Kil Maskesi Nedir?

Güncelleme Tarihi:

Kil Maskesi Nedir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 16:33

Güzellik ve bakım için denenmiş birçok yol bulunmaktadır. Bunlar arasında en yaygını ve işe en çok yarayanı ise kil maskesidir. Kil maskesinin mucizelerini duymayan yoktur. Her güzellik salonunda hatta erkek kuaförlerinde bile kil maskesi uygulanmaktadır. Her kil çeşidini cilde uygulamak doğru değildir. Cilde uygulanacak kil maskesinde kullanılan killerin hepsi cilt tipinize uygun olacak çeşitler içerisinden seçilmelidir.

Haberin Devamı

KİL MASKELERİNİN CİLDE YARARLARI

Kil maskesini yüzünüze sürdüğünüz anda cildinizin uyarıldığını hissedersiniz. Bu kan akışınızın hızlandığını ve hücrelerinizin yenilenmeye başladığını gösteren ilk etkidir.

Kil maskelerini düzenli uygulayanlar ciltlerindeki lekelerden kurtulabilirler. Bunun için 6 aylık istikrarlı bir kullanım gerekmektedir.

Sivilcelerinden ve cildindeki pürüzlerden kurtulmak isteyenler de kil maskesini 1 ay boyunca düzenli uyguladıklarında mutlaka sonuç alacaklardır. Sadece elinizle dokunduğunuzda hissettiğiniz pürüzler bile bu 1 ay sonunda yok olmuş olacak.

Kil maskesi uygulandıktan sonra cilt mutlaka nemlendirilmelidir. Bu hem cildin kurumasını engelleyecek hem de kilin etkisini arttıracaktır.

KİL MASKESİ NE KADAR SIKLIKLA UYGULANMALIDIR?

Haberin Devamı

Kil maskesini her gün uyguladığınız takdirde cildinize zarar verirsiniz. İlk uygulamada cildinizin pürüzsüzlüğünü hissedip ertesi gün de kil maskesini uygulamak isteyebilirsiniz ancak kendinizi tutun ve minimum 4 gün arayla kil maskesini yüzünüze uygulayın.

Kil maskesi yüzü gerer, sivilcelerinizden ya da lekelerinizden kurtulmak için kil maskesini kullanıyorsanız eğer dikkat edin bu sefer de aşırı maske uygulaması nedeniyle kırışıklıklara sahip olabilirsiniz.

Kil maskesini uyguladıktan sonra cildinizde yanma hissi duymanız çok normaldir. Bu hissi nemlendirici kremler ile giderebilirsiniz. Yanma hissi duyuyorsanız kil maskesini yüzünüzde çok fazla tutmuş olmanız muhtemeldir. Maksimum 5 dakika boyunca maske yüzünüzde dursun, fazlası cildiniz için zararlı olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!