Bütün etkinlikler herkese açık ve ücretsiz! Hayatı kadın yazar

Güncelleme Tarihi:

Bütün etkinlikler herkese açık ve ücretsiz Hayatı kadın yazar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2019 11:10

Kadın yazar ve şairleri destekleme amacıyla yola çıkan ve cinsiyete dayalı ayrımcılık biçimlerini yazı üstünden sorgulayan ‘Kadın Yazısı Festivali’nin ikincisi çok dolu bir programla başladı. ‘Aslında’ temasıyla 24 Kasım’a kadar sürecek festivalde yerli-yabancı 60’a yakın konuşmacı var.

Haberin Devamı

Kadın Yazısı Festivali’nin ikincisi ‘Aslında’ temasıyla dün başladı, 24 Kasım’a kadar sürecek. Bütün etkinliklerin herkese açık ve ücretsiz olduğu festivalde simultane çeviri de yapılıyor. Festivalin amacı, cinsiyeti ‘yazı’ odağında tartışmaya açmak, cinsiyete dayalı ayrımcılık biçimlerini bu odaktan hareketle sorgulamak, hem tanınmış hem de adları yeni duyulmakta olan kadın yazar ve şairleri desteklemek ve yine ‘yazı’dan hareketle uluslararası bağlar kurmak...

Dördü yurtdışından 60’a yakın konuşmacının katılımıyla panel, söyleşi, performans ve şiir okumaları dahil olmak üzere pek çok etkinliğin düzenlendiği adresler Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin (MSGSÜ) Fındıklı ve Bomonti kampüsleri, Kadın Eserleri Kütüphanesi, Pera Müzesi ve Karşı Sanat. Aynı zamanda Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Karşı Sanat’ta 16 sanatçının katkılarıyla hazırlanan iki sergi bulunuyor. Goethe-Institut Istanbul tarafından yürütülen ‘LiteraTür’ projesinin 2019 yılı Kasım ayı teması ‘Kadınlar’ın tanıtımı da festival kapsamında gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Dört kavrama odaklanıyor

Festivalin dört günü, dört kavramı genel tema etrafında konuşmaya ayrılmış durumda. ‘Aslında Beden’ başlığı bugün konuşulacak ve cinsiyet, aşk, aile, şiddet konuları ele alınacak. Yarınki ‘Aslında Yuva’ başlığının konuları ev, kent, doğa, göç. Her iki gün için de adres, Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi.

Önümüzdeki hafta sonu gerçekleşecek konuşmalar içinse yer MSGSÜ Bomonti Konferans Salonu. 23 Kasım Cumartesi gününün teması ‘Aslında Sır’; hakikat, yalan, tahakküm ve linç konularına eğilecek. 24 Kasım Pazar günüyse ‘Aslında İtiraz/İsyan’ başlığı altında ifşa, direniş, dayanışma konuları üzerinde durulacak.

Bugün ve yarınki program burada, diğer bilgiler kadinyazisi.com’da...

‘Beden’ ve ‘yuva’ üzerine konuşmalar

Bugünün teması: ‘Aslında Beden’

◊ Şiddeti Dillendirmek: Mine Söğüt-Niyazi Zorlu-Zehra Çelenk, Moderatör: Süreyya Karacabey, 12.00-13.30

◊ Beden ve Şiir I: Nur Alan-Zeynep Arkan-Mihrap Aydın, Moderatör: Asuman Susam, 14.30-16.00

Haberin Devamı

◊ Beden ve Şiir II: Birhan Keskin-Zeynep Köylü, 16.30-17.30

Bütün etkinlikler herkese açık ve ücretsiz Hayatı kadın yazar

Yarının teması: ‘Aslında Yuva’

◊ Muhtemel Yuvalardan Sızanlar: Deniz Gezgin-Gamze Arslan-Banu Özyürek, Moderatör: Sevcan Tiftik, 12.00-13.30

◊ Çocuk Edebiyatı ve Yuva: Burcu Aktaş-Gökçe Ateş Aytuğ-Sema Aslan, Moderatör: Nilay Yılmaz, 14.30-16.00

◊ Söyleşi ve Okuma Etkinliği: Marina Warner-Özge Lena, 16.30-17.30

Bütün etkinlikler herkese açık ve ücretsiz Hayatı kadın yazar

Her iki günde de etkinlikler Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi’nde.

Â

Bütün etkinlikler herkese açık ve ücretsiz Hayatı kadın yazar

 

 

  

BAKMADAN GEÇME!