Damarları temizleyen besinler

Güncelleme Tarihi:

Damarları temizleyen besinler
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 12:07

Dengesiz beslenme sonucu tıkanan damarlar ölüm riskini artırmaktadır. Bu durumda tıkanan damarları açmaya yardımcı olan bazı besinler vardır.

İşte Habertürk'ün haberine göre damarları temizleyen yiyecekler...

1 - NAR

İçerisinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde nar, kan akışını arttırır ve damarların tıkanmasını önler.

2 - ZERDEÇAL

Zerdeçal, damar temizliğinde en etkili baharatlardan biridir. Ayrıca damar sertliğini önler ve yağ depolanmasını engeller.

3 - BADEM

Damarları temizleyen besinler

E vitamini, çözünebilen lif ve tekli doymamış yağlar açısından oldukça zengin olan badem, içerdiği antioksidanlar sayesinde damarlardaki hasarı engeller.

4 - BROKOLİ

K vitamini ve lif açısından zengin olan brokoli, kolesterolü ve tansiyonu düşürür. K vitamini damarlardaki kalsiyum seviyesini dengeler.

5 - AÇAİ ÜZÜMÜ

Özellikle kolesterolü düşüren bu meyve kan akışını dengeler ve bu sayede kalp için çok faydalıdır.

6 - YEŞİLÇAY

Damarları temizleyen besinler

Yeşil çay, damarlara hasar veren oksidatif stresi azaltır ve damarları temizler. İçerdiği antioksidanlar kolesterolü düşürür ve bu sayede kalbi korur.

7 - ZEYTİNYAĞI

Akdeniz ülkelerinde kalp hastalıkları görülme oranının daha az olması zeytinyağı sayesindedir. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde kanseri önler ve tansiyonu düşürür.

8 - YULAF

 Yulaf, kolesterolü düşürür ve damarları temizler. Öğünlerinize yulafı eklemenizi öneririz.

9 - KUŞKONMAZ

Kuşkonmaz, damarlardaki baskıyı azaltır ve bu sayede kan akışını hızlandırır. Ayrıca damar tıkanıklığı ve enflamasyona da iyi gelir.

10 - TARÇIN

Damarları temizleyen besinler

Antioksidan deposu olan tarçın, kandaki şekeri düşürür ve bu sayede damarlar için çok faydalıdır. Günde 1 çay kaşığı tarçının kandaki yağ oranını %26 oranında azalttığı kaydedilmiştir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!