Ünlü yıldızın adı kimyasal bir bileşiğe verildi… Artık hastalıkları da o dövecek: Benim için çok havalı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü yıldızın adı kimyasal bir bileşiğe verildi… Artık hastalıkları da o dövecek: Benim için çok havalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2023 14:41

Yıllar boyunca onu beyaz perdede her gördüğümüzde saçtığı ışıltıyla kalplerimizi çaldı. Bununla da yetinmeyip dünyanın en tanınmış oyuncularından biri olmasına rağmen sürdürdüğü mütevazi hayat ve yardımseverliğiyle de takdir topladı. Yıldız oyuncu yakın zamanda sinema salonlarına dönmeye hazırlanırken büyük bir sürprizle karşılaştı.

Haberin Devamı

90’lı yılların başından beri Hollywood’un en tanınmış oyuncularının başında geliyor. Aksiyondan romantik filmlere kadar geniş bir yelpazede yeteneğini kanıtladı. Ama onu yıldızlık mertebesine ulaştıran elbette Matrix serisinde canlandırdığı Neo karakteri oldu. Matrix’ten yıllar sonra gelen bir diğer seri; John Wick’te verdiği performansla ise çoktan yaşayan bir efsaneye dönüştü.

Elbette herkesin sevgilisi Keanu Reeves’ten bahsediyoruz. John Wick serisinin son halkası olan dördüncü filmin gösterime girmesine az zaman kalmışken galalarda boy göstermeye başlayan Reeves artık 58 yaşına gelmiş olmasına rağmen ne gençliğinden ne de onu büyük bir aksiyon yıldızına dönüştüren formundan hiçbir şey kaybetmiş değil.

Ünlü yıldızın adı kimyasal bir bileşiğe verildi… Artık hastalıkları da o dövecek: Benim için çok havalı
Filmi için duyduğu heyecan yüzünden okunan yıldız aktör geçtiğimiz günler de bir de tatlı sürprizle karşılaştı. Almanyalı bilim insanları hastalığa neden olan mantarları öldürebilecek bir molekül keşfetti. Bu hayat kurtaran kimyasal bileşiğe keşfi yapan bilim insanları tarafından Keanu Reeves’ten esinlenerek 'Keanumycins' adı verildi.

Haberin Devamı

Uzmanlar, Matrix ve John Wick serisinde ‘ölümcül’ karakterleri canlandıran ancak bu gücünü iyilikten yana kullanan Reeves için bu isim seçiminin çok yerinde olduğunu açıkladılar ve son derece etkili bir mantar öldürme yolu olan bu keşif için Keanu Reeves’in adının kullanılmasının hiç de şaşırtıcı olmadığı belirttiler.

Sosyal medya platformu Reddit’e konuk olan ve hayranlarından gelen soruları cevaplandıran Reeves bu yeni keşfi öğrenince mutluluğunu saklayamadı ve durumun kendisi için oldukça havalı ve hatta gerçeküstü olduğunu söyledi.

Ünlü yıldızın adı kimyasal bir bileşiğe verildi… Artık hastalıkları da o dövecek: Benim için çok havalı
Keanumycins adı verilen ve doğal yolla üretilen bu bileşiğe aslında Jonh Wick denmesi gerektiğini belirten Reeves yine de verilen karardan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Almanya'daki Leibniz Enstitüsü Bio Pilot Fabrikası'ndaki bilim insanları tarafından yeni keşfedilen lipopeptid (kimyasal bileşik) 'Keanumycins' türü olarak adlandırıldı. Lipopeptitler antibiyotik olarak görev yapıyor ve güçlü bir mantar öldürücü özelliğe sahipler.

Haberin Devamı

Bu isimlendirmenin arkasındaki düşünce sürecini açıklayan araştırmanın baş yazarı Sebastian Götze, “Lipopeptitler mantarları o kadar verimli bir şekilde öldürüyor ki onları Keanu Reeves'den ilhamla adlandırdık çünkü o da rollerinde kötü adamlarla başa çıkmak konusunda son derece ölümcül.”

Metroda kadınlara ya da yaşlılara yer veriyor... Hayranlarıyla ya da meslektaşlarıyla fotoğraf çektirirken onları rahatsız etmemek için sarılıyormuş gibi yapıyor ama asla onlara dokunmuyor. Bir bankta oturup bir sandviçle öğle yemeğini geçiştiriyor. Set çalışanlarına karşı son derece kibar ve mütevazı asla kapris yapmıyor. Yıllardır şehir efsanesi haline gelen ve dilden dile dolaşan bu durum oldukça gerçek ve Keanu Reeves'le çalışan ünlü yıldızlardan filmlerdeki diğer çalışanlara kadar herkes tarafından doğrulanıyor. Yani o gerçekten de 'Hollywood'un kanatsız meleği' yakıştırmasını sonuna kadar hak ediyor...

Reeves, yeni filmi için gün sayarken gelen bu sürprizin ardından “Teşekkürler bilim insanları! İyi şanslar ve bize yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.” dedi. Keanumycins, hem bitkilere dadanarak onların ölümüne sabep olan hem de insanların sağlığını tehlikeye atan ölümcül mantarlar için kullanılabilecek. Araştırma Amerikan Kimya Derneği Dergisi'nde yayınlandı ve hayata geçirilmesi için çalışılıyor.

Ünlü yıldızın adı kimyasal bir bileşiğe verildi… Artık hastalıkları da o dövecek: Benim için çok havalı
Keanu Reeves’in bir kez daha karşımıza efsaneleşen John Wick karakteri olarak çıkacağı, serinin dördüncü filmi tüm dünyada 24 Mart’ta gösterime girecek. Filmin galasında rol arkadaşlarıyla basına poz veren Keanu Reeves yeni filminin seyirci karşısına çıkması için heyecanla beklerken filmi izleyen eleştirmenler John Wick 4’e tam puan verdi ve serinin en heyecanlı, en aksiyon dozu yüksek filmi olduğunu yorumlarını yaptı.

Haberin Devamı

Keanu Reves'in hayatı trajedilerle ve zorluklarla dolu. Belki de bu yüzden geldiği yeri ve çektiği acıları hiç unutmamaya ve başkaları da onun gibi zorluklar yaşamasın diye durmadan çalışmaya devam ediyor. İngiliz bir anne ile Çinli- Hawaili bir babanın oğlu olarak Beyrut'da doğan Reeves daha 3 yaşındayken babası aileyi terk etti. Öğrenciliği de zor geçti Reeves'in. Disleksi sorunu olduğu için okuma ve yazma konusunda güçlük çeken Reeves’in öğrencilik yılları da zor geçti.

Ünlü yıldızın adı kimyasal bir bileşiğe verildi… Artık hastalıkları da o dövecek: Benim için çok havalı
Keanu Reeves’in hayatının en büyük trajedisi ise 2001'de daha 28 yaşındaki sevgilisi Jennifer Syme'i kaybetmesiydi. Üstelik çift bu kazadan kısa süre önce doğmamış bebeklerini de kaybetti.  Sekiz aylık hamile olan Syme’in bebeği karnında öldü. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Reeves’in biricik kız kardeşi lösemiye yakalandı ve yıllarca ölümle mücadele etti. Kız kardeşini büyük güçlüklerle kanserden kurtaran ve tedavisinin ardından da hiç yalnız bırakmayan Reeves’in Matrix serisinden kazandığı servetin yüzde 70’ini lösemi araştırmalarına bağışladı.

Gözden KaçmasınBaşlıkBaşlıkHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!