Mangaldan tabağa usul usul, sıcak sıcak...

Güncelleme Tarihi:

Mangaldan tabağa usul usul, sıcak sıcak...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2023 07:00

Mangalın başına kuruluyor, gözümüzün önünde pişen etlerin tabağımıza düşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sabırsızlığa ustayla yapılan sohbetler de eşlik ediyor... Kebaptan ciğer şişe, yağlı karadan pirzola ve kaburgaya hepimizin çok sevdiği ocakbaşı restoranlarda her damak tadına uygun bir seçenek bulmak mümkün... İstanbul’un en iyileri hangileri, jürimize sorduk.

Haberin Devamı

Mangaldan tabağa usul usul, sıcak sıcak...

 1- ETLER BALIKESİR’DEN...

Adana Ocakbaşı, Kurtuluş

Teoman Hünal’a göre bağımlılık yapan bir adres... Ebru Erke iyi bir kebap ve ocakbaşı deneyimi için favorisi olduğunu, yurtdışından gelen misafirlerini buraya götürdüğünü söylüyor. Defne E. Tüysüzoğlu’nun “Ustası işinin erbabı. Etleri kaliteli, Adana kebabını kurutmadan pişiriyorlar.

Ciğere de yer ayırmak lazım” diyor, Ferit Özkaşıkcı “Ustası ilk günden beri aynı, bu yüzden lezzet hiç değişmiyor” diye ekliyor. Şef Mevlüt Özkaya özellikle ciğerini, Deniz Gürsoy ise Adana kebabını (180 lira) ve pirzolasını tavsiye ediyor. Etleri Balıkesir-Gönen’den geliyor, satır kıyması kullanılıyor. Menüde kebapların yanı sıra uykuluk, dalak, ciğer gibi sakatat çeşitleri de var. Rezervasyon yapmakta fayda var. (0212) 247 01 43

Haberin Devamı

Mangaldan tabağa usul usul, sıcak sıcak...

2- TABLACI SALATASINI DA TADIN

Harbi Adana Ocakbaşı, Ortaköy

Portakal Yokuşu’nda... Ebru Erke “Ustaları Tarsuslu, etleri usulünce pişiriyor. Kebabı da ızgaraları da çok iyidir” diyor. Deniz Gürsoy ve Onur Ziya Demir, kaburga şiş (250 lira) ve zırhta çekilmiş Adana kebabını (230 lira) öneriyor, Demir “Ciğer ve tablacı salatasının da tadına mutlaka bakın. Tazecik mezeleri ve çok iyi dinlendirilmiş etleriyle damaklarda iz bırakıyor” diye ekliyor. Tayyar Zaimoğlu da tavsiye ediyor... (0212) 327 21 01

Mangaldan tabağa usul usul, sıcak sıcak...

3- GLÜTENSİZ LAVAŞLARI DA VAR

Ali Ocakbaşı, Karaköy

Nefis bir deniz manzarasına sahip... Ferit Özkaşıkcı “Fıstıklı kebap, kaburga ve şaşlık gibi et yemeklerinin yanında küşleme de (380 lira) denemeye değer” diyor. Deniz Gürsoy’un önerisiyse küşleme ve Adana kebabı (245 lira). Tayyar Zaimoğlu ocakbaşında pişen tüm ızgara etlerini ve kebabını başarılı bulduğunu söylüyor. Ciğer şiş, çöp şiş, beyti kebap, patlıcanlı kebap ve pirzola da diğer seçenekler arasında. Dileyenler glütensiz lavaşlarından isteyebilir. Gümüşsuyu, Suadiye ve Kuruçeşme’de de şubeleri var. (0212) 293 10 11

Haberin Devamı

Mangaldan tabağa usul usul, sıcak sıcak...

4- MEZE SEÇKİSİ GENİŞ

Kevok Ocakbaşı, Asmalımescit

Tahir Tekin Öztan’a göre Meşrutiyet Caddesi üzerindeki bu işletmenin ızgarada pişen et ve kebapları çok lezzetli. Ebru Erke “Modern ocakbaşı konseptinin başarılı temsilcilerinden. Deri koltuklar ve mesafeli masalarla geniş ve rahat bir oturma alanı yaratılmış. Ustalarının eli lezzetli. Adana kebabı (160 lira), kuzu şiş (210 lira), ciğer şiş (180 lira) gibi lezzetleri es geçmeyin. Meze seçkisi de geniş” diyor. Ocakbaşı kısmı 12 kişi oturma kapasiteli, kalabalık gruplar için rezervasyonu ihmal etmemek gerek. (0212) 806 75 84

Mangaldan tabağa usul usul, sıcak sıcak...

