Turkcell yönetimine Sonera’dan 2 isim

Güncelleme Tarihi:

Turkcell yönetimine Sonera’dan 2 isim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 01:06

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ Yönetim Kurulu’na bağımsız üye olarak Sonera Holding tarafından Kurul’a bildirilen Erik Belfrage ve Jan Erik Rudberg’in atanmalarına karar verdi.

Haberin Devamı

SPK haftalık bültenine göre, Kurul, boş 2 yönetim kurulu üyeliğine yapılacak atamalar için Alfa Telekom Turkey Limited tarafından isim bildirilmemesi ve Çukurova Holding tarafından da isim bildirilemeyeceğinin beyan edilmesi nedeniyle, Sonera Holding BV tarafından Kurul’a bildirilen iki ismin atanmasını kararlaştırdı.Kurul, Gelir Vergisi Kanunu’na göre Türkiye’de yerleşmiş sayılması” şartı dışındaki bağımsız yönetim kurulu üyesine ilişkin şartları taşıdıkları beyan edilen Erik Belfrage ve Jan Erik Rudberg’in, şirket genel kurulunca mevzuata uygun üyeler seçilinceye veya Kurulca başka üyeler atanıncaya kadar görev yapmak üzere Turkcell Yönetim Kurulu üyesi olarak atanmalarına karar verdi.

7 üye tamamlandı

SPK, daha öncede Turkcell’e 5 yönetim kurulu üyesi atamıştı. Atanan isimler Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli ile eski bakanlardan Atilla Koç, Hilmi Güler ve Ahmet Akça olmuştu. Dün yapılan son atamalarla birlikte 7 kişilik yönetim kurulu üyeleri tamamlanmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!