dengesini düzenler. PRP ve saç mezoterapisi gibi medikal uygulamalarla kombine edildiğinde tedavilerin başarısını destekler.

Haberin Devamı

Vitamin takviyesi gereken kuru saçlara ‘Myers Kokteyl’

Kuru saçların en büyük nedenlerinden birisi, nemsizlik yani yeterince su tüketimi sağlamamak ve yetersiz vitamin değerlerimizdir. Kullandığımız fön, maşa ve düzleştirici şekillendiriciler ile saçlara yaptırdığımız boya işlemleri, saçlarımızın daha da fazla kurumasına sebep olur.
Aynı zamanda B vitamini türü olan Biotin eksikliği; kurumaya, saçlarda erken beyazlamaya ve dökülmeye sebep olur. Aldıkları vitamin takviyesinden bütünüyle faydalanamayan kişiler için söz konusu bir tedavi yöntemi olan Myers kokteyl tedavisi medikal tedavi gerektiren saçlar için uygun olabilir.
İçeriğinde C vitamini, kalsiyum, magnezyum, vitamin B kompleksi (B5, B6 ve B12) ve iz mineralleri bulunan Myers kokteyli, damar yoluyla doğrudan kan dolaşımına enjekte edilmektedir.

Haberin Devamı

Karma saçlılar, şampuanlarını “saç tedavileri hekimleri” ile birlikte seçmeli

Karma saç tipi saçın köklerinin yağlı, uçlarının kuru olduğu saç tipleridir. Karma saç tipine sahip olan kişiler, saçın dengesini daha fazla bozmamak adına, kesinlikle yağlı saç ya da kuru saç gibi tek bir saç türüne göre üretilen ürünlerden uzak durmalı.
Bu tip saçlara sahip olanların tüm saçlar için üretilmiş şampuanları kullanmaları gerekir. Bu nedenle karma saç tipine sahip kişiler, şampuanlarını ve bakım ürünlerini saç tedavi hekimleri ile birlikte belirlemeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!