Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2023 07:00

Şef Ömür Akkor ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’daki BTSO Mutfak Akademi’yi ziyaret etti. Hataylı şarkıcı Karsu’nun yemek kitabı yakında raflarda... Yeme-içme dünyasından son haberler burada...

Haberin Devamı

BURSA LEZZETLERİ TANITILACAK

Pastacılık, dönercilik, girişimci aşçılık, yiyecek-içecek işletmeciliği gibi farklı alanlarda eğitimler veren BTSO Mutfak Akademi, sektöre nitelikli çalışanlar kazandırmayı hedefliyor. Servis, oditoryum ve barista eğitim alanlarının yanı sıra sıcak ve hamurişi mutfakları olmak üzere beş yeni eğitim alanının eklendiği akademide eğitim alanlar, sonrasında Double F&1889 restoranda çalışarak eğitimlerini uygulamalı olarak pekiştiriyor. Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı’yla BTSO’nun (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası) hayata geçirdiği bu eğitim merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ağırladı. Ünlü şef Ömür Akkor’la birlikte akademiyi gezen Varank kentin coğrafi işaretli ürünlerinden cantık ve süt helvasını pişirdi; “Bir Bursalı olarak bu lezzetleri bundan sonra hem Türkiye’ye hem de dünyaya daha çok tanıtacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ömür Akkor’sa kent gastronomisiyle ilgili bilgiler verdi, Bursa’nın özellikle mandıracılık anlamında tarihi bir merkez olduğunu söyleyip “Kazılarda bulunan, 9 bin sene öncesine ait küplerin kenarlarında süt yağlarını görüyoruz” diye anlattı.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

GELİRİ DEPREM BÖLGESİNE...

Yaşamını Amsterdam’da sürdüren Hataylı şarkıcı, piyanist, besteci ve söz yazarı Karsu’nun Hollanda’da yayımlanan yemek kitabı ‘Karsu’s Kitchen’ şimdi Türkiye’deki sevenleriyle buluşuyor. ‘Karsu’nun Mutfağı: 75’ten Fazla Enfes Türk Yemeği Tarifi’ dün, Ayrıntı Yayınları’nın internet sitesinden ön siparişe açıldı. Kitapta sebze yemeklerinden balığa, et tariflerinden meze tabaklarına, kahvaltıdan tatlıya pek çok farklı tarif var. Kişisel hikâyelerle harmanladığı tarifleriyle okuru Hatay ve İstanbul arasında bir mutfak yolculuğuna çıkaran Karsu, kendi ailesinin tariflerini paylaşmayı da unutmadı. Kitabın satışından elde edilecek gelir depremzedelere aktarılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!