İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı

Güncelleme Tarihi:

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 02:13

Deniz Berdan ve kızı Begüm her sabah snapchat hesaplarında magazin haberleri üstüne yorumlar yapıyor. En son Deniz Akkaya’yı da yorumladılar ve Deniz olay çıkardı. Magazin Konseyi ünlülerin magazin yorumcusu olma sevdasını ve birbirlerine bel altı vurma hallerini masaya yatırdı!

Haberin Devamı

Cengiz SEMERCİOĞLU

Sosyal medya özgürlüğü bu değil mi? İsteyen istediği konuyla ilgili istediği yorumu yapar.
Berdan’lar da anne-kız bunu yapmışlar. Aslında bu olay magazinin ne kadar çok ilgi çektiğini gösteriyor bize. Ayrıca Deniz Akkaya her gün programda herkesi eleştirirken, kendisinin eleştirilmesine neden kızıyor?
Berdan’ların snapchat yorumlarını merak ettim, takip edeceğim...

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı

Ömür GEDİK

Artık herkes kendi etrafına, kendi sosyal medyasındaki çevresine gazeteci, televizyoncu ve yorumcu.
Ben buna “Aman bizim işimiz, kimse yapmasın” diye tepki göstermeyi saçma buluyorum.
İsteyen istediği işi, istediği yorumu yapar. Takip eden eder, tepki gösteren de bu örnekte olduğu gibi gösterir.
Bu muhabbet iki Deniz arasındaki kadar bel altı ve basit olursa bol tepki alır elbette.
Köşe yazsalar bu atışmalarının bu haliyle gazeteye girmesine imkan ihtimal yok!

Onur BAŞTÜRK

Haberin Devamı

Deniz-Begüm Berdan’ın magazin yorumlarına arada rastlıyorum snapchat’te.
Snapchat ortamında farklı bir tarz tutturmaya çalışıyorlar ama bence bu tarz tasarımcı kimlikleriyle hiç uyuşmuyor.
O yüzden yaptıkları yorumculuğa çok anlam verdiğimi söyleyemem. Onlara ne Deniz Akkaya’nın şusundan busundan?
Deniz Akkaya’nın bel altı öfkesi de çok fazla. O kadar delirmesine gerek yoktu.
Dolayısıyla her iki taraf da haksız!

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı

 

Melike KARAKARTAL

Fotoğrafçılığa merak salan Instagram’la, fikrini söylemek isteyen Twitter’la haşır neşir oluyor...
Sosyal medyada kendi takipçilerine yönelik böyle bir iş yapmak isteyen elbette yapabilir, fakat eleştirdikleri kişilerden “Sana ne arkadaş?” yorumu alınca da şaşırmasınlar.
Deniz Akkaya da bir bakıma “Sana ne arkadaş?” demiş, ama bunu deyiş şeklini hiç sevmedim.
Berdan’ı aşağılayan sözler yerine biraz sakinleştikten sonra tepki verseydi, kendini daha doğru ifade edebilirdi, belki ti’ye alabilirdi, dalgasını geçebilirdi...
Biraz fazla ciddiye almış meseleyi.

 

Haberin Devamı

Cicişler’in bu şovu hiç olmadı!

Sosyal medya fenomenleri konuşulmak adına ellerinden geleni yapıyor. Son örnek, Taha Özer adlı fenomenin özel jetiyle kutsal topraklara dua etmeye giden, kara çarşafa bürünmüş Cicişler, yani Esra-Ceyda Ersoy kardeşler. Çok tartışılan bu üçlü gerçekten ne yapmaya çalışıyor?

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı

Cengiz SEMERCİOĞLU

Cicişler ya Mykonos’ta bin liraya hamburger yiyor ya tesettüre girip kutsal topraklara gidiyor.
Hepsinde amaçları belli, ilgi çekmek, haber olmak. Boş tenekenin çok ses çıkarması gibi bir şey bu da...
Ama Ahmet Hakan’ın dediği gibi savcıların harekete geçeceği bir durum da yok ortada. O kadar abartmayın.

