İşte 30'un altında en iyi 3 şefimiz

Güncelleme Tarihi:

İşte 30un altında en iyi 3 şefimiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 10:29

Changa ve Mikla’nın dünyanın en iyi 100 restoranı arasına girmesi dışında bir üst kuşağın kayda değer uluslararası başarısı az. Umut, Y kuşağı aşçılarda. İşte onlardan üçü, İsrail’deki ‘Young Chef-Genç Şef’ yarışmasında Türkiye adına yarışmak için seçildi.

Haberin Devamı

GÖKHAN TÜMSEK

İşte 30un altında en iyi 3 şefimiz


Kimin nesi: 
MSA mezunu. Le Cordon Bleu’de asistan şeflik yaptı. 
Bu işe nasıl bulaştı: Ailesinin balıkçı şirketi sayesinde...
Neyine güveniyor: “Bir tabağın öncelikle hikâyesini oluşturmayı severim. Böylece tabak da onun üzerinden gelişiyor” diyor. 

İşte 30un altında en iyi 3 şefimiz


Yarışmada ne yapacak: Sıkıştırılmış antepfıstıklı kuzu, köz patlıcanlı frik keşkek, isli-naneli Antakya tuzlu yoğurdu, nar ekşili-keçiboynuzu pekmezli arpacık soğanı ve sote Ege otları. Yani içinde Türkiye’nin her yöresini bulabileceğiniz bir tabak...
Elinin tadına nasıl bakarız: Karaköy’deki Ferahfeza’da sous-chef’lik yapıyor. Parmak yediren bir peynir helvası var. 24 lira. 

 

Haberin Devamı

HAZAL YILDIRIM

İşte 30un altında en iyi 3 şefimiz


Kimin nesi:
 MSA mezunu, Alancha’da staj yaptı. 
Bu işe nasıl bulaştı: Biyomedikal teknolojileri okudu ama bir gün pasta yapmak istediğine karar verdi. 
Neyine güveniyor: Baskı altında rahat çalışabilmesine...

İşte 30un altında en iyi 3 şefimiz


Yarışmada ne yapacak: Deniztarağı, sucuk, tarhana, sos ve yoğurttan oluşan kendi özel yemeğini hazırlayacak. Yoğurt ve sucuğu Türkiye’den götürecek.
Elinin tadına nasıl bakarız: Arnavutköy Hudson’da sous-chef’lik yapıyor. Anneanne sütlacını sahlep köpüğüyle brüle şeklinde yapıyor. 18 lira. 

 

TUNAHAN ÇALIŞKAN

İşte 30un altında en iyi 3 şefimiz

Haberin Devamı


Kimin nesi: 
Eski voleybolcu ve oyuncu. Sakarya Aşçılar Derneği Bşk. Yrd.
Bu işe nasıl bulaştı: Askerde komutanlara lezzetli yemekler pişirerek başladı mesleğe ilgisi. 
Neyine güveniyor: Kenan Doğulu’nun mutfak versiyonu: “Yemeklerimi aşk ile yapıyorum” diyor.    

İşte 30un altında en iyi 3 şefimiz


Yarışmada ne yapacak: 
Kuzu üçleme: Kapama, sırt ve pirzola pişirecek. Yanında da ayva beğendi, mumya patlıcan, patates buketi...
Elinin tadına nasıl bakarız: Sakarya’da Picasso Garden’ın mutfak şefi. İki gün zeytinyağlı sosta beklettiği bonfilenin porsiyonu 35 lira. 

200’ÜN 3’Ü TÜRK

SP Young Chef Yarışması iki yıldır yapılıyor. Finedininglovers.com sitesine dünyanın her yerinden yapılan binlerce başvuru arasından 20 bölgeden 10’ar yarışmacı seçildi. Türkiye, Akdeniz Bölgesi’nde ve yarışmaya üç genç şef birden katılmaya hak kazandı. Tel Aviv’deki yarıfinalde seçilen finalistler kozlarını 13 Ekim’de Milano’da paylaşacak. Genç şeflerimizin yapacaklarını #spyounchef hastag’inden takip edebilirsiniz.  

 

BAKMADAN GEÇME!