MEDYADAN MAGAZİN

Güncelleme Tarihi:

MEDYADAN MAGAZİN
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2005 21:12

Istavroz çıkaran futbolcu - Gazeteci geçiniyorum, hâlâ kimi ‘haberlerin’ neden ‘haber’ olduğunu anlayabilmiş değilim - Rüyada konser dinlemek dedikoduya işarettir MİŞ – Mevzuata göre Lazca şarkı söylemek yasakmış - Hırsızlık yapmış olabilirler, katillik de yapmış olabilirler – Bizim niye böyle mazb(o)t olduğumuz anlaşıldı – Bebek için inzivaya çekilen sanatçı – Ajda Pekkan, Nükhet Duru derken o at nereden çıktı – En azaaami noktaya düşmüş gazeteci – Menopozdon korkma diyor yazı başlığı – Hıncal Uluç kaçtır ‘Bak giderim ha!..’ diyor...


ISTAVROZ ÇIKARAN FUTBOLCU

Hasan Pulur’dan alıntı, bir okuru yazmış:

Genç takımlar maçında gol atan futbolcu o kadar sevinmiş ki, koşmuş, yuvarlanmış, arkadaşlarına sarılmış, sonra eliyle istavroz çıkarmış...
Okura dedik ki:
"Belki Hıristiyandı!"
"Ben de öyle sandım! Sonra öğrendim ki televizyondan öğremiş, Avrupa'da maçlarda gol atan her futbolcunun böyle yaptığını görünce, o da aynısını yapmış... İstavrozdan, haçtan filan haberi yok!"

Milliyet, 28 Mart

*

ÇORBANIN SUYUNUN SUYU

Gazeteci geçiniyorum, hâlâ kimi ‘haberlerin’ neden ‘haber’ olduğunu anlayabilmiş değilim. Mesela:

Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın eşi Çiğdem Özkan'ın yeğeni Pınar Memiş ile Dr. Tunç Özan, önceki akşam Ceylan Otel'de gerçekleştirilen bir düğünle dünyaevine girdi. Nikâhta gelinin şahitliğini Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duygun Yersuvat, damadın şahitliğini ise Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu yaptı.

Bize ne? Bunun nesi haber? Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın eşi Çiğdem Özkan'ın yeğeni Pınar Memiş’in düğününün haber niteliği niye olsun?

Milliyet, 28 Mart

*

BİR ALINTI

Nilgün Belgün: (Fedon ve Hayko ile poz verirken): Ben istemez miydim bir yanımda Brad Pitt, diğer yanımda Tom Cruise olsun. Ama nerede bende o şans! Burada bir yanımda Hayko, diğer yanımda Fedon var. Onlarla idare ediyoruz!

Hürriyet-Kelebek, 28 Mart

*

BAYILIYORUM RÜYA YORUMLARINA

Şerif rumuzlu okuru diyor ki “Rüyamda kendimi bir konser salonunda gördüm...”

Ailenizin sırdaşı Okşan Abla bu rüyayı yorumluyor: “Rüyada konser dinlemek dedikoduya işarettir...”

Maalesef Şerif, rüyasında ne korseri dinlediğini söylemiyor.

Rok konseri mi, oda müziği mi, Saraydan Kız Kaçırma mı, saz eserleri mi?

Halbuki eminim, her biri ‘farklı bir dedikoduya’ işarettir !J

Şok, 28 Mart

*

LAZ FIKRASI GİBİ OLAY, demiş Radikal.

Lazca şarkılarıyla tanınan Birol Topaloğlu’nu programa davet eden TRT yönetimi, kayıt sırasında uyanmış: Mevzuata göre lazca şarkı yasakmış!

Anadil yasağı varken, Lazca şarkı söylemesi serbestmiş, ama yasak kalkınca Lazca’ya yasak gelmiş, çünkü mevzuata göre sadece Kürtçe, Boşnakça, Arapça ve Çerkezse anadil sayılıyormuş.

Radikal, 28 Mart

*

BAYILIYORUM BU TÜRK AYDINLARINA

Radyoda dinlediğim, ama traş arasında adını duyamadığım bir Türk aydını şöyle bir cümle kurdu:

- Alt tabakadan, fakir tabakadan insanlara hırsız, katil gözüyle bakılıyor. Hırsızlık yapmış olabilirler, katillik de yapmış olabilirler ama...

NTV Radyo, 27 Mart

*

BAŞKA YERDE YOK

Havalı sunucu Hülya Uğur, Başka Yerde Yok adlı programda konuşuyor:

- Kadın obje olmamalı, seksapelitesi olmalı!

- Sunuculuk kariyerli bir meslek...

Gerçekten bunlardan ‘başka yerde yok’ !

