Sorsanız cebinde beÅŸ kuruÅŸu yok... Ama kaç ÅŸirketin kasası onun sayesinde doluyor

Güncelleme Tarihi:

Sorsanız cebinde beş kuruşu yok... Ama kaç şirketin kasası onun sayesinde doluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2023 13:51

Şimdi şöyle bir düşünelim... İngiliz kraliyet ailesinin üyelerinin bile kendilerini neden "şirket" diye tanımladığını biliyor musunuz? Peki ya artık onları hiç istemeyen, tarihe karışmaları gerektiğini düşünen milyonlarca kişi olmasına rağmen büyük bir dirençle ve hatta destekle varlıklarını sürdürdüklerini? Karşı olanlar kadar monarşinin devam etmesini savunanlar da olduğunu?

Haberin Devamı

Kısa ve öz cevap şu: Çünkü onlar gerçekten bir "şirket." Aile olsalar da, aralarında kan bağı bulunsa da yine de işleyiş kelimenin tam anlamıyla bir "şirket" mantığında.

Hem de ne olursa olsun kar eden, bunun için tüm koşulları zorlayan bir şirket. Sadece kendileri kazanmakla kalmıyor aynı zamanda kazandırıyorlar da...

Sonra şunu da ekleyelim İngiliz kraliyet ailesinin toplam serveti 90 milyar dolara yakın. Buckingham Sarayı başta olmak üzere sahip oldukları bütün mülkler, aile koleksiyonundaki birbirinden değerli mücevherler de bu servete dahil. Üstelik bunlar aile üyeleri arasında birinden diğerine geçiyor.
Â

Sorsanız cebinde beş kuruşu yok... Ama kaç şirketin kasası onun sayesinde doluyor

Haberin Devamı

BÜYÜK BİR SERVETİN İÇİNE GÖZLERİNİ AÇTILAR
Bu girişin ardından şimdi de asıl konumuza gelelim. Çünkü bu kez başrolde tahtın, Kral Charles'tan sonraki sahibi, ilk sıradaki veliaht Prens William ile karısı Kate Middleton'ın çocukları var.

Bu üç çocuk yani babasından sonra tahta geçecek olan George ile kardeşleri Charlotte ve Louis böylesine büyük bir zenginlik ve ayrıcalıklar dünyasına gözlerini açtı.

İster inanın ister inanmayın onların bile bu küçücük yaşta sahip olmaları kesin servetleri var. İşte şimdi buna bakacağız.

Dünyanın en zengin ailelerinden gelen çocukların daha şimdiden sahip olduğu serveti daha doğrusu onlara miras yoluyla geçecek olan milyar dolarları gözler önüne seren Electrik Ride On Cars adlı sitenin araştırmasına göre İngiliz kraliyet ailesinin en zengin genç kuşak üyesi henüz 8 yaşında olan Prenses Charlotte.

Galler Prensi William ile Galler Prensesi Catherine'in ortanca çocuğu Charlotte daha şimdiden 4.4 milyar dolarlık bir servetin tam ortasında oturuyor.

Sorsanız cebinde beş kuruşu yok... Ama kaç şirketin kasası onun sayesinde doluyor


BAKMAYIN SIRADAN BİR ÇOCUK GİBİ GÖRÜNDÜĞÜNE 

Bir başka deyişle normal bir çocuk gibi davranmasına, okulda arkadaşlarının onu takma isimlerle çağırmasına, şekerleme gördüğünde dayanamayıp yemesine çok da aldanmamak lazım.

Haberin Devamı

Çünkü Charlotte sadece kendi ailesinin en zengin çocuğu olmakla kalmıyor belki de dünyanın en zengin çocuğu.

Peki Charlotte'un bu zenginliÄŸi nereden geliyor?

Tabii ki ailesinin servetinden. Yani ona kalacak olan miras söz konusu. Charlotte zamanı geldiğinde 4 milyar sterlinden fazla bir mirasın sahibi olacak.

Bir takım taşınmazlar bir yana Charlotte biraz daha büyüdüğü zaman ailesinin o paha biçilmez mücevher koleksiyonundaki milyonluk parçalara ulaşabilecek.

Sorsanız cebinde beş kuruşu yok... Ama kaç şirketin kasası onun sayesinde doluyor

EN YÜKSEK UNVAN DA ONUN OLACAK 
Bunlar arasında büyük büyükannesinden kalanlar olduğu gibi aile geleneklerine göre babaannesi Prenses Diana'dan miras kalan ve kendisine geçecek mücevherler de var.

Haberin Devamı

Bütün bunlara ek olarak babası William, tahta geçtiğinde Charlotte aile içinde hiyerarşik olarak en yüksek unvanlardan biri olan "kraliyet prensesi olarak anılacak. Yani bugün büyük halası Prenses Anne'in sahip olduğu unvan ona geçecek.

