Eskişehir'de ralli şöleni

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde ralli şöleni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2011 16:05

Eskişehir'de geçtiğimiz hafta sonu Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü ESOK'un organizasyonu ile gerçekleştirilen 2011 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 6. ayağı KYK Eskişehir Rallisi sona erdi.

Haberin Devamı

Cumartesi günü ESPARK AVM'den start alan ekipler, 2 gün süren 267 km'lik yarışın ardından, Pazar günü yine ESPARK AVM'de finişe ulaşmayı başardı. KYK, ESPARK ve BANAZ etaplarını 3'er kez geçen yarışmacılar, 130 km'lik özel etap mesafesi katetti. 53 ekibin kayıt yaptırdığı, 49 ekibin start aldığı KYK Eskişehir Rallisi'ni 40 ekip tamamlamayı başardı. Yağız Avcı - Bahadır Gücenmez ikilisinden oluşan Castrol Ford Rallye Team Türkiye ekibi Ford Fiesta Super2000'le Eskişehir'de zafere uzanan isim oldu. Yarış boyunca birincilik için mücadele eden Yağız Avcı - Bahadır Gücenmez ikilisiyle adeta savaşan, Bonus Parkur Racıng ekibi Burak Çukurova - Ünal Tezel, Skoda Fabia Super2000 ile sadece 8.8 sn farkla ikinciliği elde etti. Castrol Ford Rallye Team Türkiye'nin Ford Fiesta Super2000'li bir diğer ekibi Murat Bostancı - Onur Vatansever, ise şampiyonada üçüncü gelmeyi başardı. Super2000'le ilk kez asfaltta yarıştığı öğrenilen Murat Bostancı, kazandığı bir etapla en az rakipleri kadar asfaltta hızlı olduğunu gösterdi. Murat Bostancı ayrıca yarışın Genç Sürücüler Birinciliği'ni de kazandı.

Haberin Devamı

Bonus Parkur Racıng'in Gr.N Mitsubishi Lancer EVO9 ile yarışan ekibi Ercan Kazaz - Emire Cantürk, ralliyi genel klasmanda 4'üncü sırada tamamladı. Ercan Kazaz'ın kariyerindeki ilk bayan co-pilotu olan Cantürk ayrıca, "En İyi Bayan Co-Pilot" kupasının da sahibi oldu. KYK Eskişehir Rallisi'nin en hızlı bayan ekibiyse, Subaru Impreza STI ile yarışan Serpil Pak - Merve Hasbay ikilisi oldu.

İkiÇeker Ford Fiesta R2 ile, dört çekerle yarışan birçok rakibini geriden bırakan Castrol Ford Rallye Team Türkiye ekibi Orhan Avcıoğlu - Burçin Korkmaz, ralliyi genel klasmanda beşinci sırada tamamlarken, aynı zamanda İkiÇeker Kategorisi'nin de kazananı oldu. Orhan Avcıoğlu - Burçin Korkmaz ikilisi, Sınıf 6'yı da lider tamamladı.

KYK Yapı Kimyasalları, ESPARK Alışveriş Merkezi, Peugeot Banaz Otomotiv, Oscar Party Club ve Motto Magazin'in sponsorluğunda, Tepebaşı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi'nin desteğiyle organize edilen KYK Eskişehir Rallisi, başarılı organizasyonu, süratli ve keyifli etaplarıyla hem yarışmacıların hem de seyircilerin beğenisini kazandı. Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü ESOK'un Başkanı Nevzat Aslan; "Geçen yıl organize ettiğimiz ve ralli tarihine geçen Eskişehir Rallisi'nden sonra, bu yıl organize ettiğimiz ulusal ölçekli Eskişehir Rallimiz de başarılı bir organizasyona sahne oldu. Ralli camiamızın ortak emeğiyle organize ettiğimiz, çok güzel bir ralli oldu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!