Hayatımı bestelerimle kayda almak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Hayatımı bestelerimle kayda  almak  istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 14:43

Adını, Balat’ta kendi ahşap atölyesinde verdiği konser performanslarıyla duyuran Mert Erşahin, ‘Akustik Adam’ adlı ilk albümünü çıkardı.

Haberin Devamı

Müzikle aile sayesinde küçük yaşta tanışanlardan mısınız?
- Hayır, onlardan değilim. Komşu kızı sayesinde tanışanlardanım. Müziğe 15 yaşında ‘Düş Sokağı Sakinleri’nin parçalarını çalabilmek için başladım. Çünkü komşu kızı grubu çok seviyordu. Sonra kadınlar gitti ama müzik hep benle kaldı.
◊ Albüm çıkarmadan önce kendi atölyenizdeki performanslarınızla tanınmaya başladınız. Balat’taki popülerliğiniz inanılır gibi değil...
- Eminönü’ndeki ahşap dükkânımızdan sonra Balat’ta bir depo tuttuk. Hem yaptığımız ürünleri satabileceğimiz hem de kafe olarak hizmet verebileceğimiz bir yer. İçine bir de küçük sahne yaptık, yandan müzik yapmaya devam ettim. Başka müzisyenler de çıkmaya başladı. Performans günleri yer bulmak imkânsız. Üstelik sadece çay satarak.
◊ ‘Akustik Adam’ albümünde dört şarkı var...
- Aslında bu şarkılardan ‘Âşık Olmayız Korkma’ şarkım hariç, diğer bütün şarkılar altı sene öncesine ait. Şimdi bu şarkılara baktıkça o günlerde yaşananlar aklıma geliyor. Aslında müzik yapmaktaki amacım da tam olarak bu, hayatımı bestlerimle kayda almak istiyorum. Geçmişi şarkılar üzerinden hatırlamak da çok enteresan bir his.
◊ ‘Âşık Olmayız Korkma’ şarkısının klibini Balat’ta kendiniz çektiniz. Yönetmenlik deneyimi nasıldı?
- Klipte, kalbiyle beyni arasında kalan bir adamın hikâyesini metaforlar üzerinden, mizahi bir dille anlatma çalıştık. Çekimler 21 saat sürdü. Senaryo ve yönetmenlik bana ait. Tüm Balat halkı nasıl yardımcı oldu size anlatamam...
◊ Repertuvarınızda cover yaptığınız şarkılar da var. Cover biraz iddialı geliyor bana. Beğenilmeme korkusu yaşıyor musunuz?
- Bir şarkının zaten aynısını başka enstrümanlarla çalarsanız cover yapmış olmuyorsunuz. Önemli olan özgün yorum katarak şarkının güzelliğini koruyabilmek. Beğenilmez diye bir korku yaşamıyorum çünkü birileri de mutlaka beğenmeyecek. Herkesin beğenmesinin mümkün olmadığı bir iş yapıyoruz.

Haberin Devamı

Balat’ın Tarkan’ı oldu

Hayatımı bestelerimle kayda  almak  istiyorum


Kendi mekânında buluştuğumuz sanatçının tüm parçalarının söz ve bestesi kendine ait. Kurumsal hayatın tadına baktıktan sonra küçük bir atölye açma fikrinin peşinden gitti. Amacı kendine daha çok vakit ayırıp bir yandan da müzik yapmaktı. Öyle de oldu. Balat’ta açtığı Atölye Kafası Hangar isimli bu mekânda yaptığı müziğiyle kısa sürede Balat’ın Tarkan’ı oldu. Geçen aylarda ‘Akustikadam’ adlı ilk albümünü çıkardı ve kısa süre önce ikinci klibini ‘Âşık Olmayız Korkma” isimli parçasına Balat esnafının da yardımlarıyla çekti. Emek dolu müzik yolculuğunda emin adımlarla ilerleyen Mert Erşahin’i yaz boyunca çeşitli festivallerde göreceğiz.

Haberin Devamı

Hayatımı bestelerimle kayda  almak  istiyorum

Onu ilk tanıdığımızda, Eminönü Çarşısı’nda alışkın olmadığınız türden, dövmeli-küpeli bir esnaftı Mert Erşahin. Ahşap ürünler üretip satıyordu. Ama dükkânının içinden metal müzik sesleri geliyordu. Eminönü’ndeki ‘Atölye Kafası’ dükkânıyla Akustik Adam projesini birleştirip Balat’ta hem müzik hem de ahşap işleri yapabileceği bir yer açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!