"Türkiye'nin Karadeniz'i" deniz tutkunları ile buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin Karadenizi deniz tutkunları ile buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 12:56

'Kayıtsız III' adlı teknesiyle dünya turu yapan ve gittiği ülkelerde 'Crazy Turk' lakabı takılan İzmirli denizci Özkan Gülkaynak'ın 2.5 yılda hazırladığı ikinci kitabı, 'Türkiye'nin Karadeniz'i' yayımlandı. Karadeniz kıyılarına mavi yolculuk imkanı getirecek kitabı için büyük çaba harcadığını belirten Gülkaynak, "Türkiye'de tek kılavuz kitap oldu" dedi.

Haberin Devamı

İzmir Limanı'na kayıtlı 7.95 metre boyundaki teknesiyle 2006-2009 yılları arasında hiçbir elektronik seyir aleti kullanmadan tek başına dünya turu yapan, Türk bayrağını okyanuslarda dalgalandıran ve bu yolculuğu 'Özgürlük Hattının Batısına' isimli kitapta toplayan İzmirli denizci Özkan Gülkaynak, 2012 yılında bu kez Karadeniz'e doğru yola çıktı. Mayıs ayı başında İzmir-Sığacık'tan "Vira Bismillah" diyen Gülkaynak, Boğazlar'ı geçerek Karadeniz'e açıldı ve 3 ay boyunca bir yatçının kalabileceği limanları inceledi. Yaklaşık 1600 deniz mili yol yapan Gülkaynak, İstanbul'dan Gürcistan'ın Batum kentine kadar çoğunlukla tekne ile bazen de araba ile giderek bütün limanlara uğrayarak gerekli bilgileri toplarken, 'Yatlar giremez' denilen çok sayıda dereye girdi. İncelemelerini tamamlayan Gülkaynak İzmir'e dönerek, ikinci kitabı için kolları sıvadı. 2.5 yıldır sürdürdüğü çalışmaları tamamlayan Gülkaynak'ın, "Türkiye'nin Karadeniz'i" adlı kitabı deniz tutkunları ile buluştu.

Türkiyenin Karadenizi deniz tutkunları ile buluştu

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Teknesiyle Marmaris'e gelen Özkan Gülkaynak yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir ilk olacak kitabında, Karadeniz ile ilgili 200'e yakın çizim ve harita ile renkli fotoğrafların bulunduğunu söyledi. Gülkaynak, şöyle dedi:

"Sanatsal özeliklerde el çizimi var. Tüm barınaklar, meteorolojik tablo ve çizimler ile yol gösterici bilgiler metinler son derece detaylı ve açıklayıcı. Yaklaşık 300 sayfa olan Türkiye'nin Karadeniz'i, dünyada mevcut en kapsamlı, Türkiye de ise, tek kılavuz kitap oldu. Amacım; bilinmeyen, korkulan ve ihmal edilen Karadeniz sahillerini amatör denizciliğe açmak, o yörenin de ayrı bir tad olduğu farkındalığını yaratmak."

İlk kitabında olduğu gibi, bu kitabı da tamamen kendi olanakları ile hazırlayan Gülkaynak, şöyle devam etti:

"Daha adil bir dağıtım kanalı bulunmadığı sürece, kitabın dağıtımı web sitem 'www.kayitsiz.com' üzerinden yapılacaktır. Web sitem şu an güncelleme aşamasında olduğu için ulaşmak isteyenler, 'kayitsiz3@mynet.com' e-posta adresime isim ve adres bilgilerini yazarlarsa, kitabı ertesi gün kargoya veririm. Kitabın fiyatı ikinci baskı masrafları da göz önünde bulundurularak kargo dahil 120 TL olarak belirlenmiştir. Bu şekilde bir satış biçiminin desteklenmesi, defalarca belirttiğim gibi diğer kitaplarımın oluşmasına hız katacaktır."

Haberin Devamı

"SADUN AĞABEYE YETİŞMEDİ"

En büyük üzüntüsünün kitabını, 'Yedi denizlerin fatihi' olarak nitelendirilen Sadun Boro'nun görememesi olduğunu kaydeden Gülkaynak, "Sadun ağabeyin en büyük mutluluğu bizlerin ürettiklerini görmesiydi. Son günlerinde yanındaydım. Kitap baskıdan çıktı diye haber gelince hemen İzmir'e döndüm. Kitabı tekneme attığım gibi, tekrar Marmaris'e yola çıktım. Ancak, Orhaniye'ye varmama bir saat kala vefat haberi geldi. Kitabı onun kucağına verememek en büyük üzüntüm. 'Hadi Özkan, sezon geldi basılsın artık şu kitap' derdi" diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ KİTABA HAZIRLIK

Özkan Gülkaynak, sıranın üçüncü kitabına geldiğini belirterek, "Tıpkı ilkinde olduğu gibi, ikinci kitabımdan elde edeceğim geliri üçüncü kitap için kullanacağım. 'Fırtına, Seyir Teknik ve Stratejileri' adını vereceğim bu kitabın çalışmalarına da en kısa sürede başlayacağım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!