Kadınlardan sonra erkekler de cinsel estetik yaptırıyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan sonra erkekler de cinsel estetik yaptırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2014 00:00

Önce kadınlar, şimdi de erkekler giderek daha fazla cinsel estetik talep ediyor. Cerrahi tekniklerdeki gelişmeler, cinsel bölgedeki gerek doğuştan olan gerekse sonradan gelişen etsetik sorunların giderilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı Dr. Nuri Battal konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı:

Cinsel estetik deyince nedense hep önce kadınlar geliyor… Erkekler de cinsel estetik yaptırıyor mu?

- Artık erkeklerin de estetik operasyonlara yaklaşımları değişti. Diğer estetik uygulamaların yanı sıra erkekler farklı ihtiyaçlarına, sorunlarına yönelik cinsel estetiklere de başvuruyorlar. Son yıllarda bu sayı giderek artış gösteriyor.

Hangi organ ya da bölgelerine yönelik oluyor bu operasyonlar?

Kadınlardan sonra erkekler de cinsel estetik yaptırıyor
- Jinekomasti ve burun estetiği gibi en çok talep gören operasyonların yanı sıra “Scrotoplasti” testis torbası sarkması estetiği ameliyatı da yapılıyor. Testislerin normalde olması gereken seviyeden daha da aşağıya inmesi olan “testis torbası sarkması” erkekler için yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan sıkıntılardan biri. Testisler, sperm üretiminden sorumlu. Spermler normal vücut ısısında yaşayamadığı için de testisler, vücuttan ayrı durur. Hastalık olmadan normal olarak da testisler sarkar ve bunun nedeni testislerin spermleri vücut ısısından korumak istemesi. Yaşlanmaya bağlı olarak testisleri kaplayan “kremaster kasının” zayıflaması ile testis torbasının fonksiyonlarını yitirmesi sonucu testis torbası sarkması oluşur. Ayrıca buna neden olan bazı hastalıklar da vardır. Testis torbasının yaşlılıkta aşırı sarkması hastalara ciddi rahatsızlık verir. Diğer bir şikayet edilen durumsa testis torbası ve penis arasında oluşan perde benzeri yapı. Bu ayrıca penisin olduğundan daha kısa görünmesine sebep olur. Bu şikayetler bir hastalık olmamakla birlikte estetik olarak kişinin kendini iyi hissetmemesine neden olur. Her iki sorunun da tek tedavi yöntemi cerrahi.

Haberin Devamı

Penis büyütme ameliyatları bu gruba giriyor mu?

- Antik çağlardan beri penis boyu erkekliğin ve gücün semboli olarak algılanır. Günümüzde daha fazla erkek normal boyda ve fonksiyonda olan penislerinin daha kalın ve uzun olması isteği ile başvuruyor. Penis büyütme ameliyatlarının yanı sıra bir de gömülü penis denen sorun nedeniyle de operasyona başvurulabilir. Penis gövdesinin hatta bazen penis başının bile dışarıdan görünmeyecek şekilde cilt altında kaldığı bir durum söz konusudur. Bunu en sık rastlanan nedeni aşırı kilo alımına bağlı olarak penisin yağ dokusu içinde kaybolması ya da uygunsuz sünnet sonrası penis cildinin kalmamasıdır.

Haberin Devamı

Kadınların en sık talep edilen cerrahi veya girişimler hangileri?

- Vajina yenileme, vajina daraltma (vajinoplasti), doğum yırtığı, kızlık zarı dikimi ve vajina iç Dudak küçültme (labioplasti). Ayrıca G Shot (G noktası büyütme) ameliyatı da yapılıyor.

LAZERLE TEK SEANSTA VAJİNA DARALTILIYOR

Neden bu cerrahilere ihtiyaç doğuyor?

- Vücudumuzun diğer bölgeleri gibi vajina da yaşlanır, dokular gevşer, sarkmalar olur ve bu durum hastaların cinsel ve ruhsal sağlığını olumsuz etkiler. Menopoz sonrası hormonal değişimler nedeniyle de bu bölgedeki yapılar deforme olur, cinsel ilişki sırasında duyulan haz miktarı büyük değişime uğrar. Bu sorunların cinsel soğukluğa sebep olmasıysa kadınların hekime başvurmasındaki en büyük etken. Kadın cinsel organına yönelik yapılan cinsel estetik ameliyatlarında cerrahi yöntemler, sarkmaları ve deformasyonları düzeltmeye yarıyor. Örneğin lazer ile vajinal kanal tek seansta daraltılabiliyor.

Haberin Devamı

Sadece Cinsel estetik için başvuranlar oluyor mu? Yoksa mememi toplattım, yağı aldırdım bir şeyler daha yaptırayım duygusuyla mı geliyorlar?

- Cinsel estetik ameliyatları, genellikle hastaların yaşadıkları sorunlardan rahatsız oldukları, kendilerini mutsuz hissettikleri için tercih ettikleri uygulamalar. Yaşlanma ve doğum nedeniyle ortaya çıkan ya da cinsel hayatı olumsuz etkileyen sorunlardan kurtulmak isteyenler cinsel estetiğe başvuruyor.

Normal doğumların bozulmadaki rolü büyük mü?

- Bazen normal doğumda ortaya çıkan yırtılma çok şiddetli olabilir ve anüse, bağırsağa kadar gidebilir. Böyle durumlarda çok ciddi cerrahi girişimler gerekebilir. Bunun yapılmadığı hastalarda, vajinada şekil bozukluğu, estetik deformasyon, dikişlerin açılmasıyla gevşeme, bollaşma oluşur. İşte bu durumda vajina daraltması ve vajina estetiği, toparlama ile yani cinsel estetik ameliyatları düzeltilir.

Haberin Devamı

Doğuştan olan hangi sorunlar cinsel estetiğe götürüyor?

- Bir erkek bebek doğduğu andan itibaren testisleri torbalara inmiş durumda olmalı. Biri veya her ikisi torbada değilse bunun tedavisine yönelik uygulamalar yapılabiliyor. Erkeğin doğuştan yetersiz veya biçimsiz cinsel organlı olması sertleşme bozukluğuna neden olan anatomik sorunlardır. Bu sorunların giderilmesine yönelik operasyonlar yapılabiliyor. Bazı kadınlarda küçük dudakların “doğuştan asimetrisi” veya “fil kulağı” şeklinde tabir edilen geniş yüzeyli olması psikolojik ve işlevsel bir takım problemleri de beraberinde getirebiliyor. Bu nedenle cinsel estetiğe başvurulabiliyor. Dış dudakların şekli, büyüklüğü ve dolgunluğu, cinsel organ estetiğini etkileyen önemli faktörlerdir. Dış dudakların yapısını düzletmeye yönelik estetik operasyonlar yapılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!