 

Haberin Devamı

Melike KARAKARTAL

Cicişler’in “olayı” konuşulmak zaten... Gündem neyse ona göre şekil alacak ve konuşulacaklar. Bu basit denklemin biz nesini konuşalım? Bu iş Taha Özer’in daha çok işine gelir. Daha çok tanınır. Şimdi gazeteler ve televizyonda da haber olacak, sosyal medyaya hakim olmayan insanlar da onu tanıyacak. Ha tanıyacak da ne olacak, bakın onu bilemedim. Daha çok takipçi ve ego tatmini herhalde...

Ömür GEDİK

Kafaları iyi diyorum, diyecek başka bir şey de bulamıyorum!

Onur BAŞTÜRK

Ne kadar saçmalarsan ya da ne kadar lüks hayat yaşadığını takipçinin gözüne sokarsan o kadar ilgi çekersin. Bu üçlü sosyal medyayı çözmüş işte, ona göre davranıyor.
Ama kutsal topraklara giderken “terör kurbanlarına dua etmeye gidiyoruz” demeleri olmadı, hem de hiç!
Böyle bir meseleyi alet etmeyeceklerdi şovlarına. O kadar da değil!

 

 

Haberin Devamı

O köprünün adı ‘İzmit Köprüsü’ olarak kalır 

Günlük konuşmalarda Boğaziçi Köprüsü’ne Boğaz, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne ise “İkinci köprü” ya da “Feseme” diyoruz. Peki yeni açılan Osman Gazi Köprüsü’ne OG mi denilir yoksa İzmit Köprüsü mü? Yoksa sosyal medyada iddia edildiği gibi Gazi Köprüsü mü?

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı


Cengiz SEMERCİOĞLU

Adı çoktan 3. Köprü oldu bile. Resmi ismini nasıl koyarsanız koyun önemli olan halkın dilindeki. Osman Gazi de ya Körfez Köprüsü olacaktır ya İzmit Köprüsü.

Ömür GEDİK

Ben OG’yi beğendim. OG güzel, çok havalı, Avrupai. Oyumu OG’den yana kullanıyorum!

Melike KARAKARTAL

Osman Gazi’yi “Gazi” olarak kısaltacağını zannetmiyorum kimsenin, zaten yeni bir isim veya lakap takmak için çok geç... O köprüye daha yapılmadan önce bile herkes “İzmit Köprüsü” diyordu, şimdi de bu şekilde devam...

Onur BAŞTÜRK

Haberin Devamı

İzmit Köprüsü denilmeye başlandı zaten. Osman Gazi ismi ya uzun geliyor ya da henüz alışılamadı... 

 

Doğru kurgulanmazsa Nurgül de başarısız olur

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin yeni sezonunda Beren Saat’in yerine Nurgül Yeşilçay’ın yeni Kösem olacağı iddiası ortalığı karıştırdı. Magazin Konseyi bu değişikliği tartıştı. Beren Saat başarısız bulunduğu için mi diziden ayrı-lacak yoksa yaşlan-mak istemediği için mi? 

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı

Cengiz SEMERCİOĞLU

Kösem’in reyting sıkıntısını tek başına Beren’in sırtına yüklemek büyük haksızlık olur. Şimdi 4. Murat diye başka dizi çekilecek ve kadrodan ayrılan sadece Beren değil, pek çok isim olacak. Doğru kurgulanmazsa Nurgül de başarısız olacak. Ama Timur Savcı, Kösem’den iyi bir ders aldı, aynı hataları tekrarlamayacaktır.

Melike KARAKARTAL

Beren Saat’in başarısız olduğunu düşünmüyorum, bazı yapımlarla bazı oyuncuların kimyası uyuşmayabiliyor, dizideki durumu ancak böyle açıklayabiliyorum. Nurgül Yeşilçay’ın kimyası daha iyi tutacaktır Kösem karakteriyle. Zaten Beren Saat’in daha uzun yıllar sürecek bir “genç oyuncu” algısı var izleyici üzerinde, istediğimiz kadar makyajla yaşlandıralım, bu algı değişmez. Yeşilçay daha iyi olacak.

