Balonları patlatın, aromasını tadın!

Güncelleme Tarihi:

Balonları patlatın, aromasını tadın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2022 07:00

Son dönemde özellikle gençlerin elinde sıklıkla gördüğümüz ‘bubble tea’ Tayvan asıllı bir içecek. Tıpkı Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi artık ülkemizde de aslına uygun yapılan örneklerini bulmak mümkün. Poppin Bubble Tea de, bu trendi takip eden mekânlar arasında öne çıkanlardan...

Haberin Devamı

İlk kez 1980’li yıllarda Tayvan’da ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan ‘bubble tea’ artık ülkemizde de hatırı sayılır bir şekilde talep görmeye başladı. İçinde rengârenk topçuklar olan bu içeceği görüp de merak etmemek elde değil. Poppin Bubble Tea & Coffee’nin ortaya çıkış hikâyesi de tam olarak bu merakla başlıyor. Sena Başaran ve Arda Elter üniversite için yurtdışına gidince böyle bir içeceğin farkına varıyor. Tayvan menşeli bir firmadan gerekli eğitimleri aldıktan sonra ortak olup ilk dükkânlarını İstanbul Moda’da açıyorlar. İçecekleri çok rağbet görünce daha büyük bir yere taşınıyorlar. Üzerine Bağdat Caddesi, Akaretler ve Alaçatı’da yeni şubeler geliyor.

Poppin’in diğer ‘bubble tea’ satan dükkânlardan farkı patentini de aldıkları ‘Poppin LAB’  konsepti. Bu alanda rengârenk deney tüpleri göze çarpıyor. Sistemse oldukça basit: Öncelikle içecek bazınızı seçmeniz gerekli. Çeşit çok: Siyah sütlü çay, yaseminli sütlü yeşil çay, matcha, çilek, çarkıfelek meyvesi, kumkat-limon, mango, vanilya, şeftali gibi seçenekleri var. Ancak meyveli bazların epeyce şekerli olduğunu belirtmekte fayda var.

Haberin Devamı

Balonları patlatın, aromasını tadın

Bazın aromasını seçtikten sonra ‘boba’ dedikleri baloncukların aromasını seçiyorsunuz. ‘Boba’ isimli bu küçük toplar, nişasta incileri diye de adlandırılan tapyoka’yla hazırlanıyor. Çilek, mango, yabanmersini, ahududu gibi çeşitlerden birini seçip istediğiniz bazla eşlediğinizde işlem tamam. İçeceğinizi geniş pipetlerden hüpleterek içiyorsunuz, ‘boba’lar ağzınızda patladığında güçlü aromalar da damağınıza dağılıyor. Tatması keyifli, oldukça ‘muzır’ bir içecek...

Menüde mochi de var

Fiyatlar seçtiğiniz bardağın boyutuna ve aroma sayısına göre değişiyor. 400 ml’lik küçük boy bubble tea 36 lira, 500 ml’lik orta boy 39 lira, 700 ml’lik büyük boysa 42 liradan sunuluyor. İçine eklediğiniz her farklı ‘boba’ aromasıysa ekstra 10 lira olarak ücrete yansıyor.

Haberin Devamı

İşletmenin iddialı olduğu bir diğer ürün de mochi. Bu, yine Uzakdoğu’dan ülkemize transfer olmuş bir tatlı. Dışı nişastalı, içi dondurma benzeri bu tatlının Hindistan cevizli, çikolatalı, vanilyalı, matcha’lı, mangolu, çilekli gibi çeşitleri var. Bir porsiyonda 2 adet oluyor ve 32 liradan satılıyor.

Balonları patlatın, aromasını tadın

Suadiye Mah. Ülkü Sok.
No:13-15A; (0216) 755 78 88

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!