Ayın burcu: Yay

Güncelleme Tarihi:

Ayın burcu: Yay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2012 10:40

Burçlar Kuşağının (Zodyak) dokuzuncu burcudur. Yüksek seviyede mental algılama, din, genel eğitim ve öğrenimi sembolize eder. Sloganları "Ben görüyorum" dur.

Haberin Devamı

YAY BURCU

22 Kasım - 21 Aralık
Yönetici gezegen Jüpiter / Değişken / Ateş

Şanslı…
Yay burcu insanları için dürüstlük ve açık olmak önem taşır. Bu burcun insanları özgürlüğüne ve bağımsızlığına düşkün olurlar. Bu burcun insanları uygulama hevesi ile doludurlar, açık ve çabuk dostluk kurabilen insanlardır. Hedeflerine güçlü ve pozitif düşünceleri ile ulaşırlar. ‹yimserlik ve idealistlik sembolüdürler. Onların ilginç bir şansı vardır ve buna aşırı güvenirler, bu şanslarının onları hiç terketmeyeceğini düşünürler. Yardıma ihtiyaçları olduğunda bu onlara kendiliğinden gelir, bazen son dakikada bile yardım alırlar ve böylelikle olayları veya problemleri çözümlerler.

Sorumlu…
Yay burcu insanları doğuştan sorumluluk hisleri ile doğarlar ve bu sorumluluk ne olursa olsun üstlendikleri zaman onu taşıyabilen kişilerdir. Hem toplumun refahı, hem de kendi düşünceleri doğrultusunda sorumluluk hissederler. Yay burcu insanı eğitimsizse genel kültürünü geliştirir. Temel bilgiler, güncel konular, yeni fikirler ve düşünceler hakkında bilgisi olur. Bu burcun insanları genel çevre ve kendi çevrelerindeki insanları dürüst, adaletli ve yardımsever davranırlar. Genelde çevrelerinde uyumlu ve sayılan birisi olarak tanınırlar ve tanınmak isterler.

Haberin Devamı

Aceleci…
Çevreden etkilenirler. Fakat bunu çok iyi gizleyebilirler. Bir yay insanı dar bir çevrede ise mutaasıp ve dar görüşlü olacaktır, bu yüzden geniş bir çevreye ihtiyaç duyarlar. ‹dealist ve muhafazakar insanlar olmalarına karşın genelde çok az yay insanı bir konunun, felsefenin, dini görüşlerin veya dogmatikliğin körü körüne fanatiği olur. Risk almasını severler konuşmalarında doğru ve açık olduklarından düşüncelerinde ve davranışlarında yapmacıklığa yer yoktur. Aceleci ve sabırsız davranabilirler, bu yüzden de yaşamlarında yanlış atılmış adımlar çoktur. Buna karşın sezgisel düşünce sistemleri vardır. Bu onlara olabilecek olayları önceden bilmelerini veya sezinlemelerini sağlar.

Korkusuz ve inatçı…
Bir yay insanı ile beraber olmayı düşünüyorsanız gerçekleri duymaya hazır olmalısınız. Yay burcu insanları düşmanlarına karşı acımasız olur ve elinden geleni yapmadan rahat etmeyecektir. Bu burcun insanlarında geri adım atmak diye birşey yoktur onlar özellikle de kendi korkuları varsa üstüne gitmekten kaçınmazlar. Sırf bu yüzden beraberlerindeki insanlara bile aldırmazlar. Eğer bunu yapmazlarsa depresif, çekilmeyen birisi olurlar. Bu davranışlarını bir hobi gibi görmek onlarla beraber olan kişiler için en iyisidir. Yay insanlarının kötü huyları ise çok dik kafalı, inatçı ve birden fazla işle uğraşmak istemeleridir. Yay insanları medeniyetin gelişiminde insanın davranış ve düşüncelerinin nedenli önemli olduğunun bilincindedirler. Bu da onların her konuyla ilgilenmelerinin ve meraklarının nedenidir. Başka insanların cesaret bile edemeyeceği konular ve olayların içine girmekten hoşlanırlar. Bu davranışları onlar için çok normaldir, bunu yaparken bile her şey normalmiş gibi davranırlar. Bunun en büyük sebebi ise şanslarına çok fazla güvenmelerindendir. Gezip görmek, seyahat etmek, dış ülkelerle bağlantıda olmak onların sevdiği şeylerdir. Onları bazen ev kuşları olarak görürsünüz. Bu da kendilerini iyi hissetmediklerinin bir belirtisidir. ‹lginç bir yönleri daha vardır o da zaman kavramlarının çok geniş olmasıdır.