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı

Ömür GEDİK

Ben Beren’in yaşlanmak istemediği için diziden ayrıldığına inanmıyorum. Bir oyuncu her rolü oynar, çirkini de, yaşlıyı da... Hatta güzelliğiyle ön plana çıkan oyuncular özellikle çirkin oldukları rollere sempati duyarlar.
Dertleri oyunculuklarıyla ön plana çıkmaktır çünkü. Bence diziyi bir kan değişikliği ile kurtarma çabasındalar.
Nurgül’le bir kıpırdanma olursa, ivme kazanabilir.

Onur BAŞTÜRK

Nurgül Yeşilçay’ın daha iyi bir Kösem olacağını düşünüyorum. Kösem’in ağırlığı Beren Saat’in üzerine tam oturmamıştı, eğreti durmuştu biraz. Bana bu oyuncu değişikliği biraz mecburi geldi.

Tülin samimi ama keşke rakam belirtmeseydi!

Tülin Şahin bir sigara markasının yüzü olması için kendisine önerilen 8 milyon lirayı “sigaraya karşıyım” diye reddettiğini açıkladı. Magazin Konseyi bu itirafın samimi olup olmadığını tartıştı!

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı

Cengiz SEMERCİOĞLU

Tülin’in anlattığı çok eski bir anısı. Çünkü artık sigara firmalarının böyle bir reklam çalışmaları olamıyor. O kadar eskiden de Tülin’in 8 milyon lirayı reddedecek bir ekonomisi olduğunu sanmıyorum!
Ama daha yakın tarihli bilmediğiniz ve bunun reklamını hiç yapmayan bir oyuncu söyleyeyim size: Canan Ergüder’in geçen yıl bir kola reklamını reddettiğini biliyorum. “İnanmadığım reklamda oynamam” diyerek 1,5 milyon lirayı geri çevirdi! 

Melike KARAKARTAL

Tülin Şahin şöhretler dünyasının en içi dışı bir, dürüst ve kendini tanıyan isimlerinden biridir. Dolayısıyla olduğu gibi davranmış. Ayrıca bu ilkeli davranışından ötürü onu tebrik etmeli. Yaşam tarzı ve düşünceleriyle bu kadar çelişen bir reklamı kabul etmeyi psikolojisi kaldırmazdı, buna eminim. O da bu durumu dile getirmiş, iyi de yapmış.

Ömür GEDİK

Bana canlı hayvan satışı yapan bir pet shop reklamında oynamayı teklif etseler, hemen “evet” der, oynar, aldığım 8 milyon lirayı sokak hayvanlarına ve sonrasında da pet shop’larda hayvan satışına karşı çıkan kampanyalara harcardım!

Onur BAŞTÜRK

Tülin’in samimiyetine inanıyorum. Gerçekten içine sinmediği için oynamamıştır. Ama durup dururken “Sigara reklamını reddettim” açıklaması yapmak biraz günümüzün havasına suyuna uygun davranmak olmuş.
Ayrıca rakam belirtip kendini hafiften “kahraman” konumuna sokmuş. Rakam belirtmese iyiydi.

 

İNENLER - ÇIKANLAR 

SERDAR ORTAÇ (İNDİ)

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı

Zamanında kumarda çok servet kaybettim diyen, ama hafta içi kumarhanede çekilmiş yeni bir pozuyla bu alışkanlıktan kurtulmadığı görülen Serdar Ortaç. 

Cengiz: Kumarda kazanan nerede görülmüş? Geçen hafta kazandığı parayı misliyle kaybedeceğini en iyi bilen de Serdar Ortaç’ın kendisidir. Serdar kumarı hiçbir zaman bırakmadığını kanıtlamış oldu.

Melike: Herhangi bir konuya (kumar, alkol, vs.) bağımlılık düzeyinde yaklaşan insanları gördüğümde aklıma sadece bir şey geliyor: Acaba ne mutsuzluğu var? Hayatındaki çözmesi gereken ama çözmekten kaçındığı şey nedir?