(Anacığıma teşekkürler)

Cine-5, 29 Mart

*

ANLADIM BİZ NİYE BÖYLE MAZB(O)T OLDUK

Amerika’da yapılan bir araştırmaya dayanarak uzmanlar ‘Gençlerin odasına TV koymayın, yoksa içkiye, sigaraya yatkın oluyorlar, seksle de daha erken tanışıyorlar’ diye uyarmışlar.

Ah ulan ah, bizim zamanımızda, değil yatak odasında, salonda bile televizyon yoktu ki...

Acaba ondan mı, biz böyle ot gibi olduk!? J

Vatan, 30 Mart

*

BEBEK ÖYLE YAPILMAZ ANACIĞIM...

‘Meltem Cumbul her fırsatta bebek istediğini söylüyormuş’ diye hatırlatan Vatan diyor ki: Bebek için inzivaya çekiliyor!

Biri Meltem’e bu iş için ‘inzivaya çekilmenin’ kâfi olmadığını söyleyiversin! J

Vatan, 30 Mart

*

SAKLA SAMANI İNEKLER YESİN!

Ödül Rekortmeni Magazin Gazetecisi (!) Müge Anlı, 59 yaşına takılıp kalan Ajda Pekkan ile 49 yaşına takılıp kalan Nükhet Duru için ‘Genç kız gibiler’ dedikten sonra ekliyor:

Estetik mestetik. At binenin kılıç kuşananın...’

Pardon?

Vatan-34, 30 Mart

*

BAZEN REKLAMLAR DA ‘GİZLİ MESAJLAR’ İÇERİR

Mesela... Pancetch marka yeni bir cep telefonu çıktı. ‘Dünyanın parmak izi tanıyan ilk cep telefonu şimdi Türkiye’de!’ diye reklamları çıkıyor gazetelerde.

Reklamda açılmış bir el görülüyor, 5 parmak 5’inin de parmak izi ve üzerinde bir yazı:

Serçeparmak (izi) = Ofis
Yüzükparmağı (izi) = Eşim
Ortaparmak (izi) = Evim
İşaretparmağı (izi) = Güvenlik yetkisi
Başparmak (izi) = Derya

In-ın-ııın! Bu Derya kim ki?

Reklam bize ne demek istiyor yani?

Akşam, 31 Mart

*

EN AZAAAAMİ NOKTAYA DÜŞMEK...

Yabancı dergilerden tercüme sağlık-tıp haberlerinden bir cümle: ‘Saat 04.00 - Uykunun en derin olduğu bu saatte kan dolaşımı en azamî noktaya düşer.’

En + azami + düşmek, üçü bir arada!

Eminim bunu yazan azamiyi de AZAAAMİ şeklinde telafuz ediyordur!

Kelebek, 31 Mart

*

ALLAH KORUMUŞ OĞLUM SENİ

Kadın, ailesinin itirazlarına rağmen sevdiği adama kaçmış. Ancak, 3 ay sonra, annesinin boşanması karşılığında teklif ettiği bir daire ve bir arabayı kabul ederek, baba evine dönmüş.

Zavallı delikanlı ‘Beni bir arabayla bir eve değişti. Hayatımın baharında böyle bir darbe yediğim için çok üzülüyorum’ demiş. Oysa sevinmesi gerekir, böyle bir kadın adama daha neler yapar neler!

Güneş, 2 Nisan

*

GÖ(Z)E BATMAK ÖYLE KULLANILMAZ

Meslektaşlarım da her ortalama Türk vatandaşı kadar cahil ve Türkçe özürlüdür. Ama arada bir fark var: Gazetecilerin elinde kalem var!

Magazin sayfasında bir resimaltı: Zeliha Çal, mükemmel fiziği ve podyumdaki iddialı duruşuyla defilenin en göze batan isimleri arasındaydı.

Söz konusu haberi yapan meslektaşıma ufak bir tavsiye: İyi bir ‘deyimler sözlüğü’ bulsun ve ‘göze çarpmak’, ‘göze girmek’ ve ile ‘göze batmak’ deyimleri arasındaki farkı bir okusun.

Takvim, 2 Nisan

*

MENOPOZDAN KORKMA SAĞLIK HABERLERİNDEN KORK

Bir zamanlar bir gazete, artık hangisiyse, sağlık haberlerinin çok okunduğuna vehmetti, Türkiye’de gazete yöneticilerinde ‘Maymun Sendromu’ görüldüğünden (yani biri yaptı mı, diğerleri de taklide başladığından) bu saçma sapan, doğru yanlış ‘Sağlık Dizileri / Sağlık Sayfaları’ gazeteleri işgal ve kamu sağlığını tehdit etmeye başladı.

Türkiye’nin sağlık sayfasının manşeti MENOPOZDAN KORKMAYIN diye uyarıyor.

Haklılar! Bakın ben korkuyor muyum? J

Türkiye, 2 Nisan

*

HINCAL ULUÇ ‘BAK GİDERİM HA’ DİYOR, KAÇTIR!

