Diriliş Ertuğrul 43. son bölümde büyük baskın! - izle

Güncelleme Tarihi:

Diriliş Ertuğrul 43. son bölümde büyük baskın - izle
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 22:20

Televizyon dünyasının en çok izlenen dizilerinden Diriliş Ertuğrul, 43. bölümü 27 Ocak Çarşamba akşamı ekrana geldi. Fenomen dizide yine heyecan doruktaydı. Peki; Diriliş Ertuğrul 43. bölümünde neler yaşandı? Merak edilenler haberimizde…

Haberin Devamı

TV izleyicileri tarafından en çok izlenen diziler arasında yer alan Diriliş Ertuğrul, 20 Ocak Çarşamba akşamı yayınlanan 42. bölümüyle yine izleyenleri ekran başına kilitledi. İlgiyle takip edilen dizinin takipçileri şimdi de yeni bölümü merakla beklemeye başladılar.

Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Uğur güneş ve Didem Balçın gibi ünlü isimlerin paylaştığı Diriliş Ertuğrul, gerek oyuncu kadrosu ile gerek tarihin gerçeklerini anlatan konusu ile ekranların en çok izlenen dizisi oldu. Reytinglerde zirvede yer alan tarihi diziye Gazi Üniversitesi Öğrencileri tarafından “yılın en iyi dizisi, senaryosu ve yönetmeni” ödülleri layık görüldü.

Peki; Diriliş Ertuğrul 43. bölüm fragmanı yayınlandı mı?, Diriliş Ertuğrul 43. bölümde neler olacak?, Diriliş Ertuğrul 42. Bölüm hangi gelişmelerle ekrana gelecek?

Haberin Devamı

Bu soruların cevabını Diriliş Ertuğrul 43. bölümünde öğrenemeyecek olsak da önemli ipuçlarını fragman sayesinde öğrenebileceğiz. Yeni bölüm fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 43. BÖLÜM İZLE

Tuğtekin, sürpriz bir şekilde obaya geri dönerek her şeyi açıklar. Bu açıklama ile iki oba arasında yıllardan beri süre gelen küslüğü, kırgınlıkları ve kavgaları noktalayacaktır. Oba’da huzur hakim olmuştur. Kayı ve Dodurga boyları arasında yaşanan bu barışma Noyan’ın bütün palanını suya düşürür.

Yapılan gizli planları öğrenen Ertuğrul’un bundan sonraki hamlesi bakalım ne olacak? Noyan’ın mekanına baskın yapılır. Bakalım baskın sonucunda bizi hangi sürprizler bekliyor.

Ertuğrul, kervansarayda kimlerle görüşecek? Ertuğrul ile görüşmeye gelen kişinin beraberinde getirdiği emanet nedir?

Gelen kişi Ertuğrul’dan hangi konuda yardım ister? Noyan’ı şaşkına çevirecek olay nedir? Ertuğrul obaya kimi getirecek? Tüm bu soruların cevabını bu akşam ekranlara gelen Diriliş Ertuğrul 43. Bölümünde bulabilirsiniz.

Diriliş Ertuğrul 43. son bölümde büyük baskın - izle

Haberin Devamı

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 42. BÖLÜM ÖZETİ

20 Ocak Çarşamba akşamı yayınlanan Diriliş Ertuğrul 42. bölümde Ertuğrul ve Alpleri, Karabek ve Tangur ile karşılaşırlar. Kılıcını çeken Ertuğrul, Moğolları bir bir kılıçtan geçirirken, Alpleri de canlı tek bir Moğol askeri kalmayana dek savaşırlar. Ertuğrul, kaçan Karabek'in peşine düşer. Tangut'ta Ertuğrul'u takip eder. Karabek yakalanmıştır. Ertuğrul onu konuşturmak ister ancak tek kelime etmeden Karabek ölür. 

Ertuğrul obaya döndüğünde, Korkut Bey, Hayme hatun ve diğerleri Goncagül'ü istemeye gitmiştir. Ertuğrul onları sofrada bulur. Gündoğdu'ya Goncagül'ü isterler. Gümüştekin ise planlarının gerçekleşmesinden memnundur ve büyük bir sevinçle kızı Goncagül'ü Gündoğdu'ya verir.

Haberin Devamı

Ertuğrul, Artuk be ile görüşmeye gider ve Aksakallıların selamını getirdiğini söyler. Ardından Ertuğrul ile Artuk bey yola çıkarlar. Bu sırada Noyan, Tankut'la birlikte Karabek'in yerini Ertuğrul'un nasıl öğrendiğini merak etmektedirler. İçlerinde bir hain olduğundan şüphelenen Noyan, bunun kim olduğunu bulmak için araştırma içerisindedir.Aksakallılar toplanmıştır. “Bizim için dünyada tek bir Türk kalsa bir devlet vardır” derler. Nizamı Alem için can vermek, şehit olmak ister diye sorulduğunda herkes elini kaldırır. Şehadet şerbetini içeceklerdir.

En iyi savaşçılarını seçecekler, işaret geldiğinde Moğollara saldıracaklardır. “Gazanız mübarek ola, fethiniz bol ola” diyerek herkesi gönderirler ancak Ertuğrul hariç. Süleyman Şah’ın oğluna ahvalin çok çetin olduğunu söyler ak sakallı. Ertuğrul “eğer bir diriliş başlayacaksa evvela aklımızı ve gönlümüzü geri kazanmalıyız” der. Ertuğrul, Bizans’ın yakınında bir yere gönderilecektir.

Haberin Devamı

Gündoğdu’yla söz kesen Goncagül, babası ve Aytolun’la durum değerlendirmesi yapmaktadırlar. Korkut bey’in ölümünü beklemekte olan üçlü, Sadettin Köpek’ten gelen destekten bahsederler. Bu desteği karşılıksız yapmayacak olan Sadettin Köpek ve Gümüştekin’in ortak isteği Ertuğrul’un canıdır.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİNİN KONUSU

13. Yüzyıl… Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu.

Haberin Devamı

Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu. Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar onun en büyük düşmanlarıydı.

Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu.

BAKMADAN GEÇME!