Engelleri aşmak için…

Güncelleme Tarihi:

Engelleri aşmak için…
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 15:05

Onlar hayata uyum sağlamak için birçok destekçiye ihtiyaç duyuyor. Ama nüfusunun yüzde 12.29’unu engellilerin oluşturduğu ülkemizde bu ürün ya da hizmetlere ulaşmaları hayli zor. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı, işte bu boşluğu dolduruyor. En yenilikçi beşliyi seçtik.

Haberin Devamı

Engelleri aşmak için…
1) NET GÖRÜŞ
Gözlük formunda hazırlanan iSight, bir HD video kamerayla iki adet OLED ekran barındırıyor. Kişilerin baktıkları noktaları kayıt altına alan HD kamera sayesinde her zaman net bir okuma ve izleme performansı elde ediliyor. Farklı renk, yakınlaşma ve kontrast ayarlamalarına izin veren kontrol ünitesi, isteğe bağlı olarak aktarılan görüntünün dondurulmasını da sağlayabiliyor.

2)  İSKELET DESTEĞİ
Indego, iki bacağın ve bazen gövdenin bir kısmının zayıflaması veya felç olması durumunu yaşayan parapleji hastaları için hazırlanan bir dış iskelet birimi. Bu kişilerin yeniden kendi başına oturabilmesine, ayakta durmasına ve yürümesine imkân tanıyor. Bunu sensörler ve motorize eklem bağlantılarıyla yerine getiren ürün, denge kurma noktasında koltuk değneklerine ihtiyaç duysa da, faydalı bir süreç ortaya koyuyor. Muadillerine göre en hafif robotik iskelet olan ve bu özelliğiyle hastaya büyük avantaj sağlayan Indego, sadece 12 kilogram ağırlığında.

Haberin Devamı

3) SESİ YÜKSELT
Tek tuşla 40 kata kadar daha yüksek ses sağlayan Bigtel200, işitme cihazı uyumlu yapısıyla arka plan seslerini izole ederek net ses almayı da sağlıyor. Büyük tuşlar, arama geldiğinde çok yüksek zil sesi ve flaşla ışık uyarısı, ürünün diğer özellikleri.

4) SEÇMENİN HAKKI
Yarasa Damga Elektronik Oy Kullanma Makinesi; görme engelli, az gören, okuma yazma bilmeyen, spastik engelli ya da fiziki engeli bulunan vatandaşların seçmen sandıklarında en doğal haklarından yararlanabilmelerini sağlıyor. Cihaz, seçmeni sesli anonslarla yönlendirip partilerin, parti başkanlarının ve bağımsız adayların isimlerini otomatik olarak bulup sesli olarak okuyor. Seçmen oy vereceği partiyi duyduğunda ‘onay’ butonuna basıyor ve mühür o partinin altındaki çemberin merkezine otomatik olarak basılıyor.

5) TEK TUŞLA BÜYÜTME
Kapsys SmartVision cep telefonu, az görenler için. Fiziksel tuş takımı sayesinde fatura, restoran mönüsü, kitap gibi dokümanları ekrana büyüterek, farklı renk ve kontrastlarla görülebilecek şekilde tek tuşla getiriyor. Ayrıca tek tuşla numara çevirme, kişiler ve kayıt bölümlerine ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

İş imkânı
İş arayan engelli adaylarla engelli aday arayan firmaların 10.00-17.00 saatlerinde bir araya gelebildiği fuar, bugün ve yarın ziyaret edilebilir. Engelsiz Yaşam Fuarı, Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nin 11. Hol’ünde.engelsizyasamfuari.com

BAKMADAN GEÇME!