F.Bahçe'den Taylor açıklaması

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçeden Taylor açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2009 12:12

Fenerbahçe Kulübü, oyuncusu Penny Taylor'un çıplak pozları hakkında açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklama şuı şekilde: Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın Avustralyalı oyuncusu Penny Taylor'un bazı medya organlarında yer alan fotoğrafları ve bu konuda yapılan haberler üzerine spor kamuoyunu bilgilendirme gereği görülmüştür.

Söz konusu fotoğraf, Olimpiyatlarda yarışan çeşitli ülkelerden birçok seçkin sporcunun da aktif katılımıyla gerçekleştirilen bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında çekilmiştir.

Proje tüm dünyada "0 beden hastalığı" olarak da bilinen Anoreksiya'ya karşı gençleri uyarmayı, bu hastalığa yakalananlara örnek olmayı hedeflemektedir.

Kulübümüzün transfer sürecinin başından beri, Taylor ile birlikte birçok başarılı olimpik sporcunun destek verdiği bu sosyal sorumluluk çalışmasından haberi vardır.

Günümüzde spor dünyasında bir çok örneğine rastladığımız bu sosyal bilinç çalışmasının, gerçeği kaynağından araştırıp öğrenmeden farklı anlamlar yükleyerek haber yapılması, gazetecilik etiğiyle bağdaşmamaktadır.

Haberin Devamı

Bu çalışmayı özünden farklı bir şekilde yansıtan ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren medya organlarının olaylara sadece magazin penceresinden bakmak yerine, haberin gerçeğini okuyucularıyla paylaşmalarının, gazetecilik ilkelerine daha uygun bir davranış olacağını belirtmek istiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!