Haberin Devamı

SaÄŸlık ve ötesi…   Â
Bacaklardaki damarlardan bazıları, siyatik sinirleri, kalçalar, bacak üstleri, bacak üstü ve kalça kemikleri ve vücudun organ sistemi (bademcikler, ciğerler, dalak ve böbrekler gibi) ile ilgilidir. ‹nsan yaşamının oluşum yıllarını  temsil etmektedir. Taşları genel olarak Safir ve Turkuaz, metalleri kalay ve teneke, uğurlu sayısı 3, genel rengi, siyah, mor ve lacivert, günü Perşembe, hayvanları köpek, at ve boğa, kartal ve tavuskuşudur

Astronomik Yay…
Yay takım yıldızının şekli ismine uyan bir görüntüdedir. Yay takımyıldızı daha çok bir zarfı andırır. Astronomik olarak Samanyolu’nda 17h 40m ile 20h 25m Batı boylamları arasında ve - 12° güney alçalımı (enlemi) ile - 45° güney alçalımı arasında yer almaktadır. Yay takım yıldızının en parlak yıldızı Epsilon ve Sigma Sagittarii'dir. Bu takımyıldızın büyük bir bölümü Zodyak'ın dışında kalır. Tamamlandığında şekli daha karmaşık bir hal alır. Yay takımyıldızı, Samanyolu'nda M17 - Omega Nebula ile kolayca ayırtedilebilir. Lambda Sagittarii M8 - Lagoon Nebula ile M20 - Trifid Nebulası yakınında 6. büyük yıldızdır. Takımyıldız Belirgin 8 yıldızın birleşimiyle şekillenmiştir.

(1) Gamma Sagittarii LUSHABAOR NASH.Â
(2) Delta Sagittarii KAUS MERIDIONALIS.
(3) Lambda Sagittarii KAUS BOREALIS.
(4) Phi Sagittarii
(5) Sigma Sagittarii NUNKI.
(6) Tau Sagittarii
(7) Zeta Sagittarii ASCELLA.
(8) Epsilon Sagittarii'dir KAUS AUSTRALIS.
Yay takım yıldızı dış bölümleri ile birlikte zodyakın etkileyici ve büyük takımyıldızlarının arasında yeralır.

Haberin Devamı

Mitolojik Yay…

Yay takımyıldızı ismini mitolojik bir varlık olan "Centaur" yani yarı at yarı insan varlıkların en önemlisi ve başı olan Sagittarius'dan almıştır. Bazen bu takımyıldız Centaur olarak da isimlendirilir. Centaur'lar ilginç vücut yapılarının yanısıra bilgelikleri ve sarhoşlukları ile de bilinirlerdi. Eski Yunan'da Sagittarius'un Oğlak - ayaklı bir tanrı olan Pan ve Muses'in hemşiresi Eupheme'in oğlu olan becerikli Okçu, Centaur Crotus'u temsil ettiğine inanırlardı. En büyük ve en ünlü Centaur olarak kabul edilen ve Asclepius, Jason ve Achilles gibi bir çok mitolojik kahramanı eğiten Cheiron önemliydi . Cheiron, Heracles'in attığı okun kaza ile ona isabet etmesi sonucu ölmüştü. Yay burcu değişkendir ve ateş grubundandır. Yönetici gezegeni Jüpiter olarak kabul edilmiştir. Jüpiter Mitolojide Zeus ile eş anlamdadır. Tanrıların kralı olarak bilinir. Homer, Jüpiter'i "hem Tanrı'nın hem de insanın kudretli babası" olarak tanımlar. Yay'ın doğası sıcak, pozitif ve kuru'dur. Bu niteliklerini 22 Kasım ile 21 Aralık arasında doğanlara daha çok verdiğine inanılır. Eski Çin'de, yay, "Azure Dragon" olarak adlandırılan büyük bir takımyıldızın parçası olarak biliniyordu. Daha sonraları da "At Adam" anlamında "Jin Ma" olarak isimlendirildi. Araplarda ise bu takımyıldız iki bölümde değerlendirilmişti. Birinci bölüm "Al Na'am al Warid" yani "Giden Devekuşu" ve diğer bölümü de "Al Na'am al Sadirah" yani "Dönen Devekuşu" olarak adlandırılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!