Bulut gibi pankekler

Güncelleme Tarihi:

Bulut gibi pankekler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2023 07:00

Puf puf kabarmış bir pankek... Üzerine çikolata sosu, bisküvi kıtırları veya taze meyveler... Görüntüsü albenili, tadı bir o kadar lezzetli. Haliyle sosyal medyada oldukça ünlendi. Çengelköy’deki Puufu’yu birlikte keşfedelim.

Haberin Devamı

Kapısının önünden kuyruğun eksik olmadığı Puufu, Çengelköy’de Japon pankeki servis eden bir mekân... Kurucuları Tarık Aksu, Dinçer Akyol ve Eren Ergün burayı 2 ay önce açmış. Ergün “Japon pankekinin yapımı meşakkatli. Reçeteyi son haline getirmek için 1 sene çalıştık. Üzerine bir şeyler serpiştirdiğimiz, çikolata sosu döktüğümüz yani görselliğinin öne çıktığı tatlılara artık daha çok rağbet var. Elbette bunda sosyal medyanın payı büyük. Biz de lezzetli, hafif, sunumu da bir o kadar güzel bir tatlı yapmak istedik” diyor.

Marka adını, pankekin ‘puf puf’ kabarmış görüntüsünden alıyor. Bu iştah açan Japon pankekinin farklı çeşitlerini denemek mümkün. ‘Puufu Orijinal’in (105 lira) üzerinde kaymak ve akçaağaç özü var. En çok talep gören ‘Meyveli&çikolatalı’sı (135 lira) sütlü Belçika çikolatası, çilek ve yabanmersiniyle sunuluyor. Süt karameli ve Lotus bisküvi kırıklarıyla servis edilen karamellinin yanı sıra fındık kremalı&çikolatalı, meyveli&kaymaklı gibi seçenekler de var. Sunumların mevsimlere göre değişeceğini söylüyorlar. Önemsedikleri bir diğer konu da pankekleri sipariş sonrası pişirip taze taze sunmaları.

Haberin Devamı

‘Taze, hafif ve lezzetli’ sloganıyla yola çıkan işletmecilerin hedefiyse ileride daha büyük bir dükkâna taşınıp menüye farklı ürünler eklemek.

Çengelköy Mah. Oymak Sok. No: 5/A, Üsküdar/İstanbul; (0530) 979 10 01

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!