Gökhan Türkmen’den tavsiye: En az üç aşk

Güncelleme Tarihi:

Gökhan Türkmen’den tavsiye: En az üç aşk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 12:50

O, internet üzerinden keşfedilen ilk pop şarkıcılarından. ‘Büyük İnsan’ isimli şarkıyla çıktı; ardından albümler, milyonlarca tıklanan klipler geldi. Gökhan Türkmen’le 26 Eylül’de ‘Vestel Gururla Yerli Konserleri’ kapsamında, Zorlu PSM Studio’da vereceği konseri öncesinde konuştuk.

Haberin Devamı

Gökhan Türkmen’den tavsiye: En az üç aşk

Son konuşmamızın üzerinden dokuz sene geçti. O zamanlar internet üzerinden yeni keşfedilmiştiniz ve ilk albümünüz çıkmıştı... Sonra ne oldu? Bir albüm çıkardınız ve hayatınız mı değişti?

- E tabii, değişmez mi? Ama hayat anlayışım, tarzım, karakterim... Bunlar gayet yerli yerinde duruyor (Gülüyor).

Ama bir röportajınızda “Boşluğa düştüm” demişsiniz...

- Albüm öncesinde haftanın beş-altı günü sahne alıyordum. Albüm çıktıktan sonra strateji gereği, “Biraz uzak kalalım” dedik. O bende biraz boşluk yaratmıştı. ‘Şöhret’ dediğiniz şey başarıyla doğru orantılı bir şekilde geliyorsa eksisi çok yok. Hareket alanınız kısıtlanıyor ama her iyi şeyin bir diyeti var maalesef!

Haberin Devamı

Magazinde neredeyse hiç yoksunuz. Bu bilinçli bir tavır mı?

- Ben işimi yapmaya çalışan biriyim. Bu demek değil ki magazinde olduğum zaman kendimden nefret ediyorum. Düzeyli olduğunuz, kendinizi iyi ifade edebildiğiniz her türlü platformda yer alabilirsiniz.

“En büyük çılgınlığım şarkı söylemek” demişsiniz. Bu kadar sakin bir adam olarak yanlış bir meslek seçtiğinizi düşünmüyor musunuz?

- Her şarkıcının tarzı farklı. Tektip olsaydı tektip hayran kitlesi, tektip şarkı ve şarkıcılar olurdu. Benim tarzım da böyle. Sadece biraz çekingen bir adamdım, şarkı söylemek iyi geldi, beni daha sosyal yaptı.

Aşk acısından beslendiğinizi söylüyordunuz. Şimdi evlisiniz. Peki şimdi sizi ne besliyor?

- O zamanlar sadece başıma gelen şeyleri kaleme dökebiliyordum. Şimdi etrafımda olan bitenleri de yazabiliyorum; o yüzden evliliğin yarattığı bir sıkıntı yok bu durumla ilgili. 

Şarkılarınızda başrol hep aşkın... Siz aşkı nasıl anlatırsınız?

- Bence herkesin en az üç kere yaşaması gereken bir şey! Sevgi ve saygıdan yanayım. İnsan saygıyı koruduğu sürece ilk zamanlar yaşadığı o heyecanlı günleri de koruyabilir.

Sahnede kimi pop şarkıcıları şov, kimi kostümle fark yaratmaya çalışıyor.  Sizin konserlerinizin farkı ne?

Haberin Devamı

- Samimi ve enerjik... Sahne olayı biraz karşılıklı bir durum. Gelen izleyici keyifliyse o gece bizden iyisi olmaz ama tersi durumlarda keyifsiz oluyor tabii. O yüzden bu iş biraz da sizle alakalı. 26 Eylül akşamıZorlu PSM Studio’da olacak konserde de  yine kendi şarkılarıma yer vereceğim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!