Hıncal Abi isyan etti, ‘Birileri bana ısrarla VEDA YAZISI yazdırmak istiyor...’ diye yazdı. Haklı!

Bir zamanlar Ali Şen, üstelik Sabah’ta Hıncal Uluç için ‘hayatını Şamdan’da kadın satarak kazanır. Yaşadığı lüks gece hayatının finansmanını böyle sağlar’ diye yazmıştı. Ardından, Star’da yazmaya başlayınca ‘Bana o yazıları zamanın Sabah yöneticileri yazdırdı. ‘Adamı atamıyoruz. Öyle şeyler yazdır ki, kızsın, istifa etsin’ dediler. Ben de yazdım’ diye savundu. (Merdi kıpti vaziyetleri yani!)

Hıncal Abi diyor ki:

Bunların hepsi bilinirken, Yılın Sporcu Galası'nda bu terbiye özürlü adama paye verilmiş, onore edilmiş ve "Yılın Futbolcusu" ödülünü vermek üzere bir de sahneye çağrılmış, davet edilmesi yetmezmiş gibi..

Şimdi sevgili İskender kardeşime sormak isterim..

Terbiye özürlü adam bu yazıları, Turgay Ciner ya da senin için yazmış olsaydı, o salona gelebilir, hele hele sahneye çıkarılır mıydı?.

Peki benim sizden farkım ne, söyler misin?.

Peki o zaman niye çıkardınız?.. Yarın gene "İstifa etsin diye bu şovu düzenledik" derse ne yapacaksınız?.

Birileri bana ısrarla "Veda Yazısı" yazdırmak istiyor..

.. ve o gün galiba yaklaşıyor!.. İçimdeki kırıklık, burukluk öyle büyük ki, sizlerle dertleşmek istedim, bugün.. Kusura kalmayın sevgili okurlar..

Sabah, 2 Nisan

*

SAKLAMAMALI ... SAKLIYORUM

Oyuncu Naz Elmas ile Cengiz Çimen bir tanıtımda görev almışlarmış. Çimen, Elmas’ın ellerini gazetecilere göstererek ‘Naz’ın elleri çok çirkin, baksanıza erkek eli gibi’ deyince, güzel oyuncu kızmış, çekip gitmiş.

Yaptığı eşek şakasını Çimen şu sözlerle savunuyor: ‘Naz niye kaçtı ki? Elleri çirkin, benim de burnum çok büyük, 7.5 santim. İNSAN ÇİRKİNLİĞİNİ SAKLAMAMALI. Benim de kulaklarım kepçe ama... SAÇLARIMLA SAKLIYORUM!’

(Not: Milliyet bu haberi verirken, Naz Elmas’ın ellerinin de bir fotoğrafını yayımlamış, resimaltına da şöyle yazmış: İşte Naz’ın tartışmaya konu olan elleri! İşte gazetecilik!)

Milliyet, 2 Nisan

*

SERİN DURUŞ’tan bir tanecik alıntı

Eski hakem Ahmet Çakar bir hakem hakkında yazıyor: ‘... yaptığı bu hareket tam anlamıyla dangalaklık. Dangalaklık derken bunu hakaret olarak kullanmıyorum.’

Milliyet, 2 Nisan

*

ŞARON ALTINA ETMİŞTİR

İsmail Türüt adlı türkücü ‘Ateş Çemberi’ diye bir şarkı yapmış, Milliyet diyor ki ‘... şarkısıyla dünyada, özellikle de Ortadoğu’da yaşanan büyük savaşa BÜYÜK TEPKİ GÖSTERİYOR’ !

Heyyt!

Şarkıdan bir bölüm: Yok mudur panzehiri bu hain planların / Üstüne bomba yağdı namaza duranların / Amerika’nın gücü Arap’ın petrolü var / Bütün bu olaylarda Siyonizmin rolü var...

Milliyet, 3 Nisan

*

SOPHIA LOREN GİDERKEN KİME EL SALLADI?

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından onur kanuğu olarak İstanbul’a davet edilen ve ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ verilen Sophia Loren, hem bu ödül, hem de kendisine gösterilen ilgi için Türk halkına teşekkür etmiş.

İnşallah kimse kadıncağıza ‘Biz aslında Emmanuel Beart’ı davet etmiştik, ama polisler bir kadın göstericiyi dövdü diye ukalalık edip gelmeyince, biz de ne edelim, apar topar size böyle bir ödül verdik ki, çağırınca gelesiniz...’ dememiştir inşallah, yoksa çok ayıp olurdu vallahi!

Bu arada, bu haberi veren DBT’den iki küçük cümle. Birincisi klasik ve ittirik bir laf: ‘... şıklığı ve sempatik tavırlarıyla dikkati çekti!’

İkincisi de aşağılık kompleksimizin göstergesi: ‘Sanatçı, İstanbul’dan ayrılırken gazetecilere el salladı!’ Eee?

DB Tercüman, 3 Nisan

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!