‘Yeşil OSB’ Meclis’ten geçiyor

Güncelleme Tarihi:

‘Yeşil OSB’ Meclis’ten geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2023 07:00

AK Parti’nin Meclis Başkanlığı’na verdiği Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Yasa Teklifi’yle “Yeşil OSB” kuruluşuna olanak sağlanacak.

Haberin Devamı

Yeşil OSB projeleri, kredi ve teşvik uygulamasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca öncelikli değerlendirilecek. Seçim tatilinden önce çıkarılması planlanan teklifle madencilik kapsamında ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi tüketimini karşılamak amacıyla kurulacak yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisleri de altyapı tesisi sayılacak.

OSB planlama, kuruluş ve kamulaştırma süreçleri hızlandırılacak. Teklif ile yasaya “Yeşil OSB” tanımı ekleniyor. Yeşil OSB, kaynak ve enerji verimliliği, yalın üretim, endüstriyel atık işbirliği ve çevreye duyarlı uygulamaları ile öne çıkan çevresel, ekonomik, sosyal ve yönetimsel açıdan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca belirlenen kriterler kapsamında Türk Standartları Enstitüsü’nce (TSE) sertifikalandırılacak. Arsa satışları ise müteşebbis heyetin belirleyeceği ve şeffaflık ilkesi kapsamında yönetmelikte belirlenen ilkelere uygun gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!