Sibel Kekilli, Kösem Sultan olup olmayacağını açıkladı | Kösem Sultan kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Sibel Kekilli, Kösem Sultan olup olmayacağını açıkladı | Kösem Sultan kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 09:48

Beren Saat, Tuba Büyküstün derken yeni sezonun iddialı projesi Kösem Sultan dizisinin başrolü için sürpriz bir isim ortaya çıktı. Yeni sezonun merakla beklenen dizisi Kösem Sultan’ın başrol oyuncusunun Sibel Kekilli olacağı konuşuluyordu fakat Kekilli menajerlik şirketi aracılığıyla iddialara yanıt verdi.

Haberin Devamı

Yeni sezonun merakla beklenen dizisi Kösem Sultan’ın başrol oyuncusunun Sibel Kekilli olacağı iddiası ortalığı karıştırdı.

KÖSEM SULTAN KİM OLACAK?

Magazin kulislerinde konuşulanlara göre, Muhteşem Yüzyıl hayranlarının merakla beklediği dizi Kösem Sultan’ın başrolünde dünyaca ünlü Game Of Thrones gibi dizilerde adını duyuran Sibel Kekilli’nin oynacağı iddiası ortaya atılmıştı. İddiaya göre, yapımcı şirket Sibel Kekilli ile diziyi dünyaya açmayı planlıyordu.

Sibel Kekilli, Kösem Sultan olup olmayacağını açıkladı | Kösem Sultan kimdir

'KÖSEM SULTAN DEĞİLİM'

Sibel Kekilli Eylül’de başlayacak olan ‘Kösem Sultan’ dizisi için teklif aldığı haberlerine Almanya’daki menajerlik şirketi aracılığıyla yanıt verdi: “Bu bilgi kesinlikle doğru değil. Sibel Kekilli Kösem Sultan rolünde oynamayacaktır.”

Haberin Devamı

Yeni sezonun merakla beklenen dizisi Kösem Sultan’da başrol oyuncusunun kim olacağı merak konusu.

İlgili videolar:

KÖSEM SULTAN FRAGMANI

Kösem Sultan, Osmanlı’da iki evladını padişah yapan bir isim olmanın yanısıra torununun da padişahlığını gören tek sultan ünvanına sahip isimdir.

Haberin Devamı

SİBEL KEKİLLİ'NİN O CESUR SAHNESİ

Sibel Kekilli, Amerika’nın sevilen televizyon dizilerinden "Game of Thrones" da konuk oyuncu olarak rol aldı. SİBEL Kekilli, ABD'nin HBO kanalında yayınlanan "Game of Thrones" adlı dizinin 9 ve 10'uncu bölümleri için kamera karşısına geçti. Kekilli, George R.R. Martin’in "A Song of Ice and Fire" (Buz ve Ateşin Şarkısı) adlı fantastik roman serisinden uyarlanan dizide, cüce oyuncu Peter Dinklage'in oynadığı Tyrion Lannister karakteriyle ilişki yaşayan Shae adlı fahişeyi canlandırdı.

Haberin Devamı

SİBEL KEKİLLİ GAME OF THRONES'A VEDA ETTİ

Sibel Kekilli 'Game Of Thrones' dizisine bu görüntülerle veda etti.

Haberin Devamı

KÖSEM SULTAN KİMDİR?

Osmanlı tarihinin en kudretli kadını olarak bilinen Kösem Sultan, aynı zamanda ” Kadınlar Saltanatı” döneminin de kahramanlarından birisidir. Devlet işlerinde etkin olarak rol almış olan Kösem Sultan; güzelliği, keskin zekası ve hırsıyla ünlenerek sadece yaşadığı döneme damgasını vurmakla kalmamış, günümüze kadar da adından söz ettirmeyi başarmıştır. Bu kudretli kadının hayatı birçok kitap ve filme de ilham kaynağı olmuştur.

Haseki Mâh-Peyker Kösem Valide Sultan (d.1590 - 2 Eylül 1651[1]), Osmanlı devlet yönetiminde etkin bir rol oynamış Valide Sultan. Osmanlı padişahı I. Ahmed'in eşi olup, padişah IV. Murad ve I. İbrahim'in annesidir. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarındandır. Saraydaki Yaşamı Osmanlı tarihinin etkili kadınlarından olan Kösem Sultan, 1590 yılında Yunanistan'da Anastasya adıyla doğdu. Bosna Beylerbeyi tarafından İstanbul'a kızlarağasına gönderildi. 15 yaşındayken Sultan I. Ahmet'e haseki oldu. Keskin zekasıyla padişahı etkisi altına aldı ve bütün saraya nüfuzunu kabul ettirdi.

Haberin Devamı

KÖSEM SULTAN NASIL VEFAT ETTİ?

Devletin içerisinde bulunduğu olumsuz şartlar, yeni padişahın validesini devlet idaresinde daha aktif olmaya zorlayınca, Kösem Sultan'la Hatice Turhan Sultan arasında bir rekabet ortaya çıkar.Ve bunun sonucunda bu olaylar yaşanır: IV. Mehmed’i öldürtemeyen Kösem Sultan tekrar bir suikast planı hazırladı: 2 Eylül 1651 akşamı İstanbul halkı iftarlarını ettikten sonra eğlenirken, Orta Camii’de toplanan yeniçeriler Kösem’in daha önce açık bıraktıracağı Topkapı Sarayı’nın kapısından içeri girerek, Sultan Mehmed ve taraftarlarını ortadan kaldırıp, Şehzade Süleyman’ı padişah yapacaklardı.Saraya bir baskın yapılacağını bilen, ama zamanını kestiremeyen Turhan Sultan ve Lala Süleyman Ağa yeniçerilerin silahlandıklarını haber aldıklarında, suikast vaktinin geldiğini anlamışlardı.

Lala Süleyman Ağa, sarayın etrafını kendi adamlarıyla koruma altına aldı ve Turhan Sultan ile istişare ederek Kösem Sultan’ın katledilmesi kararı aldılar. Lala Süleyman Ağa, özel bir ekip oluşturdu ve onlarla birlikte Harem’deki Kösem taraftarlarını kılıçtan geçirdi. Bu arada Kösem Sultan’ın kızlarından biri ”valide benim” diyerek Süleyman Ağa ve adamlarının önüne atıldı ise de onu tanıyan hadımlardan biri askerleri uyardı. Askerler, valide sultanın odasına zorla girdi ve odasındaki gizli bir dolapta saklanan Kösem Sultan arasında korkunç bir boğuşma yaşanmıştı. Boğuşmanın sonucunda Kösem Sultan boğularak öldürülür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!