Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2022 07:00

Şubat ayı menülerinden detaylar... Yeni yerli çikolata markası Jön Chocolate... Yeme-içme dünyasından havadisler burada...

Haberin Devamı

TRÜFLÜ YEMEKLER...

Manzarası, ferah ortamı ve yemekleriyle her gittiğimde ‘Buraya neden daha sık gelmiyorum’ diye düşündüğüm yerlerden biri Feriye Lokantası. Bu ay şef Birkan Erköylü’nün hazırladığı mini bir trüf menüsü servis ediliyor. Siyah trüfler Bulgaristan’dan geliyor.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

AYVALI KEBABI TADIN

Antep mutfağının İstanbul’daki en iyi temsilcisi Sahan’da bu aralar mutfağın gözdesi ayva. Ayvalı lahmacun, ayva kebabı gibi başka yerde kolay kolay kolay bulamayacağınız bu yemekler için yolunuzu Sahan’a düşürün.

PANCARLI ÇİKOLATA...

Özenli üretim yapan küçük üreticilerin artması bir ürünle alakalı farkındalık seviyesini de yükseltiyor. O yüzden çekirdekten tablete uzanan serüvenin her aşamasının kontrol altında ve belli kalite standartları çerçevesinde olduğu Jön Chocolate beni heyecanlandırdı. Markanın arkasında Markus Prime Ribs Society’nin kurucuları var. Adil üretimi esas alıp çekirdeklerini sürdürülebilirlik sertifikalarına sahip üreticilerden alıyorlar. ‘Single origin’ yani tek menşeli çekirdek kullanıyorlar. Şimdilerde sadece Peru’nun Ucayali bölgesindeki kaliteli çekirdeklerle hazırladıkları sütlü, sade, ‘süper gıda’ pancarlı, kakao parçalı, frambuazlı gibi çeşitler var. Çikolatalar, internet siteleri üzerinden satın alınabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!