Kapıcılar Kralı'nın kardeşleri 45 yıl sonra bir arada!

Güncelleme Tarihi:

Kapıcılar Kralının kardeşleri 45 yıl sonra bir arada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2021 07:38

Oyuncu Doğan Güneş, Yeşilçam filmlerinde kullanılan mekânları bulup Instagram’da açtığı adreste yayınlıyor. Hayali bir belgesel çekmek olan Güneş, Yeşilçam’a olan tutkusunu ve hedeflerini anlattı.

Haberin Devamı

Tiyatro ve dizi oyuncusu Doğan Güneş, Yeşilçam kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Instagram’da 70 bin takipçili “Mekânı Yeşilçam” isimli bir sayfayı yöneten Güneş, Yeşilçam filmlerinin çekildiği sokakları ve mekânları gezerek yeni nesillerle buluşturmak istediğini söyledi.Şimdiye kadar 100’den fazla adrese ulaştığını söyledi. “Varyemez” filminden “Züğürt Ağa”ya, “Kılıbık”tan “Aslan Bacanak”a kadar çekilen birçok filmin mekânlarını gezen oyuncu hepsinin fotoğrafını çekti.

HİKÂYEM “ÜÇKAĞITÇI” İLE BAŞLADI
Doğan Güneş, mekânları fotoğraflama merakının 1990’lı yıllarda başladığını söyledi: “Yeşilçam sevdam 1990’lı yıllarda başladı. Yıllarca Kemal Sunal’ın “Üçkağıtçı” filminin çekildiği mekânı aradım. Benim asıl hikâyem o köyü bulduktan sonra başladı. İstanbul’u sokak sokak, karış karış gezerek mekânları bulmaya başladım.”

Haberin Devamı

Kapıcılar Kralının kardeşleri 45 yıl sonra bir arada

BELGESEL ÇEKMEK İSTİYORUM
Güneş, en büyük hayalinin Yeşilçam belgeseli çekmek olduğunu ifade etti: “Girişimlerim oldu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ile görüştüm. Bir senaryo yazdım. Araya pandemi girdi. Tek hayalim bu belgeseli çekebilmek.”

45 YIL SONRA BULUŞTULAR

Doğan Güneş, Kemal Sunal’ın “Kapıcılar Kralı” filminde çocuklarını oynayan abi kardeş Soner Yağız ile Banu Bolaman’ı 45 yıl sonra bir araya getirdiğini söyledi: “Sosyal medyadan kendileriyle irtibata geçmeye çalıştım. Cihangir Güneşli Sokak’ta, filmin çekildiği apartmanın önünde buluştuk. Yıllar sonra sarıldılar. Hüzünlü bir an yaşandı.”

Kapıcılar Kralının kardeşleri 45 yıl sonra bir arada

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!