JLo’nun seçimi neden Nedo?

Güncelleme Tarihi:

JLo’nun seçimi neden Nedo
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2019 08:30

Geçen haftadan sevindirici bir haber: Süperstar Jennifer Lopez, Grammy Ödül Töreni’nde ‘Nedo’ marka bir elbiseyle nefes kesti. Moda otoriterelerinden tam not alan tasarımın yaratıcıları Nedret ve Yasemin Taciroğlu ile elbisenin öyküsünü konuştuk.

Haberin Devamı

Öncelikle tebrikler; JLo’nun Nedo tasarımı ile yaptığı şov mükemmeldi!

Yasemin Taciroğlu: Çok teşekkür ederiz,  biz de çok mutlu olduk... Jennifer Lopez her giydiğini inanılmaz güzel taşıyan, zamana meydan okuyan bir sanatçı ve bence dünyada tek. Ayrıca tasarımımızı Grammy gibi tüm dünya tarafından takip edilen bir organizasyon için hazırladığı performansta tercih etmesi de ayrı bir mutluluk...

Lopez bu tasarımı nasıl seçti, biraz süreci anlatır mısınız?

Y.T: Her sanatçının çalıştığı stil danışmanları var. Koleksiyonlar hazırlandıkça altı ay önceden görselleri kendilerine iletiyoruz. Seçtikleri tasarımları kendilerine ulaştırıyoruz. Bazen katalogdan seçiyorlar, bazen de o sanatçıya özel tasarım yapmamızı istiyorlar.

Nedret Taciroğlu: Markamız İstanbul, Paris, Monaco, New York, Caserta, Singapur, Panama, Meksika, Los Angeles, Moskova, Sudi Arabistan, Dubai, Katar, Kuveyt gibi pek çok yerde satışta... Farfech gibi uluslararası online sitelerde de satılıyor. Yani ulaşmak kolay.

Haberin Devamı

Jennifer Lopez’in tercih ettiği parça koleksiyonda olan bir tasarım mıydı yoksa ona özel mi tasarlandı?

N.T: 2019 ilkbahar-yaz koleksiyonumuzda yer alan bir tasarımdı. Bu elbiseyi çok beğendiler, ufak dokunuşlarla o gece giyeceği şekilde hazırladık. Sahnede giyebilmesi rahatça hareket edebilmesi için ona göre ufak değişiklikler yapıldı .

Ne kadar zamanda yapıldı düzenlemeler?

N.T:  2-3 hafta sürdü; işlemeleri, tüylerin boyanması, tek tek dikilmesi... Bu elbise Art-Nouveau çizgilerinden esinlenerek hazırlandı, tüyleri oval şekilde yerleştirdik. Dikkat ederseniz, hiç köşe ya da sivrilikler yok.

JLo’nun seçimi neden Nedo

Lady Gaga haberine çok sevindik

Daha önce Nedo’yu farklı yıldızların üzerinde gördük. Bu isimlerin arasında sizin için en heyecan verici olanları kimler?

Y.T: Tabii ki JLo haberine çok sevindik. Onun dışında Lady Gaga Las Vegas konser tanıtımında giydi. Gwen Stefani sık sık bizim tasarımlarımızı tercih ediyor ama en heyecan vericisi yılbaşı özel lansmanı ve Billboard ödüllerindeki tercihleriydi.

Haberin Devamı

Tasarımlar tamamen sizin ve Nedret Hanım’ın mı imzasını taşıyor?

Y.T: Evet, tamamen bize ait. Nedret Hanım 17 yıldır haute couture koleksiyonlar hazırlıyor, ben de dokuz yıldır onunla beraber bu yolda ilerliyorum. Koleksiyonlar hazırlanmadan önce tema ve kumaşlara karar veriyoruz. Nedret Hanım’ın ve Nedo’nun çizgisinde koleksiyonu geliştiriyoruz. Uzun saatler atölyedeyiz açıkçası. Çok emek isteyen bir iş... Günün 18 saatini atölyede geçiriyoruz. Özel müşterilerle belirli günlerde randevularımız var, onun dışında hep atölyede koleksiyonlar ve siparişler için çalışıyoruz .

N.T.: Koleksiyonlar hazırlanıyor, zaten yılda dört koleksiyon hazırlıyoruz. Ayrıca couture müşterileri oluyor. Bu iş adanmışlık isteyen bir meslek.

Haberin Devamı

JLo’nun seçimi neden Nedo

Lopez’in Grammy Ödül Töreni’ndeki şovunda giydiği tasarım, Nedo ilkbahar-yaz 19 koleksiyonundan... Ama Latin yıldızın sahnede rahat dans edebilmesi için küçük müdahaleler yapıldı.

Daha önce markanız muhtelif moda haftalarında yer aldı. Moda haftası sezonu New York’la başladı malum. Bu sene hangi moda merkezini seçeceksiniz?

N.T: Biz yedi senedir Paris Moda Haftası’na katılıyoruz. Orada beş gün boyunca yabancı satın alma sorumlularına sunum yapıp sipariş alıyoruz. İki hafta sonra yine gidiyoruz..

Y.T: Hiçbir şey bir anda olmuyor, hayatını işine adamış biriyle çalışıyorum; tüm ekibimiz her koleksiyonda ayrı bir heyecan ve tutkuyla emek veriyor. Her Paris öncesi o heyecanla ve tutkuyla sunuyoruz koleksiyonlarımızı ve dünyanın her yerinden müşterilerle buluşuyoruz, bu nedenle sunum ve defileler devam edecek.

Haberin Devamı

Peki, İstanbul Moda Haftası’nı nasıl buluyorsunuz?

Y.T: Her sene çok daha iyileşiyor... Moda Tasarımcıları Derneği buna büyük emek ve mesai harcıyor... Ülkemizde her şey yolunda giderse, İstanbul Moda Haftası’nın da her seferinde bir seviye daha yukarı çıkacağına inanıyoruz.

Biraz da tarzınızdan bahsedelim. Sizin dolabınızda olmazsa olmaz neler?

N.T: Smokin takım, siyah kazak, spor ayakkabı.

Y.T: Jean, deri kaban ve paltolar...

 

BAKMADAN GEÇME!