Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2022 07:00

Bursa’nın bir lezzeti daha coğrafi işaret tescili aldı... Marvel’ın radarında mutfak dünyası var… Delicatessen, İstanbul’da yeni bir şube açtı. Yeme-içme dünyasından en yeni haberler...

Haberin Devamı

BU DÖNERİN LEZZETİ BAŞKA...

Cantık, tahinli pide, süt helvası, kestane şekeri gibi lezzetlerin ardından Bursa döner kebabı da Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescili aldı. Meşhur olduğu dükkânın adı ‘İskender’le anılan döner kebabın en belirgin özelliği pide dilimleri üzerinde servis ediliyor olması. Sonra domates sosu ve kızgın tereyağı gezdirilip yeşil biber ve yoğurtla sunuluyor.

Coğrafi işaret, yerel ürünlerin özgün niteliklerinin tescillenerek katma değerinin arttırılması demek. Bu sayede yerel ekonomilere uzun vadede katkı sağlanıyor.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

YENİ SÜPER KAHRAMAN, BİR ŞEF

Marvel Comics, yeni çizgi roman serisi ‘T.E.S.T. Kitchen’ı duyurdu. Serinin başkahramanı Ameyama, yemek kamyonu (food truck) işleten bir şef... Ameyama, Manhattan’da meşhur sandvicini hazırlarken Iron Man’in aracına çarpmasıyla birlikte hikâyeye dahil oluyor. New York’taki Jean-Georges ve Tokyo’daki Den gibi restoranlarda tecrübe kazanan süper kahramanımızın pişirdiği yemeklerin tarifleri de seride yer alacak. İlk bölüm Marvel’ın dijital yayın aplikasyonu üzerinden 8 Ağustos’ta yayımlanacak.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

ETİLER’DE ŞUBE...

Nişantaşı’nın ünlü mekânlarından Delicatessen, Etiler’de de bir şube açtı. İşletmenin şarküteri ve peynir çeşitlerini, tart, cheesecake, kruvasan ve brownie gibi pastane ürünlerini, artizan ekmeklerini ve el yapımı makarnalarını artık Etiler’deki Tepecik Yolu’nda bulmak mümkün. Her gün 9.00-1.00 arası açıklar. Ürünleri pakette satın almak da mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!