Galatasaray:1 Fenerbahçe:0 / Kupa Galatasaray'ın... (Maç özeti)

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray:1 Fenerbahçe:0 / Kupa Galatasarayın... (Maç özeti)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 19:26

Galatasaray, Fenerbahçe’yi Antalya’da Podolski’nin golüyle 1-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası’nı üst üste 3’üncü kez toplamda ise 17’nci kez kazandı. Galatasaray bu şampiyonlukla Avrupa kupalarına gitme hakkını da elde etti. Sarı kırmızılıların cezasının 2 yıla çıkma ihtimali ortadan kalktı. Fenerbahçe'de Ba'nın bir kafa şutu direkten dönerken, maç bittikten sonra hakeme itiraz eden Nani, kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

Futbolda bu yıl 54'üncüsü düzenlenen Türkiye Kupası'nda Galatasaray mutlu sona ulaştı.  Spor Toto Süper Lig'de bekleneni veremeyerek sezonu 6. sırada bitiren Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finalinde, son haftalarda şampiyonluğu kaçıran Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi  Sarı-kırmızılı ekip, Antalya Stadı'nda yapılan müsabakanın 30. dakikasında Podolski'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Mücadelenin son düdüğüne kadar üstünlüğünü koruyan Galatasaray, sahadan galip ayrılarak, 54. Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.Galatasaray, son iki sezonda kaldırdığı Türkiye Kupası'nı arka arkaya 3. kez müzesine götürdü.      


Stat:
Antalya
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar
Galatasaray: Muslera, Semih Kaya, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak (Dk. 89 Linnes), Sinan Gümüş (Dk. 65 Sabri Sarıoğlu), Sneijder (Dk. 46 Chedjou), Yasin Öztekin, Podolski
Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı (Dk. 79 Gökhan Gönül), Kjaer, Ba, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 68 Markovic), Volkan Şen, Nani, Van Persie (Dk. 46 Fernandao) Gol: Dk. 30 Podolski (Galatasaray)
Kırmızı kart: Nani (Maç bittikten sonra) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 37 Alper Potuk (Fenerbahçe), Dk. 37 Muslera, Dk. 61 Semih Kaya, Dk. 70 Hakan Kadir Balta, Dk. 72 Yasin Öztekin, Dk. 90+2 Sabri Sarıoğlu ve Selçuk İnan

Haberin Devamı



Galatasaray:1 Fenerbahçe:0 / Kupa Galatasarayın... (Maç özeti)


MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI
13. dakikada
Podolski'nin ceza alanı dışı sağ çaprazında yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşta topun başına Sneijder, Selçuk İnan ve Podolski geçti. Bu üçlünün organize kullandığı serbest vuruşta topu önüne alan Podolski sol ayağıyla sert bir şut çıkardı, ancak kaleci Fabiano topu çelmeyi başardı.
30. dakikada Emre Çolak'ın sağdan kullandığı kornerde altıpas önüne düşen topu Denayer kafayla içeri çevirdi. Kale sahasında bulunan Podolski, arka direkte uygun durumda kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

Haberin Devamı

62. dakikada Nani'nin soldan kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera, kale sahasına gelen topu yumrukla uzaklaştırmak istedi ancak meşin yuvarlak kısa düştü. Burada bulunan Ba'nın, seken topa kafayla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak iki direğin birleştiği yere çarparak, oyun alanına döndü, Podolski tehlikeyi uzaklaştırdı.     
65. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağdan ortaladığı topta Fenerbahçe savunması bir anlığına duraksarken, altıpas önünde uygun durumda kalan Denayer, meşin yuvarlağa kafayı vurdu ancak kaleci Fabiano, son anda topu tokatlayarak kornere çeldi.      
90+3. dakikada topla sağdan ceza alanına giren Nani'nin ortasında savunmadaki Chedjou ters bir vuruş yaptı ancak kaleci Muslera, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.      

Galatasaray:1 Fenerbahçe:0 / Kupa Galatasarayın... (Maç özeti)

FENERBAHÇE'Yİ 5. FİNALDE DE YENMEYİ BAŞARDI

İki ekip 54 yıllık kupa tarihinde 5. kez finalde buluştu, hepsinde de gülen taraf Galatasaray oldu. Galatasaray, çift maçlı finallerde 1962-1963 sezonunda rakibini her iki müsabakada da 2-1 yenerek, 1964-1965 sezonunda 0-0'ın rövanşında 1-0 mağlup ederek, 1995-1996'da ise 1-0 kazandığı ilk maçın ardından rövanşta uzatma bölümünde 1-1 berabere kalarak kupaya uzandı. Sarı-kırmızılı takım, 2004-2005 sezonunda tek maç üzerinden oynanan finali ise 5-1 kazandı. Sarı-kırmızılılar, son karşılaşmadan da 1-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı


Galatasaray:1 Fenerbahçe:0 / Kupa Galatasarayın... (Maç özeti)


REKORLAR GALATASARAY'DA

Türkiye Kupası tarihinde rekorlar, bu sezonki şampiyon Galatasaray'ın elinde bulunuyor. Sarı kırmızılı ekip, kupada 22. kez final oynarken, 17. kez kupayı müzesine götürmeyi başardı. Galatasaray, Fenerbahçe ile arasındaki 107 yıllık rekabette ligdeki galibiyet ve gol sayısında geride kalsa da Türkiye Kupası'nda rakibine büyük üstünlük sağladı.  İki takım arasında Türkiye Kupası'nda oynanan 26 maçtan 13'ünü Galatasaray, 3'ünü Fenerbahçe kazandı, 10 maç da berabere sonuçlandı. Kupada Galatasaray 42, Fenerbahçe ise 29 gol attı.      

Galatasaray:1 Fenerbahçe:0 / Kupa Galatasarayın... (Maç özeti)


11 KEZ GALATASARAY, 4 KEZ FENERBAHÇE TURU GEÇTİ
Galatasaray ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası tarihinde beşer kez final, yarı final ve çeyrek finalde eşleşti. Kupa serüveninde 11 kez sarı-kırmızılılar, 4 kez sarı-lacivertliler tur atladı. Bu arada rakipler arasındaki kupa maçlarında tur atlayan takım 2 kez penaltılarla, bir kez uzatma bölümünde, bir kez de gol averajıyla belirlendi.      

Haberin Devamı

FİNALLERİN EN ÇOK KAYBEDENİ FENERBAHÇE
Türkiye Kupası tarihinin en çok final kaybeden takımı olan Fenerbahçe, bir finali daha yitirdi. Kupada 16. kez finalde yer alan Fenerbahçe, sahadan 10. kez üzgün ayrılmak zorunda kaldı. 

FİNALLERDEKİ DERBİLERDE SİFTAHI YOK
Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 8. kez finalde derbi maçına çıktı ve hepsini kaybetti. Sarı lacivertliler, tarihinde kupa finalinde Galatasaray'a 5, Beşiktaş'a ise 3 kez yenildi.      

Galatasaray:1 Fenerbahçe:0 / Kupa Galatasarayın... (Maç özeti)

BU SEZON GALATASARAY'I YENEMEDİ
Fenerbahçe, bu sezon Galatasaray'la oynadığı 3. derbiyi de kazanamadı. Spor Toto Süper Lig'de rakibiyle Kadıköy'de 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, deplasmanda ise golsüz beraberliği bozamadı. Rakibine kupa finalinde 1-0 yenilen Fenerbahçe, sezonu Galatasaray'ı yenemeden kapattı.                   

Haberin Devamı

NANI MAÇTAN SONRA KIRMIZI KART GÖRDÜ
Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Luis Nani, maçtan sonra kırmızı kart gördü. Son düdükle berabere karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan'a giden Nani, itirazları sonucu önce sarı kartla cezalandırıldı. İtirazlarını kesmeyen Nani'ye Kalkavan ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi. Nani, saha içindeki kameraya doğru da giderek hakemleri göstererek serzenişte bulundu.      

36. DAKİKADA SAHA KARIŞTI
Karşılaşmanın 36. dakikasında iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. Fenerbahçe'nin kullandığı korner atışında Abdoulaye Ba, sarı-kırmızılıların kalecisi Fernando Muslera'ya faul yaptı. Hakem faul düdüğü çaldıktan sonra Muslera, Ba'nın üzerine doğru koştu. Bu arada Hasan Ali Kaldırım da Muslera'ya doğru koşarak, Uruguaylı kaleciyle tartışmaya girdi. Araya giren diğer futbolcular gerginliği yatıştırdı. Gerginlikten sonra hakem Mete Kalkavan, Fernando Muslere ve Alper Potuk'a sarı kart gösterdi.     

DEMİRÖREN'E TEPKİ
Galatasaray taraftarları, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e tepki gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile kupa töreni için kurulan platforma gelen Demirören, Galatasaray taraftarının ıslıklı protestosuyla karşılaştı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kısa süreli protestolarından sonra "Yeter Yıldırım Demirören" şeklinde tempo tuttu.

SÜPER KUPA MAÇI BEŞİKTAŞ İLE G.SARAY ARASINDA
Galatasaray, Türkiye Kupası'nı kazanarak, TFF Süper Kupa'da Beşiktaş'ın rakibi oldu. Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Türkiye Kupası'nın sahibi Galatasaray arasındaki TFF Süper Kupa maçı 11 Ağustos'ta oynanacak. Müsabakanın yapılacağı stat Türkiye Futbol Federasyonu tarafından daha sonra açıklanacak.

BAKMADAN GEÇME!