Bu unvanla birlikte yine mirastan kendisine düşen pay yükselecek. Ama bunun için önünde bir engel var: "Kraliyet prensesi" unvanını taşıyan bir önceki kişi hayatta olduğu sürece sonra gelen bu unvanı kullanamıyor.

Bu arada hemen belirtelim ki Charlotte, büyük kardeşi George ve küçük kardeşi Louis'den daha varlıklı... Üstelik şimdiden.

Sorsanız cebinde beş kuruşu yok... Ama kaç şirketin kasası onun sayesinde doluyor

BÄ°R YANDAN DA PARA KAZANDIRIYOR
Prenses Charlotte dünyanın en zengin çocuğu olmakla kalmıyor aynı zamanda kazandırıyor da! Kimlere mi?

Haberin Devamı

Belki kendisi şu an için pek farkında değil ama önde gelen moda markaları onun sayesinde kasalarını dolduruyor.

Bir başka deyişle çocuk modasında bir "Charlotte etkisi" var. Tıpkı yetişkin kadın giyimindeki "Kate etkisi" hatta ondan önceki "Diana etkisi" gibi.

Daha açık söylersek Prenses Charlotte da kendi yaşıtları arasında bir moda ikonu.

Sorsanız cebinde beş kuruşu yok... Ama kaç şirketin kasası onun sayesinde doluyor

HER ANNENİN KIZI KENDİNE PRENSES 
Charlotte epey uzun zamandır tüm ailesiyle birlikte bazı etkinliklerde kameralar karşısına çıkıyor. İşte o sırada giydikleri de bir anda trend haline geliyor.

Kendi kız çocuklarını kraliyet ailesinden biri gibi giydirmek isteyen anneler ve babalar, Charlotte'un üzerinde gördükleri giysileri almak için söz konusu markaların mağazalarına ya da internet üzerinden satış yaptıkları sitelere kelimenin tam anlamıyla hücum ediyor.

Haberin Devamı

Moda markalarının bu işten kazancı ise milyonlarca doları buluyor. Yani kasaları Charlotte sayesinde epey doluyor.

Sorsanız cebinde beş kuruşu yok... Ama kaç şirketin kasası onun sayesinde doluyor

KATE ETKÄ°SÄ° YILLARDIR SÃœRÃœYOR
Tabii ki aynı durum annesi Kate için de geçerli. Onun da üzerinde görülen her kıyafet, kullandığı aksesuar anında yok satıyor.

Hatta bir dönem firmalar, Kate'in üzerinde görülen elbiselerin üretimine bile yetişemediklerini açıklamıştı.

Elbette herkesin ünlü moda tasarımcılarının imzasını taşıyan bu kıyafet ve aksesuarları satın alması maddi olarak imkansız.

Ama bu konuda da "benzer" ya da "taklit" sektörü devreye giriyor. Söz konusu kıyafet ve aksesuarların, daha uygun fiyatlarla satılan benzerleri üretiliyor ve kapış kapış satılıyor.

Sorsanız cebinde beş kuruşu yok... Ama kaç şirketin kasası onun sayesinde doluyor

BİR DÖNEM YÜZÜK ÇILGINLIĞI VARDI
Bu konudaki en büyük çılgınlık Diana Spencer'ın Prens Charles ile nişanlandığı sırada yaşanmıştı. Diana'nın ünlü safir taşlı nişan yüzüğü anında yok satmıştı. Hatta taklitleri bile "peynir ekmek gibi" deyimini karşılar şekilde vitrinlerden yok olmuştu.

Aynı yüzük yıllar sonra Kate'in parmağında ortaya çıktığında da yine aynı durum yaşandı.

Özetle İngiliz kraliyet ailesi, her ne kadar kendilerine karşı olanların sayısı hatırı sayılır derecede artsa da Charles'a "benim kralım değil" diye protesto gösterileri düzenlense de hem kazanmaya hem de kazandırmaya devam ediyor.

Sorsanız cebinde beş kuruşu yok... Ama kaç şirketin kasası onun sayesinde doluyor

LÄ°STEDE SALMA HAYEK'Ä°N KIZI DA VAR
Listenin ikinci sırasında Charlotte'un ağabeyi Prens George bulunuyor. Şu an görünene göre ona kalacak miras 2 milyar sterlinin üzerinde.

Bu arada...Charlotte'un listede üçüncü sırada ünlü oyuncu Salma Hayek ile iş insanı Francois Henri Pinault'nun tek çocuğu Valentina Paloma Pinault yer alıyor. Genç kız zamanı geldiğinde 1.9 milyar dolarlık bir mirasın sahibi olacak.

Monako tahtının gelecekteki varisi Prens Jacques'in şu an sahip olduğu miras 817 milyon sterlin. Küçük prens dördüncü sırada. 

Beşinci sıradaki isim ise Tom Cruise ile Katie Holmes'un kızı Suri. Şu anda 17 yaşında olan Suri'nin şu an sahip olduğu miras 635 milyon sterlin.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!