Magazinin Pipis'i : İlginç bir röportaj

Güncelleme Tarihi:

Magazinin Pipisi : İlginç bir röportaj
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2003 18:03

Şov dünyasının o kadar göbeğinde ki.. ona "magazin hayatının kara kutusu" diyorlar. Ben, zamanında ona farklı bir isim takmıştım. Beraber olmadığı kadın yok neredeyse. Magazin sayfalarında adı sık geçer, ama kimdir, necidir, fikrim yoktu. Bir röportaj okudum, ortaya çıkan portreyi sevdim Allah için! Ha, Allah için dedim de aklıma geldi, yakında Müslüman olabilirmiş Stelyo Pipis.

Haberin Devamı

Benim "magazin muhabirim" Ayça Barut'a sordum (bir de polis-adliye muhabirim var çünkü) : "Bu Stelyo Pipis kiminle birlikte oldu?" diye. Bana 4-5 kişinin adını saydı, sonra da ekledi, "Ayrıca, adı sanı pek duyulmamış bir sürü mankenle, şarkıcıyla beraber olduğu da söyleniyor."

Ayça'nın ilk aklına gelenler: Şarkıcı Demet Sağıroğlu, Seda Sayan, Ebru Gündeş, Demet Akalın, Çağla Şıkel...

Bu kadar "ünlü" ile "adının anılması" (magazin yazısı, magazin diliyle yazılır) hep merakımı uyandırdı benim. Bir ara, Mehmet Ali Erbil'le yakın dostluğunun kaymağını mı yiyor acaba, diye günahına girdim; ona (geçmiş bir yaşamımda) "Mehmet Ali'nin Pipis'i" diye takıldım...

Adı çok geçer magazin haberlerinde de, kimdir, necidir, bilen yok.

Zaman'ın ilavesi Turkuaz, Mehmet Ali Erbil, Seda Sayan gibi birçok sanatçının, şovmenin (ne diyeceğimizi şaşırdık) menajerliğini yapan Stelyo Pipis ile röportaj yapmış. (26 ocak pazar, Birol Aydın röportajı.)

Ben ortaya çıkan portreyi sevdim...

Alıntılar:

*

BENİ HABER YAPMAK, OKURU ENAYİ YERİNE KOYAR

"Ben bir gazetenin baş sayfasına kapak olacak kadar mühim bir adam değilim. Benimle ilgili bir haber yayıp insanların kafasını yormak, bence enayi gözüyle bakmaktır. Benim hakkımda yazılan her haber bu manaya gelir. Ben sanatçı değilim. Topluma hiçbir şey vermiyorum..." diyor, Pipis.

Tek sorun, benim Turkuaz ilavesinin birinci sayfasından verilip, içeride tam sayfa ayrılmış bu röportajı okurken, Zaman gazetesinin beni enayi yerine koyduğu gibi bir vehme kapılmam...

(İstanbul gecelerinde görünenlerin, 'ayıp bir camia' diye tanımladığı insanların nasıl birbirini sattığını, ne kadar samimiyetsiz olduğunu söyledikten sonra...)

"Bu ülke bu kadar lükse sahip değil. Türkiye'de gecede eğlenen sadece 2 bin tane adam var. Ekrana taşınan da bunların içinden hep aynı 100 kişi."

MEHMET ALİ HER GÜN BAŞKA TÜRLÜ

(Karısı Sedef Erbil) "Mehmet Ali'yi taşıyamadı. Çünkü adam her gün başka türlü. Normal bir adam olsa, her gün çıkıp saatlerce insanları eğlendiremez ki!"

"Etiler, Ulus piyasası İstanbul'un fabrikası olmuş. 3-5 kulübe girin bakın. Oradaki bir kadın, aynı ortamda bulunan en az 5 adamla ya da bir adam, aynı ortamdaki en az 10 kadınla beraber olmuştur..."

SONUCA YAKLAŞIYORUM: BELKİ MÜSLÜMAN OLACAĞIM

Bu arada Rum kökenli bir Ortodoks olan Pipis, İslam dinine çok yakın hissediyormuş kendini. Yedi senedir düzenli olarak camiye gidermiş, dört senedir de Ramazan'da oruç tutuyormuş.

Haberin Devamı

"Kısacası, şu an Müslümanlığı araştırıyorum. Ama sonuca yaklaşıyorum. Çok az kaldı, belki bir adım sonra Müslüman olacağım" diyor.

*

Bana sevimsiz gelmedi...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!