Yorum farkı

Güncelleme Tarihi:

Yorum farkı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2023 07:00

Teoman’ın yıllar geçtikte olgunlaşan müzikal tarzı, Melike Şahin’in dupduru sesi, Melis Fis’in biraz trajik biraz komik aşk hikâyesini anlatan teklisi, Umut Kaya’nın ‘Boş’ parçası üzerinden sistem eleştirisi... Bu hafta şarkılarına ruh da üfleyen isimlerin yeni çalışmalarına kulak veriyoruz...

Haberin Devamı

‘Diva Bebe’den yeni işbirliği

Melike Şahin farklı ülkelerden müzisyenlerle işbirliği yapmayı seven bir isim. Tel Avivli multi-enstrümantalist Kutiman da kimyasının tuttuğu isimlerden... Daha önce iki şarkıda birlikte çalışmışlardı. Bu kez onları duygu yüklü bir parça olan ‘Ellerin Hani?’ buluşturdu. Melike Şahin’in, namı diğer ‘Diva Bebe’nin duru sesiyle yorumladığı şarkıyı dinlediğinizde etkisinden çıkmanız zaman alacak.

Yorum farkı
‘Ellerin Hani?’ (Tekli)
Melike Şahin-Kutiman
Gülbaba Records

Hayat boşuna geçmemiş

Teoman, Çağan Irmak’ın yeni filmi ‘Sevda Mecburi İstikamet’ için aynı isimli bir şarkı yaptı. Bu şarkının orijinal ve akustik versiyonuyla iki parçanın daha olduğu mini bir albüm yayımladı. Şarkıda “Hayat geçmiş boşuna” dese de öyle olmadığını görüyoruz. Yılların birikimi müzisyenin süzgecinden geçip derinlikli bir şarkı olarak karşımızda...

Haberin Devamı

Yorum farkı
Sevda Mecburi İstikamet’ (EP)
Teoman
Avrupa Müzik

Dostu ilham vermiş

Pop müziğin genç yeteneği Melis Fis, söz ve müziği kendisine ait yeni teklisi ‘Trajikomedi’de adından da anlaşıldığı gibi biraz trajik biraz komik bir aşk hikâyesi anlatıyor. Fis, yeni kuşağın ilişkilere bakışını iyi gözlemleyip şarkılarına başarıyla yansıtıyor. Bu şarkıda da ona çok sevdiği bir dostu ilham vermiş.

Yorum farkı
‘Trajikomedi’ (Tekli)
Melis Fis
Sony Music Türkiye

Kurtlar ve kuzular

Alternatif rock’ın üretken isimlerinden Umut Kaya söz, müzik ve düzenlemesi kendisine ait yeni şarkısı ‘Boş’ta sanattan spora, sosyal medyadan ekonomiye günümüz dünyasını eleştiriyor. Ama kendi deyişiyle bunu siyaset üstü bir tavırla yapıyor. Şarkıda kurtlar ve kuzular da metafor olarak kullanılmış.

Haberin Devamı

Yorum farkı
‘Boş’ (Tekli)
Umut Kaya
Pasaj&Garaj Müzik

 

BAKMADAN GEÇME!