Hangi burç, hangi Türk musikisi makamını dinlemeli? | Astroloji

Güncelleme Tarihi:

Hangi burç, hangi Türk musikisi makamını dinlemeli | Astroloji
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 09:40

Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu'ndan (TÜMATA) edinilen bilgilere göre, Klasik Türk müziğinin çeşitli makamları ile insan yaşamına yön verdiğine inanılan burçlar arasında bağlantı bulunuyor. Başlıca Türk musikisi makamlarının ilgili olduğu burçlar ve sağlık sorunları üzerindeki etkileri şöyle sıralanıyor...

Haberin Devamı

KOÇ RAST MAKAMI: Gece yarısı ve seher zamanları etkili. Soğuk organlar, kemik, beyin ve yağlara etkisi var. Fazla uyumayı engelliyor. Düşük nabzın yükselmesine yardımcı oluyor. Akıl hastalıklarına iyi geliyor. Sefa, neşe, iç huzuru ve rahatlık veriyor. Felce karşı da etkili. Spazmı çözücü etkisi nedeniyle spastik ve otistik hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.

BOĞA IRAK MAKAMI: (Boğa) Kuşluk ve ikindi vakti etkilidir. Menenjit, beyin ve akıl hastalıklarına yararlı. Omuz, kol ve ellere etkili. Düşünme ve kavrama yeteneğini artırıyor. Korkuyu gideriyor. Saldırganlığı önleyici ve nevrotik hastaları tedavi edici etkisi var.

İKİZLER İSFAHAN MAKAMI: İkindi ile yatsı arası etkili. Ateşli hastalıklardan vücudu koruyucu özelliği var. Ense, boyun, omuzlar ve sol dirsek için etkili. Güven hissi, uyum sağlama, hareket yeteneği, zihin açıklığı, gönül yenileme, düzgünlük verme, zekayı açma ve anıları tazeleme özelliği var.

Haberin Devamı

YENGEÇ BÜZÜRK MAKAMI: Uyku vakti etkili. Sırt, mafsal ağrılarına, kulunca faydalıdır. Beyinle ilgili ağız çarpılmasına, kalp, ciğer, göğüs, kalça ve sağ omuza etkili. Meclisin neşesini artırıyor, derin duygu hissi veriyor.

Hangi burç, hangi Türk musikisi makamını dinlemeli | Astroloji

ASLAN BÜZÜRG MAKAMI: Fecirden kuşluk vaktine kadar zihni temizliyor. Vesvese ve korkuyu def eder. Fikre yön verir. Kulunç ve boyun hasarıyla ortaya çıkan şiddetli ağrılara etkilidir. Güç kazandırır. Boyun, boğaz, göğüs, ciğer ve kalp için etkilidir.

BAŞAK ZENGULE MAKAMI: Kalça eklemleri ve bacak içleri ile ilgisi bulunuyor. Kalp hastalıklarına, menenjit ve beyin hastalıklarına etkili. Hayal ve sırlar telkin ediyor, uyku ve masal duygusu veriyor.

TERAZİ REHAVİ MAKAMI: Seher zamanı ve ikindiyle yatsı arası etkili. Baş ağrıları, burun kanamaları, ağız çarpıklığı ve balgamdan gelen hastalıklara, akıl hastalarına yararlı. Doğuma yardımcı oluyor. Göğüs, mide ve yan böğür için yararı var. Sonsuzluk ve yer çekiminden kurtulma duygusu veriyor.

Haberin Devamı

AKREP HÜSEYNİ MAKAMI: Sabah ve gün ağarırken etkili. Güzellik, iyilik, sessizlik, rahatlık verir ve ferahlatıcı, mide hararetini giderici özelliği var. Sıtma hastalığına iyi geliyor. Barış duygusu veriyor. İç organlara etkili. İçindeki gizli pentatonik yapı nedeniyle kendine güven ve kararlılık duygusu veriyor; bundan dolayı otistik ve spastik hastalara yararlı.

Hangi burç, hangi Türk musikisi makamını dinlemeli | Astroloji

OĞLAK NİHAVEND MAKAMI: Öğleden sonra etkisi fazla. Kan dolaşımı, karın bölgesi, uyluk ve bacak bölgelerinde etkili. Kulunç, bel ağrısı ve tansiyon rahatsızlıklarına yararlı. Güç ve barış duygusu veriyor. Akıl hastalıklarına karşı etkili olduğuna inanılıyor.

Haberin Devamı

YAY HİCAZ MAKAMI: Yatsıdan sabaha kadar olan zamanda etkisi fazla. Kuru-soğuk nedenli hastalıklar için yararlı. Kemiklere, beyne ve çocuk hastalıklarında tedavi edici etkisi var. Üro-genital sisteme ve böbreklere etki gücü fazla. Alçakgönüllülük duygusu veriyor. Düşük nabız atımını yükseltiyor.

Hangi burç, hangi Türk musikisi makamını dinlemeli | Astroloji

KOVA NEVA MAKAMI: Gece ve kuşluktan ikindiye kadar olan zamanda etkisi fazla. Göğsün sağ tarafına, böbreklere, omurilik, kalça ve uyluk bölgelerine etkisi var. Üzüntüyü gideriyor, gönül okşayan makam adıyla biliniyor. Kötü fikirleri kovduğu, cesaret ve yiğitlik verdiği, gönül sevinci oluşturduğu ileri sürülüyor. Akıl hastalıklarının tedavisinde etkili. Buluğ çağındaki kızların hastalıklarını tedavi edici etkisi var.

Haberin Devamı

BALIK UŞŞAK MAKAMI: Gün doğumundan kuşluk vaktine kadar ve günbatımında etkisi fazla. Kalp, ayak rahatsızlıklarında yararlı. Gülme, sevinç, güç ve kahramanlık duyguları veriyor. Uyku ve dinlenme için yararlı, gevşeme hissi veriyor.

İLİŞKİLER ASTROLOJİSİ ETKİNLİĞİ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!