Kuşkonmaz nasıl pişirilir?

Güncelleme Tarihi:

Kuşkonmaz nasıl pişirilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 15:29

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte kuşkonmaz bitkisi tezgahlarda yerini almaya başladı. Sağlığa olan faydaları ile adından sıkça bahsettiren kuşkonmaz, yemeklerde ve salatalarınızda kullanabilir. Peki kuşkonmaz nasıl pişirilir?

Haberin Devamı

Eski Mısır’da tedavi amaçlı kullanılan ve pek çok faydası bulunan kuşkonmaz, çeşitli şekillerde tüketilebilir. Etin, tavuğun ya da balığın yanına patates dışında konabilecek harika bir alternatiftir. Kök kısmından çorba yapılan kuşkonmazın gövde kısmından yemek, kavurma ve garnitür yapılır. Et yemeklerinin yanı sıra pilavın yanına da çok yakışan kuşkonmaz, zeytinyağlı sebze yemeği olarak pişirilebilir veya püre yapılabilir. Bunun dışında salatası da yapılan kuşkonmaz, poğaça ve çörek gibi hamur işlerinde de kullanılarak değişik bir aroma katar. Peki kuşkonmaz nasıl pişirilir, püf noktaları neler?

Çok fazla pişirilmemesi gereken kuşkonmazın pişirme yöntemi damak tadına göre değişir. Kuşkonmazı çiğ olarak veya pişirerek yiyebilirsiniz. Kuşkonmazı haşlayarak, buharda, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirebilirsiniz. Eğer haşlayarak tüketecekseniz kuşkonmaz haşlama süresi 2-3 dakikadır. Ayrıca Sapı ile ucunun pişme süresi farklı olduğu için haşlanacağı zaman dikey olarak pişirilmesi tavsiye edilir. Kuşkonmaz bol tuzlu ve kaynar suda haşlanmalıdır. Haşlanan kuşkonmazı sudan alıp soğuk suya koyun. Soğuk suda 2 dakika tutmanız yeterli. Artık yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.

 

 

BAKMADAN GEÇME!