Tiramisu mu cheesecake mi?

Güncelleme Tarihi:

Tiramisu mu cheesecake mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2023 07:00

Okurlarımız peynirli iki nefis tatlıyı, tiramisu ve cheesecake’i kıyasladı, hangisini nasıl sevdiklerini anlattı. Şef Gizem Gedik ikisini de daha leziz hale getirecek öneriler verdi.

Haberin Devamı

 

Instagram (@hurriyetlezzetlihayat) hesabımızda bu hafta “Tercihiniz tiramisu mu cheesecake mi” diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 63’ü tiramisuyu seçti. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Tiramisuyu kedidiliyle mi hazırlarsınız, kekle mi? Kremasını mascarpone peyniriyle mi yaparsınız, yoksa labne peyniri mi kullanırsınız? Klasik cheesecake’i mi daha çok seviyorsunuz, yoksa San Sebastian usulünü mü?” İşte gelen yorumlardan bazıları...

@kubraguler3: “Bizde tiramisu sık yapılır. Yoğun labne peyniri kullanırım. Cheesecake’te favorim San Sebastian. Beşiktaş’taki Just Cafe’yi öneririm.”

@zmrtsykn: “Ben tiramisuyu kakaolu kek ve labne peyniriyle yapıyorum. Eataly’nin tiramisusunu öneririm.”

Haberin Devamı

@mimardemirel: “Tiramisu için hazır kakaolu keki, labne peyniriyle hazırlanan krema ve kakao tozuyla kaplarız. San Sebastian cheesecake’e de bayılırım, frambuaz soslusuna da...”

@bfuo: “Tiramisuyu kedidili ve mascarpone’la yapmayı tercih ederim. Cheesecake’i de severim ama karamel soslu olacak.”

@selmaozdogan: “Balkabaklı cheesecake’i Validebağ’da Kirpi’de tattım, muhteşemdi. Tiramisu tercihim. Maalesef hazır kek, labne ve krem şanti karışımıyla yapıyorum.”

@zilliko: “Pelit’in limonlu, kabaklı ve frambuazlı cheesecake’leri on numara beş yıldızdır.”

@izcigunizi: “Brownie cheesecake’e bayılıyorum.”

@arzugi: “Tiramisu yaparken kakaolu keki konyaklı kahveyle ıslatırım, kremasını labneyle hazırlarım. Üzerine bol kakao... Cheesecake’te favorim Beyaz Fırın’ın balkabaklı cheesecake’i...”

PÜF NOKTALARI

Pasta-ekmekçilik eğitmen şefi Gizem Gedik’ten...

TİRAMİSU

* İtalyan usulü yapmak için mascarpone peyniri ve kedidili bisküvi kullanın. Bulamıyorsanız, krem peynir, labne ve pandispanya benzeri bir kek de kullanabilirsiniz.

* Kedidillerini iyi kalite kahve çekirdekleriyle hazırlanmış bir espresso’yla ıslatın. Yoğun bir filtre kahve de olabilir.

* Aromayı biraz daha derinleştirmek isterseniz kremasına Marsala gibi bir tatlı şarap veya acıbadem likörü de katabilirsiniz.

CHEESECAKE

Haberin Devamı

* Krem peynir ne kadar yağlıysa sonuç o kadar iyi olur. Peynir ve yumurta oda sıcaklığında olmalı.

* Harcına nişasta eklerseniz tatlının kıvamı daha yumuşak olur.

* Harcı yüksek devirde çok fazla çırparsanız pişerken fazla şişip çatlar. Çatlamasını engelleyen bir diğer püf nokta da fırın tepsisine bir kap içinde bir miktar su koymak. mKıvamı yerinde bir cheesecake fırından ilk çıktığında hafif cıvık olur, korkmayın. Buzdolabında dinlenince kıvamı oturacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!