Onur: Ben üzüldüm hâlâ kumar oynamasına. Fotoğrafını görünce belki pişman olmuştur yine.

Ömür: Demek ki kendine hakim olamıyor. Bu konunun üzerine yapıştığını bile bile hâlâ kumarhanelerde görüntülenmesi kariyeri adına yıpratıcı.

 

EROL EVGİN (İNDİ)

Hıncal Uluç’u arayıp “Amacını aşan laflar etmişim” deyip oy hakkıyla ilgili söylediği sözlerin arkasında durmayan Erol Evgin... 

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı

Cengiz: Her kesim tarafından o kadar çok eleştirildi ki, ne yapacağını şaşırdı Erol Evgin. Ama söylediği sözlerin ‘amacını aşan ifadeler’ olacağını en başından bilmeliydi.
Ömür: Erol Evgin böyle polemiklere ve eleştirilmeye alışık bir sanatçı değil. Çok kibar, halkın sevdiği biri. Hep uzak durmuştu polemiklerden. Belli ki çok rahatsız olmuş. Açıklama gereği duymuş.
Onur: Herkes her konuda fikrini söyleyebilmeli. Erol Evgin de öyle. Ama devlet tarafından ‘azarlanınca’ hemen sinip vazgeçmemeli insan düşüncelerinden. Erol Evgin ne yazık ki bunu yaptı.
Melike: Erol Evgin, söylerken doğru kelimeleri seçemediğimizde ve konunun çerçevesini doğru belirleyemediğimizde bizi yanlış yerlere götürebilecek bir durumun içinde kaldı ve bunu düzeltmeye çalışıyor.

 

BERGÜZAR KOREL - HALİT ERGENÇ (ÇIKTI)

Mütevazı bir guletle Datça civarlarında Mavi Yolculuk’a çıkan Halit Ergenç ve Bergüzar Korel çifti. Bu arada Bergüzar Korel’in caz albümü her yerde çok
dinleniyor.

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı

Cengiz: Çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeyi bilen aileler benim favorimdir. Bergüzar ve Halit Uzakdoğu tatiline de Ali’siz gitmiyor, tekne turuna da... Allah mutluluklarını daim etsin bu güzel ailenin.

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı


Melike: Bergüzar Korel ve Halit Ergenç abartı ve şaşaadan uzak bir hayat sürüyorlar, bu yönleriyle onları her zaman takdir ediyorum.
Ömür: Şöhreti devam ettirmek, haber olmak için kendini zengin göstermeye, pahalı şovlar yapmaya gerek yok.
Zaten devasa pahalı bir tekneyle ya da katamaranla mavi yolculuğa çıkıp hava atmak bu çifte yakışmazdı.
Bergüzar’ı ENBE ve Behzat Gerçeker’in piyanosu eşliğinde canlı dinlemiş ve hayran kaldığımı söylemiştim, albümün beğenilmesine şaşırmadım.
Onur: Bergüzar Korel’in albümünü geçenlerde bindiğim bir taksici dinliyordu. Hem de baştan sona tüm şarkıları!
Bu çiftin mütevazı tatili de diğer çiftlere örnek olacak türden. Çok cool’lar.

 

EMOJİLİ KONSEY

Melike buna duygulandı

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı

Burada göremediğimiz “acıya empati”yi Coldplay’in solisti Chris Martin’in Berlin konserinde, piyanonun başına Türk bayrağı asarak göstermesine... 

Onur buna kızdı

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı

Atatürk Havalimanı’ndaki bombalamadan sonra taksicilerin yolcuları fahiş fiyatlarla kabul etmesine... 

Ömür buna sevindi

İki Deniz’in snapchat kavgasında kim haklı

Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Harun Kolçak yoğun bakımda yatarken ilk fiziksel tepkilerini arkadaşlarından gelen sesli mesajlara verdi. Harun geçen gün yoğun bakımdan odasına çıktı. Hadi Harun, sıra eve gitmekte, kedin evde seni bekliyor!

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!