BaÅŸkası olsa kocası çoktan boÅŸamıştı: Onun namusunu korumak ülkenin namusunu korumaktır

Güncelleme Tarihi:

Başkası olsa kocası çoktan boşamıştı: Onun namusunu korumak ülkenin namusunu korumaktır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 09:05

Bu tür konuları takip ediyorsanız sizin de dikkatinizi çekmiştir... Tıpkı birer magazin figürü gibi algılanan kraliyet ailesi üyeleri zaman zaman dudak uçuklatan skandallarla gündeme gelir. Elbette onların kapalı kapılar ardında ne yaşadığını bilmek mümkün değil ama bütün bu skandallar öyle ya da böyle dünyaya yayılır.

Haberin Devamı

Birçoğu da beklendiğinden farklı şekilde çözülür. Herkes "Artık şimdi her şeylerini kaybedecekler" diye düşünürken hiç öyle olmaz. Adı skandala karışan üyenin belki eskisi kadar göz önünde kalmasına izin verilmez biraz geri plana çekilir ama kimse öyle kolay kolay yerinden olmaz.

Biraz hafızanızı tazelerseniz bunun örneklerini de çok görürsünüz zaten. Sözgelimi İngiliz kraliyet ailesinin en çok utandıran üyelerinden biri olan Prens Andrew yıllar önce bir porno yıldızıyla birliktelik yaşadı. Sonra bu olayın üstü kapatıldı.

Ardından adı seks ticareti zanlısı Jeffrey Epstein ile birlikte anıldı ve skandal oldu. Çok tepki alan Andrew annesi tarafından biraz geri plana çekilse de sonra ağabeyi Charles ona bazı kısıtlamalar getirse de hayatına devam ediyor.
Â

Başkası olsa kocası çoktan boşamıştı: Onun namusunu korumak ülkenin namusunu korumaktır

Haberin Devamı

HAYATLARI UZAKTAN PEMDE DÄ°ZÄ°YE BENZÄ°YOR
Yani özetle işlediği suçlar tam olarak cezasını bulamadı. ABD'de kendisine cinsel tacizde bulunduğunu ileri süren Virginia Geoffrey'in açtığı davada bile hakim karşısına çıkmaktan son anda yüklü bir para ödeyerek kurtuldu.

Aslına bakılırsa bu durum onun ayrıcalıklı bir aileden gelmesinden kaynaklanıyor. Çünkü sonuçta onun başına gelen her şey temsil ettiği aile için de yüz karası olarak anılacak.

İşte bu yüzden de dünyanın dört bir yanındaki kraliyet ailelerinde yaşanan skandallar bir şekilde kapatıldı.

Bir başka açıdan bakarsak dünyanın dört bir yanındaki kraliyet ailelerinin milyonlarca kişi tarafından böyle izlenmesinin bir nedeni de bu.

Her ne kadar artık ortadan kalkmalarını savunanlar çok olsa da aşklar, ihanetler, sıradan bir insanken başına taç takılanlar, kapalı kapılar ardında kaynayan cadı kazanları derken milyonlarca kişi onların hayatlarını uzaktan pembe dizi gibi izliyor. 

Başkası olsa kocası çoktan boşamıştı: Onun namusunu korumak ülkenin namusunu korumaktır

Haberin Devamı

'ONUN NAMUSU VE ONURU ÃœLKENÄ°N NAMUSU VE ONURU Ä°LE EÅžDEÄžER'
En yeni skandal ise son bir haftadır dünyanın gündeminde. Ama yine tıpkı diğerleri gibi üzeri kapatılacak ve o aile hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edecek.

Yine halkın karşısına çıkıp gülümseyerek el sallayacaklar, bir şekilde hayatlarını eskisi gibi sürdürecekler. En azından dışarıya karşı. Çünkü o ailenin sürekliliği için böyle olması gerekiyor.

Bu son skandal haberi İspanya kraliyet ailesinden geldi... 91 yaşındaki gazeteci Jaime Penafiel'in yeni yayınlanan kitabında yer alan iddialara göre Kraliçe Letizia, kocası Kral Felipe ile evliyken kız kardeşinin kocası Jaime de Burgo ile yasak aşk yaşadı.

Haberin Devamı

Jaime del Burgo'nun bütün bu iddiaları da Penafiel'in kitabının temelini oluşturuyor zaten. Kitabın sayfalarındaki dudak uçuklatan iddidalara göre Letizia, önce Jaime del Burgo ile sevgiliydi. Fakat Felipe ile tanışınca onu bıraktı.

O dönemde geleceğin kralı olan Felipe ile evlendikten sonra da del Burgo ile ilişkisini bitirmedi. Hatta eski sevgilisinin kız kardeşi Telma'nın kocası olmasına bile aldırmadı. Zaten Letizia'nın kız kardeşi ile eski sevilisinin evliliği de çok uzun ömürlü olmadı.

Başkası olsa kocası çoktan boşamıştı: Onun namusunu korumak ülkenin namusunu korumaktır

İspanyol kraliyet ailesi, eski kral Juan Carlos etkisi başta olmak üzere ailenin üzerinde dolaşan kara bulutları ötelemek için genç Prenses Leonor'u ön plana çıkarıyor son zamanlarda. 

Haberin Devamı

Kitapla birlikte Letizia ile ilgili olarak ortaya atılan diğer iddialar da yeniden gündeme geldi. İlk eşini de bir değil birkaç kişiyle aldattığı... Felipe'ye de sadece eski sevgilisi ve eski eniştesiyle değil başka bir iş insanıyla da ihanet ettiği gibi.

