Hikmet Karaman: Finale hiç yakışmadı

Güncelleme Tarihi:

Hikmet Karaman: Finale hiç yakışmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 21:57

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Ziraat Türkiye Kupası finalini hurriyet.com.tr okurları için yorumladı. Karşılaşmanın son derece zevksiz ve temposuz geçtiğini vurgulayan Karaman, iki takıma da eleştiri yağdırdı.

Haberin Devamı

İLK 45 DAKİKA
Maçın başlangıcından Podolski'nin 31. dakikada attığı gole kadar Galatasaray'ın bu maça Fenerbahçe'den daha iyi hazırlandığını gördük. Sarı kırmızılılar, motivasyon, oyun disiplini ve konsantrasyon açısından çok daha iyi durumdaydı.

Bu sözlerimize örnek verecek olursak; 12. dakikada Galatasaraylı futbolcular ligde hiç görmediğimiz bir frikik varyasyonu yaptı. O kadar güzel bir organizasyon oldu ki, tek başına bu bile maça ne kadar iyi hazırlandıklarının göstergesidir.

Benim dikkatimi çeken diğer olay Pereira'nın durumu. Daha önceki her maçı çizgi kenarında, heyecanla ve son derece hakeketli bir şekilde izleyen Pereira bu sefer kulübede idi. Üstelik gayet sakin ve rahattı. Bu olay da iki takımdan hangisinin daha çok kupayı istediğinin bir başka göstergesi.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI
İkinci yarıda oyunun kontrolü tamamen Fenerbahçe'nin eline geçti. Galatasaray'ın hücumdaki oyuncuları fiziksel olarak çok düştü. Top tutamıyorlar. Fenerbahçe, bütün savunmasını orta sahaya çıkarıp hem ikinci topları aldı hem de rakibinin defansını ceza sahasının üzerinde tuttu. Fenerbahçe'nin bu noktada tek eksiği 3. bölge. Bu bölgede gerektiği kadar çoğalamıyorlar ve son vuruşlarda becerili değiller.

Galatasaray'ın Fenerbahçe'den kaptığı topları kontrataklarla iyi değerlendirmesi lazım ama bunu yapacak gücü yok.

Sonuçta bir kupa finaline hiç yakışmayan karşılaşmaya izledik. Bizim Galatasaray ile oynadığımız 0-0'lık yarı final maçı bile çok daha tempolu ve heyecanlıydı. Kazanan takım Galatasaray oldu. Tebrik ediyoruz.

BAKMADAN GEÇME!