Lüks otelde sır cinayet

Güncelleme Tarihi:

Lüks otelde sır cinayet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2005 02:05

Beylikdüzü’ndeki 5 yıldızlı Kaya Ramada Oteli’nin sevilen restoran şefi Birol Yılmaz, dün sabah personel asansöründe başından tek kurşunla vurularak öldürülmüş bulundu.

ANKARA Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi ile Tekirdağ Turizm Meslek Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra Amerika’da master yapan, 5 yıldızlı birçok otelin ardından 2,5 yıl önce Beylikdüzü Kaya Ramada Oteli’ne restoran şefi olan Birol Yılmaz’ın cinayete kurban gitmesi, kendisini çok seven personelde şok etkisi yarattı. Klasis Park Otel’de 7,5 yıl önce Medusa Restoran’ın şefi olarak çalışırken oteldeki pastanenin şefi Şebnem Hanım’la evlenen Birol Yılmaz’ın 3,5 yaşındaki kızı Nisa Nur, babasını hálá işte sanıyor.

SIR DOLU 5 DAKİKA

Önceki gün Beşyol’daki evinden uykudaki kızını öperek otele giden Birol Yılmaz, görev elbiselerini giyerek mutfak katına indi. Yılmaz, saat 07.00’de oda servisinde çalışan arkadaşı oda servisi görevlisi Emre Emin, steward Recep Uslu ve house-keeping (kat temizliği) şefi Turan Tatlı ile otelin mutfağında neşe içinde kahvaltı edip çay içti. Yılmaz, buradan şefliğini yaptığı Sunrise Restoran’a gitmek üzere asansöre yöneldi ve ne olduysa sonraki 5 dakika içinde oldu. Otelin temizlik görevlileri, 9’uncu kattaki asansörü çağırdıklarında, Birol Yılmaz’ı, kanlar içinde yerde yatar buldular. Temizlik görevlileri Aysu Yılmaz ve Yusuf Aslan, telaş içinde Yılmaz’ı Büyükçekmece Devlet Hastanesi’ne kaldırırken doktorlar, ensesinden tek kurşunla vurulan Yılmaz’ın, hastaneye geldiğinde hayatını kaybetmiş olduğunu bildirdiler.

Adı hiçbir adli olaya karışmayan, iyi bir aile babası olarak bilinen Yılmaz’ın cinayete kurban gitmesi aileyi şoka soktu. Kuzeni Fethi Yılmaz ‘Çok beyefendi bir kişiydi. Hayatında eline silah almamış, herkese iyilik yapmış bir insandı. Biz aile olarak onun öldürülmeden önce görmemesi gereken bir şeyi gördüğü için vurulduğuna inanıyoruz’ dedi.

Bana 4 saat sonra haber verildi

BİROL Yılmaz’ın eşi Şebnem Yılmaz, ‘Ne olur birisi bana bunun bir rüya olduğunu söylesin. Benim iyilik timsali eşimi kim niye öldürsün ki? Onu herkes çok severdi. Biz olmadan, evden dışarı adımını atmayan, en iyi aile babasıydı. Yavrumu yetim bırakan katillerin de yüreği yansın’ diye feryat etti. Korkunç cinayetin kendisine 4 saat sonra haber verildiğini belirten Şebnem Yılmaz, şunları söyledi:

‘Kocam saat 07.05’te asansörde ölü bulunmuş. Peki aileye niye tam 4 saat sonra haber verdiler? Polisin bu olaydan ne zaman haberi oldu? Acaba bu saatler içinde kim delilleri yok etti? Asansörde bu kadar kısa süre içinde mermi kovanı dahil tüm deliller yok edilmiş olabilir mi? Tüm bu detaylara polisin ulaşarak, mutlaka katilleri yakalayacağına inanıyorum. Minik yavrumu babasız bırakan kirli elleri, yüce Türk adaleti mutlaka yakalayacaktır.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!