Haberin Devamı

5- DİYARBAKIR USULÜ...

Yirmibir Kebap, Beyoğlu

İstiklal Caddesi’ndeki mekân adını Diyarbakır’ın plaka kodundan alıyor, kurucusu da Diyarbakırlı... Ferit Özkaşıkcı kaburga et, kuzu şiş, yağlı kara (240 lira), Diyarbakır usulü ciğer şiş (180 lira) ve Adana kebabının mutlaka denenmesi gerektiğini söyleyip “Zahter salatası da es geçilmemeli” diye ekliyor. Salih S. Sevinç “Ustanın önünde oturanlar şanslı, pişen ekstralar tabağınıza düşüyor” diyor. Ocakbaşı tarafı 9 kişilik oturma kapasitesine sahip. (0534) 928 21 21

6- USTAYLA MUHABBET KEYİFLİ

Zübeyir Ocakbaşı, Beyoğlu

İstiklal Caddesi’nde. Ataşehir’de şubeleri var. Tayyar Zaimoğlu’nun favorilerinden. Beyaz örtülü, tahta masalarıyla samimi ve nezih bir atmosfere sahip. Tahir Tekin Öztan ocakbaşında oturup ustayla muhabbet etmenin keyifli olduğunu söylüyor; çöp şiş (360 lira), Adana kebabı (280 lira), taraklık ve ciğerini öneriyor. Ocakbaşı kısmında 10 kişiye kadar oturmak mümkün. (0212) 293 39 51

Haberin Devamı

Mangaldan tabağa usul usul, sıcak sıcak...

7- KUYRUKYAĞI DA KATILIYOR

Emre Mermer Ocakbaşı, Armutlu

Onur Ziya Demir “Türkiye’de steak kültürünü başlatan isimlerden Emre Mermer, ocakbaşıyla fark yaratıyor. Sadece kuzu eti kullanılıyor. Ustaları Ahmet Karoğlu zırhta çekilmiş kıymadan, döş ve kaburga etinin yanı sıra kuyrukyağı da katarak tadına doyulmaz bir Adana kebabı (250 lira) hazırlıyor. Yağlı ama bulgur gibi dağılan bir lezzet” diyor. (0212) 229 78 57

8- KÜLBASTISI ÜNLÜ

Kenan Usta Ocakbaşı, Beyoğlu

Kurabiye Sokak’ta... Teoman Hünal “Şehrin en iyilerinden. Etler yumuşacık ve lezzetli” diyor. 17 kişi oturma kapasiteli ocakbaşı bölümü kalabalık gruplar için de ideal. Restoranın imza lezzeti ve en çok tercih edileni külbastı, porsiyonu 180 lira. Ayrıca kuzu şiş (250 lira), patlıcan kebabı, Adana kebabı, uykuluk, tavuk kanat ve pirzolası da seviliyor. (0212) 293 56 11

Haberin Devamı

Mangaldan tabağa usul usul, sıcak sıcak...

9- HİZMETİ ÖZENLİ

Çamlık Restaurant, Etiler

Defne Ertan Tüysüzoğlu gençliğinden beri gittiğini; lezzetli kebapları, güler yüzlü ve özenli hizmetiyle çizgisini bozmadığını söylüyor. Adana, Urfa, sarma beyti, fıstıklı kebap, küşleme ve tavuk kanat gibi çeşitler (fiyatlar 250-280 lira aralığında) var. Ocakbaşı bölümünde 10 kişiye kadar oturabiliyor. (0212) 265 36 25

Mangaldan tabağa usul usul, sıcak sıcak...

10- ŞALGAM SUYU ADANA’DAN...

Payyar Ocakbaşı, Fenerbahçe

Tanınmış şef Burak Zafer Sırmaçekici’nin açtığı restoranda şef Mevlüt Özkaya’nın tercihi Adana kebabı... Ciğer şiş, tek kemikli tavuk kanat, yağlı kara gibi lezzetleri de seviliyor. Şalgam suyu Adana’dan geliyor. Pazartesileri kapalı. (0537) 798 00 00

Not: Jürimizin en çok beğendiği restoranlar arasında Beşiktaş’taki Önder Ocakbaşı ve Yeniköy’deki Fiko Ocakbaşı da var. Ancak bu seçkide sadece ocakbaşı etrafında oturulabilenleri derledik.

BAKMADAN GEÇME!