Yarış pistlerinden moda sahnelerine

Güncelleme Tarihi:

Yarış pistlerinden moda sahnelerine
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 25, 2023 07:00

Moda dünyası bu kez gözünü motosikletçilere çeviriyor ve ilhamını onların giyim tarzından alıyor. Bu tarzı deneyimlemek için illa pistlere çıkmanız ya da motosiklete meraklı olmanız gerekmiyor. Sportif detaylı deri yarış ceketleri, kalın tabanlı botlar ve yine yarış stilinden ilham alan pantolonlar bu sezon moda sahnelerinde...

Haberin Devamı

Deri detaylar (vegan seçenekleriyle) 2023’te altın çağını yaşıyor desek yeri. Hem podyumlarda hem de sokak stillerinde derinin her türlüsüne rastlıyoruz. Özellikle 90’ların sonu ve 2000’lerin başlarında da çok popüler olan motosikletçi ceketlerini anımsatan modellerse çok gözde. Örneğin, bir dönem Spice Girls’ün yıldızı, şimdiyse kendi adını taşıyan markasıyla moda patroniçesi Victoria Beckham mavi çizgili motosikletçi ceketiyle en unutulmaz stil anlarından birine imza atmıştı. Dolce & Gabbana’nın 2001 koleksiyonuna ait olan bu trend başlatıcı ceket, Madonna ve Justin Timberlake gibi isimler tarafından da giyilmişti. Günümüzdeyse, bu tarza, David Koma, Diesel, Chloé gibi markaların koleksiyonlarında rastlıyoruz.
Bu tarzın kitabını yazan isimlerden birinin Rihanna olduğunu söylersek yalan olmaz. Ünlü şarkıcı ve işkadını, Fenty x Puma’nın 2018 yaz sezonu için tamamı motosikletçi tarzından oluşan bir koleksiyon hazırlamış, trendlere yön verdiğini böylece kanıtlamıştı. Tam 5 yıl sonra bu koleksiyondakine benzer bol pantolonları, yarış logosunu andıran tasarımlarıyla body ve tulumları podyumlarda yeniden görüyoruz.
Günümüzün modaya yön veren ikonları Kylie ve Kendall Jenner, Kim Kardashian, Hailey Bieber, Dua Lipa gibi isimler de motosikletçi tarzına gönderme yapan stilleriyle fotoğraflandı. Özellikle oversize (büyük/geniş) ceketleri stilinin imza parçalarından biri haline getiren Hailey Bieber bu tarzı oldukça sevdi. En son kasım ayında, sarı detaylı biker ceketini mini etek ve yine motorcu tarzına gönderme yapan botlarla tamamlayan ünlü model, bu tarzı nasıl daha feminen ve seksi bir hale getirebileceğimiz konusunda da ilham verdi. Her ne kadar baştan aşağı oversize (bol) giymek moda olsa da çok bol ve hacimli bir parça tercih edildiğinde, kalanı dar tutmanın hem vücut hatlarını hem de ana parçayı vurgulamak için daha çarpıcı bir yöntem olduğunu söyleyelim.
Nereden başlamalı?
- Siyah bir biker deri ceket dolabınızda varsa, bu tarzı uygulamak için gerekli parçaya zaten sahipsiniz demektir. Chloé podyumlarından ilhamla, biker ceketinizi bahar aylarında kısa bir bluz ve bisikletçi taytlarıyla eşleştirerek sportif bir stil yaratabilirsiniz. Gece görünümlerindeyse mini etek ve elbiselerin üstünde tercih ederek, güçlü bir silüete geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yarış pistlerinden moda sahnelerine


- Düz biker bir ceket daha klasik ve zamansız, evet ama yarış detaylı sarı, mavi, kırmızı gibi çarpıcı renkler eklenmiş olanlarla daha iddialı ve son moda görüneceğiniz kesin. İddialı bir ceketi, denim pantolon ve beyaz tişörtle kullanarak rahatça gündelik stilinize uyarlayabilirsiniz.
- Yarışçı tarzına gönderme yapan tişört ve pantolonlar da karşımıza çıkıyor. Örneğin Kim Kardashian yarışçı motosiklet pantolonlarını deri çizme ve büstiyerle tamamlıyor. Gündelik hayat için oldukça iddialı olacak bu görünümü bir yana bırakıp bu tarz pantolonları basic tişörtler ve kalın tabanlı botlarla eşleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Â

Yarış pistlerinden moda sahnelerine

KISA KISA
Eğlenceli takılar
Pandora, Guardians of Galaxy koleksiyonu için Marvel ile güçlerini birleştirdi. Seride galaksideki beklenmedik kahramanlardan, dostluklardan, eğlenceden ilhamla hazırlanan karakterler ve semboller var. 5 farklı charm ve yüzükten oluşan koleksiyonda 925 ayar gümüş kullanılmış.
Yarış pistlerinden moda sahnelerine


Yeni heyecanlar
Moschino markasının kreatif direktörü Jeremy Scott, 10 yılın ardından markadaki görevinden ayrıldığını ve hayatının yeni dönemi için çok heyecanlı olduğunu duyurdu. Popüler kültürle modayı yakın temasta tutarak, eğlenceli ve yenilikçi tasarımlar yapan Scott, markayı arzu nesnesi haline getirmişti. Moschino’nun yeni kreatif direktörünün kim olacağıysa ayrı bir merak konusu.

Haberin Devamı

Güneşli tasarım
İtalyan stilinin simgelerinden Acqua Di Parma 100 yılı aşkın süredir değişmeyen ilk kokusu Colonia için ödüllü tasarımcı Samuel Ross ile bir araya gelerek yeni bir şişe tasarımı yarattı. Ross, Londra ve Milano’nun mimari yaklaşımlarından esinlenerek, Avrupa’nın şehir manzarasında parlayan güneşi tasarımına yansıttı. Sınırlı sayıdaki koleksiyon Beymen’de satılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!