'Doktorun alnına silah dayandı' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Doktorun alnına silah dayandı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 13:30

Malatya'da 4 gün önce bir doktorun, hastası tarafından tehdit edildiği ve alnına silah dayandığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Doktorun alnına silah dayandı iddiası
Hürriyet.com.tr'ye yaşadıklarını anlatan aile hekimi Dr. Edip Zorlu, 60 yaşındaki kalp ve şeker hastası olan D.İ.'ye ilaç yazdı. 1 saat sonra "Bana yanlış ilaç yazmışsın." diyerek ardından tehdit etti ve aile hekimliği merkezinden ayrıldı. Yaşlı adam yine bir süre sonra elinde silahla geri döndü.

KONUŞARAK SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTILAR

Aile hekimliği binasından ayrılırken hizmetlilere "Geri döneceğim" diyen D.İ.'den şüphelenen temizlik görevlileri, yaşlı adamın geldiğini görünce doktorun yanına gitti.

Hastayı konuşarak sakinleştirmeye çalışan çalışan ve Dr. Edip Zorlu, D.İ.'nin odaya girdikten sonra yaşadıklarını ise şöyle anlattı, "Amca geri geldi ve bana 'Hoca hadi bana yanlış ilaç yazsana' dedi. Amca bak ben sana yanlış ilaç yazmadım. Sadece markası farklı ama etken maddesi aynı diye anlatmaya çalıştım. Zaten bir önceki gelişinde de anlatmıştım. Ancak amca çok sinirliydi. 14 metrekarelik küçücük bir odada üçümüz vardık sadece.

Haberin Devamı

“YANLIŞ İLAÇ YAZSAM DA BUNUN CEZASI ÖLÜM MÜ?”

Elini beline atıp silahı çıkardı ve namlusunu çektikten sonra bana doğrulttu. 'Amca ben diyelim ki yanlış ilaç yazdım. Bunun cezası ölüm mü sence?' dedim. Sonra öldürmeye niyetli değil gibi geldi. Biraz daha konuştum ardından silahı beline geri sokup çıktı. Hemen 155'i aradım. Polis biraz gecikince tekrar aradık. Daha sonra adresini tespit edip evine gitmişler. Eşine nerede olduğu sorulunca "İlaç yazdırmaya gitti" demiş. Evde, elinde silahla yakalandı."

KAMU DAVASI AÇILDI

Olayın ardından şikayetçi olan Dr. Zorlu, "Oğulları benimle görüşmeye geldi. Ricada bulundular. O yaşta bir adamın hapse girmesine gönlüm el vermedi. Ben davacı değilim ama kamu davası açıldı." dedi.

Doktorun alnına silah dayandı iddiası

Doktor Edip Zorlu: O anda sadece aklımdan 3 çocuğum geçti.

BAKMADAN GEÇME!