Davete bile giyilecek mayolar

Güncelleme Tarihi:

Davete bile giyilecek mayolar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 15:49

Arzu Sabancı, mağaza zinciri Koton için üçüncü kez koleksiyon hazırladı.Bu kez plaj modası da radarında. Sabancı’yla sezonun stil kodlarını konuştuk.

Haberin Devamı

Sizi bir tasarımcı olarak iyiden iyiye benimsedik. Ama ilk defa bir plaj koleksiyonuyla karşımızdasınız. Bu yeniliğin sebebi nedir?
- Tamamen bir plaj koleksiyonu olarak tanımlayamayız aslında. Mottomuz, ‘Yaz stili hem tatilde hem de şehirde’. Koleksiyonumuz toplamda 68 parçadan oluşuyor. Bu tasarımların 20’sini beachwear kapsülümüz için hazırladık. Koleksiyonumuz iki ana tema ve bir de kapsüle sahip. İlk temamız yaz renklerini ve desenlerini bir araya getiren ‘Gökkuşağı’ teması. İkinci temamız ise 60’ların geri dönüşünü simgeleyen, siyah ve beyazın hâkimiyetine fuşyanın da eşlik ettiği puantiye teması. Koleksiyonumuzun genel ruhuna uygun kalarak hazırladığımız beachwear kapsülümüzü de yine puantiyelerin, sezonun trendi fırfır ve volanların yer aldığı tasarımlardan oluşturduk. Tasarımlarımızın bir diğer özelliği ise mayo olarak hazırladığımız modellerin dilerseniz şık bir gece parçasına dönüşebilecek kadar güçlü kumaş ve modellere sahip olması. Koleksiyonun her bir parçası benim kendi moda zevkimi ve ruhumu yansıtıyor. Hem çok benimsediğim hem de gardırobumda geniş yer açtığım tasarımların koleksiyonu oldu.
Jean’lerim vazgeçilmezlerim
◊ Desen ve kesim olarak koleksiyonun yapısı dinamik. Hedeflediğiniz bir yaş aralığı var mı?
- Hem şık giyinmek hem de giydikleriyle kendini rahat hissetmek isteyen tüm şehirli kadınları hedefledik. 16 yaşındaki genç kızlardan başlayarak stili genç ve dinamik, trendleri takip eden, her yaştan kadının taşıyabileceği tasarımlarımızın bulunduğu bir koleksiyon bu.

Davete bile giyilecek mayolar


◊ Tarzınızı nasıl tanımlarsınız?
- Günlük yaşantımda spor-şık giyinmeyi tercih ediyorum. Klasik parçaları, modern tasarımlarımlarla, çok şık modelleri ise spor tarzdaki tasarımlarla yumuşatmayı seviyorum. Hayatın her alanında olduğu gibi bence stilde de denge çok önemli. Giydiğiniz her parçanın çok özel veya abartı olması yansıtmak istediğiniz stili gölgeleyebiliyor. Davetlerde sade ve zarif bir şıklık yakalmayı tercih ediyorum. Benim hem günlük hayatımda hem de davetlerde en sık tercih ettiğim parçalar; pantolonlarım. Kalıbı iyi pantolon ve jean’lerim gardırobumun vazgeçilmez parçalarıdır. Birkaç yıldır spor ayakkabıyla da şık olunabileceğini kanıtlayan sneaker modelleri de vazgeçemediklerim arasında.
◊ Henüz yaz alışverişine çıkmayanlar için tüyolar isteyelim sizden... Sezonun olmazsa olmazları neler?
- Bu sezonun anahtar parçası tek parçayla zahmetsiz şıklık sunan elbiseler oldu bence. Uçuşan kumaşlar, rahat modeller ve çiçek desenleriyle sezon gardıroplarında en çok yer alacak parçalar elbiseler olacak. Biz de koleksiyonumuzda bu tarz elbiselere yer verdik. Benim için her sezonun modası, kesimi ve kumaşı güzel pantolonlar da yine ilkbahar-yaz döneminin ve koleksiyonumuzun öne çıkan parçaları arasında yer alıyor. Sezona genel olarak baktığımızda renk ve desenler açık ara bir farklılık ortaya koyuyor. Siyah-beyaz her dönemin vazgeçilmezi olsa da bu yaz renkli bluz ve gömleklerin de gardıropların anahtar parçaları arasında yer alacaklarını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Koton’la özel bir sinerji yakaladık. Yola çıkarken modada ulaşılabilir lüksü yaşatmayı amaçlamıştık, üçüncü sezon da yine aynı çizgide ilerliyoruz. Bu koleksiyondaki en çarpıcı yeniliğimiz ise beachwear kapsülümüz oldu. 20 farklı tasarımla plaj modasını da radarımıza aldık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!