Geçmişin çocuklarıyla resim yaptı geliri Darülaceze'ye bağışlanacak

Güncelleme Tarihi:

Geçmişin çocuklarıyla resim yaptı geliri Darülacezeye bağışlanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 11:58

Türkiye ve İngiltere’de açtığı sergilerle tanınan ressam Berkan Baycan, Darülaceze sakinleri ile gerçekleştirdiği resim atölyesi etkinliği ile sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Haberin Devamı

Eserlerinde ‘Kadim Antik Şehirler’ temasını işlemesi ile dikkat çeken genç sanatçı misyonunu “Geçmişimizin izlerini resmetmek” şeklinde tanımladı.

Destek amacıyla kendi atölyesinin kapılarını sık sık çocuklara açan Baycan, çocukların duygularından, heyecanlarından çok etkilendiğini, bu hislerle beslendiğini ifade etti. Darülaceze sakinlerini de bir zamanların, geçmişin çocukları olarak benimseyen Baycan, ‘geçmişin çocukları’nın duygularını hissedebilmenin, onlarla aynı tuvali paylaşabilmenin eşsiz bir deneyim olduğu fikrinde.

Geçmişin çocuklarıyla resim yaptı geliri Darülacezeye bağışlanacak

BEŞ İNSAN, BİR TUVAL, BİR ESER

Baycan'ın resim atölyesi etkinliğinde Darülaceze sakinleri de bir eser ortaya çıkardı. Tek bir tuvali beş Darülaceze sakininin paylaşması ile şekillenen, beş eski çocuğun duygularını tek bir platformda toplayan yapıt, Baycan'ın 19 Nisan'da SanatGezgini Kuruçeşme Galeri'de gerçekleşecek olan ‘Şehrin Fısıltıları’ isimli sergisinde sanatseverlerle buluşacak. Eserden elde edilecek olan tüm gelir Darülaceze'ye bağışlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!