Yerli doğal gaz onlara emanet... Komandolar göz açtırmıyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 13:23

Türkiye'nin yerli ve milli enerjisi Karadeniz doğal gazı bugün sisteme verilecek. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, jandarma komandoların koruduğu gaz işleme tesisinin kritik noktasında yayın yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye bugün yerli ve milli enerjisine kavuşuyor. Karadeniz'de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğal gaz Filyos'ta bulunan gaz işleme tesisine ulaştı. 

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk bölgeden notları aktardı. Öztürk, tesisin korumasını jandarma komandoların gerçekleştirdiğini, güvenliği üst seviyede tutulduğunu, korumanın tesisin kurulmaya başladığı günden bu yana devam ettiğini belirtti.

Öztürk "Türkiye yerli gazı, milli enerjisi bugün devrye alınıyor. 2021 yılında Cumhurbaşkanı TUNA 1 kuyusunda 320 milyar metreküplük doğal gaz müjdesini duyurmasının ardından bu serüven başlamıştı ve yeni keşiflerle 710 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin keşfedildiği açıklandı. Yeni kuyular açılmaya devam edecek" dedi.

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

"JANDARMALAR KORUYOR, BÖLGE TARANIYOR"

Türkiye için önemli ve tarihi bir gün. Aslında çok önemli ve kritik noktadan yayın gerçekleştiriyor. Tesisin çok tepe noktasındayız. Gazın çıkarılacağı noktada kalabalık ekip var. Gaz karaya ulaştırılıyor burada. TPAO'nun gaz tesisi Zonguldak jandarmasına emanet, anbean tesisi takip ediyorlar. Koruyup gözetliyorlar. Karşımız doğal gaz işleme tesisi. Ateşi görüyoruz. 2 gündür bu ateş yanıyor, testler yapılıyor. Vana açıldı, alevler görülüyor. Akşam da daha büyük alev göreceğiz. Yerli doğal gaz sisteme alınmış olacak. Tören akşam yapılacak. Türk jandarması burada, görüyorsunuz. Bu bölge taranıyor, kameralarla inceleniyor, jandarma komandolar nöbet tutuyor. Güvenlik üst seviyede. Bu tesis kurulmaya başlandığından beri bu bölgede jandarmalar.

"AKDENİZ VE KARADENİZ'DE ENERJİ ARAYIŞLARI DEVAM EDECEK"

2 yılda tamamlanan bu tesiste 5 bin kişiden fazla çalışan oldu ve çalışmaya da devam edecek. Toplam rezerv 710 milyar metreküp. Türkiye Akdeniz, Karadeniz'de enerji arayışlarına devam edecek. Türkiye yerli gazı, milli enerjisi bugün devreye alınıyor. 2021 yılında Cumhurbaşkanı TUNA 1 kuyusunda 320 milyar metreküplük doğal gaz müjdesini duyurmasının ardından bu serüven başlamıştı ve yeni keşiflerle 710 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin keşfedildiği açıklandı. Yeni kuyular açılmaya devam edilecek. Bu akşam 20:23'te ilk faz devreye alınacak ve BOTAŞ üzerinden Mayıs ayında hanelere dağıtılacak. 

 

Haberin Devamı

Yerli doğal gaz onlara emanet... Komandolar göz açtırmıyor

CNN Türk Muhabiri Serdar Er - CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk - Yönetmen Selma Demir - Kameraman Halil Kahraman - Kameraman Doğukan Yıldırım - Kameraman Yasin Kamaloğlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!