Hafta sonu 4 derbi var

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu 4 derbi var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 13:51

Hafta sonunda Fenerbahçe-Galatasaray maçı heyecanının yaşanacağı Türkiye'de, bu müsabaka dışında Spor Toto Süper Lig'de bir, PTT 1. Lig'de ise 2 derbi daha oynanacak.

Haberin Devamı

Profesyonel liglerde bu hafta oynanacak maçlar içinde futbolseverlerin sonucunu merakla beklediği Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin yanı sıra Gençlerbirliği-Osmanlıspor, Altınordu-Göztepe ve Adana Demirspor ile Adanaspor hafta sonu puan mücadelesi verecek.

FENERBAHÇE-GALATASARAY
Hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica'yı yenerek bu sezon ilk galibiyetini alan Galatasaray'la dün UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax'ı yenerek hanesine ilk 3 puanını yazdıran Fenerbahçe, 25 Ekim Pazar günü saat 19.00'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda puan mücadelesine çıkacak.

Hafta sonu 4 derbi var

Ligde 9. haftaya girilirken aynı puana sahip takımlardan Galatasaray, averajla ikinci sırada yer alırken, Fenerbahçe üçüncü sırada bulunuyor.

Diğer derbiler
Spor Toto Süper Lig'de bu derbinin dışında iki Ankara ekibi Gençlerbirliği ile Osmanlıspor da yarın karşılaşacak. Yıllardır Ankaragücü-Gençlerbirliği derbilerine alışık olan Ankaralılar, bu sezon Süper Lig'e dönen Osmanlıspor'un, Gençlerbirliği ile yapacağı mücadeleyi takip edecek. 2009-2010 sezonundan sonra bu yıl birbirlerine rakip olan iki ekip, bu sezon 7. kez aynı anda ligde yer alıyor. İki ekibin 13. Süper Lig randevusu yarın saat 16.00'da Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak.

ALTINORDU-GÖZTEPE
İzmir'de derbi denilince ilk akla gelen Göztepe-Karşıyaka rekabeti bu sezon 11. haftada yaşanacak. O mücadeleden önce yarın saat 15.30'da İzmirli ekipler Altınordu ile Göztepe, Atatürk Stadı'nda taraftarlarının karşısına çıkacak. Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın iki takım taraftarının maçı yan yana izlemesi teklifi, İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından kabul edilmedi.

Hafta sonu 4 derbi var

Karşılaşmayı açık tribünden takip edecek Göztepeli taraftarlar şimdiye kadar 9 bin 78 passolig kartı aldı. İzmirli ekipler içinde en fazla satışı yapan sarı-kırmıızlı ekibin ardından diğer İzmirli Karşıyaka, 7 bin 365 kart satarken, Altınordu'nun ise bin 420 kart satışı bulunuyor.

ADANASPOR-ADANA DEMİRSPOR
Bu yıl üst üste 4. kez aynı ligde mücadele eden Adana Demirspor ile Adanaspor yarın saat 18.30'da 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda karşılaşacak.

Adana'yı PTT 1. Lig'de temsil eden iki ekip Adana Demirspor ile Adanaspor 1973-1974 sezonundan 1983-1984 sezonuna kadar Süper Lig'de mücadele etti. Süper Lig'de 26 kez birbirlerine rakip olan iki ekip son 4 sezondur aynı ligde yer alıyor. PTT 1. Lig ekipleri içinde 31 bin 910 Passolig kartı bulunan Adana Demirspor, ligde en fazla kartı olan ekip konumunda.

Hafta sonu 4 derbi var



Kart satışında Süper Lig'den bir çok ekibi geride bırakan Adana Demirspor, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Torku Konyaspor, Trabzonspor ve Bursaspor'dan sonra Türkiye genelinde en fazla kart satışı olan ekip durumunda yer alıyor. Adana Demirspor'un rakibi Adanasporlu taraftarlara ait kart sayısı ise 9 bin 541.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!