Çocuğunuzu rahat bırakın

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunuzu rahat bırakın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 14:25

Havaların ısınmasıyla ebeveynler için de dondurma krizi dönemi başladı. Ancak kulak burun boğaz uzmanı Dr. Eyüp Bozkurt dondurmanın boğaz enfeksiyonuna yol açmadığını belirtiyor. Bu nedenle de çocuğunuzu bu konuda sıkmanıza gerek olmayabilir.

Haberin Devamı

Dr. Bozkurt'a göre yaygın inanışlardan biri dondurmanın boğaz enfeksiyonuna yol açtığı ancak bu bilginin sağlık alanında doğru bilinen birçok yanlıştan biri olduğunu vurguladı.

DONDURMA BOĞAZ ENFEKSİYONUNA YOL AÇMAZ

Dondurma veya soğuk gıdalar boğaz enfeksiyonuna yol açmaz. Enfeksiyona yol açan mikroorganizmalar, yani bakteri veya virüsler boğaz enfeksiyonuna yol açar. Yaygın kanının dondurmanın soğuk etkisiyle, bademcik veya ağız boşluğundaki mukozanın tahriş olduğu ve böylelikle mikroorganizmalara karşı bariyerin yok olduğu. Fakat konu ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalarda buna ait kesin bir veri yok.

Çocuğunuzu rahat bırakın

Haberin Devamı

SOĞUK ETKİSİNDEN ÇOK İÇERİĞİNE DİKKAT!

Önemli olan dondurmanın soğuk etkisinden çok içeriği. Hijyenik şartlarda hazırlanmayan veya uygun koşullarda saklanmayan dondurmalar mide ve bağırsak enfeksiyonlarına yol açar. Bu hususa özellikle dikkat edilmeli. Paketli olan dondurmalar güvenli algısı da çok doğru değil. Paketli dondurmalarda da üç olumsuz faktör söz konusu. Birincisi içerdiği koruyucu faktörler, ikincisi genetiğiyle oynanmış aromatik gıdaların kullanılması ve üçüncüsü de doğal şekerlerin yerine glukoz şurubu  tercih edilmesi. Dondurmanın bademcik ya da boğaz enfeksiyonu sebep olması tartışmalı bir durumken; yukarıda sayılan  faktörlerin tamamı kanıtlanmış, kısa veya uzun sürede sağlığı tehdit eden faktörler. Bu nedenle dondurmaları iç rahatlığıyla ikram edilebilir.

Çocuğunuzu rahat bırakın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!