Astroloji âleminin kraliçesi Demir Leydi

Güncelleme Tarihi:

Astroloji âleminin kraliçesi Demir Leydi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 14, 2013 00:00

Geçen günlerde aramızdan ayrılan Margaret Thatcher, doğum haritasındaki baskın özelliklerle, astroloji öğrencilerinin en sık kullandığı örneklerden biriydi.

Haberin Devamı

O bir Terazi: Burcu veya yükselen burcu Terazi olan pek çok politikacı tanıyoruz. Turgut Özal, Mahatma Gandhi, Bill Clinton, Papa II. Jean Paul ve Thatcher... Estetik yönleri kuvvetli olan Teraziler iletişimi de bir sanat haline getirirler. 7’den 70’e herkes tarafından takdir edilme arzuları onları sonunda iyi bir iletişimci ve siyasetçi yapar. Thatcher’ın partiler, gruplar, sendikal faaliyetler alanında yer alan pek çok gezegeni Terazi burcunda yer alıyor. Bu gezegenlerin arasında Mars’ın da bulunması, ikna gücüyle savaştığını ele veriyor.
Ay burcu Aslan: Ay burcumuz, bizi en mutlu eden noktayı simgeler. Uluslararası alanda konumlanmış, Aslan burcundaki Ay ise, Demir Leydi’nin kendini sahneye atıp göstermekten, tüm dünyanın yönetimine katılmaktan ne kadar mutlu olduğunu anlatıyor.
Yükselen burcu Akrep: Thatcher, yükselen burcu Akrep’in getirdiği sembollerle, sert, dayanıklı ve kendinden taviz vermeyen bir imaj çizmişti. Sabit, derin ve tuttuğunu koparan bir kişilik. Yükselen burcunun tam üzerinde bulunan Satürn ise bu özellikleri kuvvetlendirmiş. Yavaş gezegenlerden Satürn, sorumluluğu, ağırlığı, yalnızlığı ve yeraltındaki ağır madenleri simgeler. Sembolizmin Thatcher’a hediyesiyse, yıllar boyu ‘Demir Leydi’ lakabıyla anılmak oldu. Satürn gibi yıkılmaz, soğuk ve demir gibi dayanıklı bir Leydi... Mars ve Satürn’ün uyumu, oldukça hırslı ve zaman zaman kendini ilişkileri için yıpratan bir lider olduğunu bizlere açıkça gösteriyor. O dönem için radikal sayılabilecek sağ politikaları taviz vermeden uygulaması hep bu Satürn’ün işleri.
Satürn, yaklaşık 29-30 senedebir aynı burca gelir, bir döngü tamamlanır. Kendimizi 29 yaÅŸ, 58 yaÅŸ ve 87 yaÅŸ dönemlerinde iki sene boyunca test altında hissederiz. Adeta hayata ne kadar baÄŸlı olduÄŸumuz sınanır. Thatcher, üçüncü Satürn döngüsü sırasında hayata veda etti ve aramızdan ayrıldı, mekânı cennet olsun.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!