Ama görünüşe göre ailenin hayatında en azından dışarıdan görünüşte bir şey değişmedi. Kraliyet ailesi bu iddialar hakkında hiçir açıklama yapmazken eski enişte ve Letizia'nın yasak aşkı Jaime del Burgo ölümle tehdit edildiğini ileri sürdü.

Olayların nereye gideceği henüz belli değil. Ama çok büyük olasılıkla hiçbir şey olmayacak. Letizia, Felipe ve İspanyol kraliyet ailesi bu skandalı da kendi usullerince çözecekler.

Haberin Devamı

Çünkü ailenin en çok da monarşinin devamı için böyle olmak zorunda. Zaten bu konuda uzun bir makale kaleme alan José Antonio Zarzalejos da bu konuyu net bir şekilde satırlara döktü.

Onun savunduğuna göre Kraliçe Letizia hakkında yayılan iddialar çok çirkin. Daha da çarpıcı olanı José Antonio Zarzalejos'un El Confidencial'da yayınlanan makalesindeki şu satırları: "Kraliçe Letizia'nın namusunu korumak, İspanyol vatandaşlarının ve İspanya'nın namusunu ve özgürlüğünü korumakla eşit."

Özetlemek gerekirse Kraliçe Letizia'nın geçmiş hayatı da kocası Felipe'yi gerçekten aldatıp aldatmadığı da en iyi kendisinin bildiği bir durum. Ama büyük olaylar çıkmasını, çiftin ayrılmasını hatta Felipe'nin tahtını bırakmasını bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak görünüşe göre.

Başkası olsa kocası çoktan boşamıştı: Onun namusunu korumak ülkenin namusunu korumaktır

FOTOĞRAFLARI BİLE ÇIKTI, KRALİÇE BASINI SUSTURDU
Aslına bakılırsa geçen ay ve bu ay kraliyet ailelerinde skandallar ayıydı diyebiliriz.

Çünkü benzer bir ihanet haberi de Danimarka kraliye ailesinden geldi. Ülkenin veliaht prensi Frederik'in İspanya'da br kaçamak yaptığı ileri sürüldü.

Hatta birkaç gün sonra kaçamak yaptığı iddia edilen kadınla birlikte fotoğrafları da ortaya çıktı. İddialara göre Frderik dört çocuğunun annesi karısı Mary'yi İspanya'da yaşayan Meksikalı bir sososyetik güzelle aldatıyordu.

Tabii ki bütün gözler Danimarka'ya çevrildi. Ama kraliyet ailesi açıklama yapmak bir yana basını susturmaya çalıştı. Bu tür dedikodulara, söylentilere ere itibar etmemelerini, bunları haber haline getirmemelerini istedi basından.

Danimarka basınında yer alan haberlere göre Prenses Mary, Noel tatilini geçirmek üzere Avustralya'ya ailesinin yanına gitti. O sırada ne gibi konuşmalar, görüşmeler ve pazarlıklar olacak bilinmez elbette. Ama işin sonunda Mary yaşadığı ülkeye, kocasının yanına geri dönecek.
Â

Başkası olsa kocası çoktan boşamıştı: Onun namusunu korumak ülkenin namusunu korumaktır

Mary ve Frederik'in dört tane çocuğu bulunuyor. Aile, babasından sonra taht için ikinci sırada olan Christian'ın 18'inci yaşını uluslararası bir törenle kutladı. 

Başkası olsa kocası çoktan boşamıştı: Onun namusunu korumak ülkenin namusunu korumaktır

'ELÄ°MÄ°ZDE SAÄžLAM DELÄ°LLER VE TANIKLAR VAR' DEDÄ°LER AMA...
Daha öncesinde de bu kez İsveç'ten benzer bir ihanet haberi duyulmuştu. İddialara göre Veliaht Prenses Victoria'nın kocası Prens Daniel onu uzunca bir süre aldatmıştı. Aslında bu söylentiler geçen yıl duyulmuştu ilk kez. Ancak iki ay önce bütün dünyaya yayıldı. Sonunda ne mi oldu?

Prens Daniel çıktı ve bu tür söylentilere inananların akıldan yoksun olduğunu ileri sürdü. Genelde hiç röportaj vermeyen Daniel bu şekilde hakkındaki iddiaları yalanlamaya çalıştı.

Ondan önce de İsveç kraliyet ailesi yaptığı bir açıklamayla bütün bunların asılsız söylentiler olduğunu savunmuştu zaten.

Daniel'in karısını aldattığını savunan internet sitesi ellerinde sağlam delil ve tanıklar olduğu konusunda dirense de dünyayı ayağa kaldıracak hiçbir gelişme yaşanmadı.

Öyle ya da böyle iddialar iddiaları kovalasa da görünen o ki tıpkı İspanya'da olduğu gibi ailedenz herhangi birinin namusunu ve onurunu korumak ülkenin namusunu korumakla eşdeğer sayılıyor. Yani kimsenin beklediği gibi öyle olaylı boşanmalar görmeyecek dünya bu ailelelerden.

Kısacası öyle kolay kolay Charles- Diana ve Camilla hikayeleri yaşanmayacak.

Başkası olsa kocası çoktan boşamıştı: Onun namusunu korumak ülkenin namusunu korumaktır

Victoria ve Daniel, bütün o ihanet iddialarının ardından İngiltere'ye bir ziyaret yaptı. O sırada da yüzlerinden gülücükler eksik olmadı.

BAKMADAN GEÇME!